DOLAR 32,6018 0.34%
EURO 35,0081 0.09%
ALTIN 2.450,240,59
BITCOIN 2094026-0.05865%
Trabzon
21°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Biz Martı Beklerken  Alkışlar Düzce Belediyesine

Biz Martı Beklerken Alkışlar Düzce Belediyesine

ABONE OL
6 Eylül 2020 09:44
Biz Martı Beklerken  Alkışlar Düzce Belediyesine
0

BEĞENDİM

ABONE OL

100 OTOBÜS’ÜN AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Düzce Belediyesi tarafından yeni baştan yapılan ulaşım master planı çerçevesinde hizmete giren 100 otobüsün açılış töreni  Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Anıtpark Meydanında düzenlenen törene Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Ak Parti Milletvekili Ayşe Keşir, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, TSO Başkanı Tuncay Şahin,  İlçe Belediye Başkanları, Kurumların yöneticileri ile STK temsilcileri katıldı.

Törende ilk konuşmayı Düzce Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Okan Özkasap yaptı. Düzce’de tarihi bir güne tanıklık ettiklerini ifade eden Özkasap,  “Hizmetlerden maksimum fayda sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Bu toplu taşıma sistemi Düzce’nin önemli sorunlarından birisidir. Vatandaşlarımızın çok mutlu olmadığı, belediyemizin zarar ettiği bir sistemdir. Bu sistem üzerinde Türkiye’de bu işleri en iyi bilenleri çağırdık, onlarla istişare ettik. Yaklaşık 15 aydır çalışıyoruz. 15 aylık çalışmanın sonucudur bugünkü tören. Düzce için önemli bir master ulaşım planı yapıyoruz. Planımızın birinci kısmı, hat optimizasyonu tamamlandı. Bunu uygulamaya koyuyoruz. Kalan kısmını inşallah yılsonuna kadar tamamlayacağız. Düzce’nin bir ulaşım master planı olacak. Yolarımızda hangi yollar tek yön, hangi yollar çift yön, nerelerde otopark olacağı, toplu taşıma araçlarının nereden geçeceğini bu planda hep beraber göreceğiz. Biz Düzce’nin önümüzdeki 35 yılını planlıyoruz. Yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırımdır. Bu yatırımı Düzceliler yaptı. Vatandaşlarımız yaptı. Bu araçların her biri bir Düzceliye aittir.  Düzce’mize hayırlı uğurlu olsun ”dedi.

“DÜZCE İÇİN DÖRT ANAKONUYU ÇÖZECEĞİZ”

Düzce Belediye Başkanı Dr.Faruk Özlü, konuşmasında Düzce için 4 ana konuyu yıl içinde çözmeyi planladıklarını belirterek; “Bu sistemde araçlar yatırımcıların ve esnafın olduğu için hizmetin kalitesi artacak. Bu sene içerisinde 4 ana konu Düzce’de bitmiş olacak. Bunlardan birincisi, Millet Bahçesi 1. etabı. Buranın maliyeti yaklaşık 10 milyon liradır. Bunu TOKİ karşılıyor. 2. etap stadyumu taşıyacağız. 2. etaba da gelecek sene başlayacağız. Yine bu sene katı atık tesisimiz bitecek. Temiz Şehir Düzce kampanyasını başlattık. Düzce’ye DSİ tarafından yaklaşık 100 milyon liralık bir yatırım yapılmasını sağladık. Düzce’nin bütün içme suyu şebekesini yenileyeceğiz. 40 yıllık sistem. Fakat hiçbir Belediye Başkanı alt yapıya yatırım yapmayı pek tercih etmez. Düzce’nin nüfusu 30 bin iken yapılan içme suyu hattı artık yetmiyor. Bu çalışmalarla Düzce’nin çehresini değiştirmekte kararlıyız” diye konuştu.

AYŞE KEŞİR; “ULAŞIM ÖNCELİKLİ SORUNUMUZDU”

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise konuşmasında; “Öncelikli konularımızdan biri ulaşımdı. Ulaşım, su alt yapısı ve millet bahçeleri konuları öncelikliydi bizim için. Bundan sonraki süreçte de her birinin hizmete alınışını burada birlikte göreceğiz” dedi. Milletvekili Ayşe Keşir yeni ulaşım sisteminin hayırlı olmasını dileyerek sözlerine son verdi.

ÖZHASEKİ “BELEDİYE BAŞKANIMI KUTLUYORUM”

Düzce Belediyesinin şehir içi ulaşımına kazandırdığı 100  yeni otobüsün hizmete alınması nedeniyle Anıtpark Meydanı’nda düzenlenen törene katılan Özhaseki, uzun yıllar Belediye Başkanlığı yapmış biri olarak Düzce’de ulaşımda hayata geçirilen uygulamanın çok doğru olduğunu belirterek;  “Bugün burada açılışını yapacağımız ve hizmete girecek olan 100 tane otobüsümüzün Düzce’ye hayırlı olmasını, kazasız belasız hizmet vermesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Değerli kardeşlerim Faruk Bey ile biz Bakanlar Kurulunda aynı sıralarda çalıştık, yan yana oturduk. Arkadaşı olmaktan, dostum olmasından dolayı da gurur duyuyorum. Onun bizi daveti üzerine Düzce’ye geldik. Günler öncesinde de bizim yerel yönetimler ekibi Düzce’ye geldiler. Gezdiler, projelere baktılar. Belediyede çalışmalar yaptılar. Düzce’yi gezerken vatandaşın duygularını, düşüncelerini, neler hissettiklerini, neler söylediklerini tek tek takip ettiler. Dün akşamda biz beraber oturduk. Düzce’mizin dününü, bugününü ve yarın ne halde olması gerektiğini, neler yapılması gerektiği hususunu uzun uzun konuştuk ve istişare ettik. Bu istişareler olmazsa olmazımız, bunlar ile doğru yollar bulunur. Bunlar ile yeni projeler ortaya çıkar. Bu manada biz dersimize çalıştık. Gördüğümüz manzara şu Faruk Bey sağ olsun burada mali disiplini sağlamış. Kurumsal yapıyı güçlendirmiş. Alt yapı olarak atılması gereken doğru adımların hepsini atmış. En temel işleri Faruk Bey elinin ucuyla değil, kalıbıyla bütün ekibiyle birlikte gövdesini vererek elini taşının altına tüm vücudunu sokarak işe başlamış. Allah razı olsun kendisinden bir arkadaşım olarak onur duydum, tebrik ediyorum, kutluyorum kendisini. Zaten Faruk Bey Ankara’da sevilir. Gittiği yerler de ona tüm kapılar açılır. Cumhur İttifakı Vekillerimiz ve aynı zamanda Belediye Başkanımızın Ankara’da ki çalışmalarıyla Düzce’nin çehresinin bir kez daha değişeceğine inandım. Düzce’mize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!