DOLAR 32,4574 -0.1%
EURO 34,7982 -0.52%
ALTIN 2.441,420,23
BITCOIN 20784880.84357%
Trabzon
21°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Millet İttifakının Yeni Ortağı ” DEVA” Oluyor

Millet İttifakının Yeni Ortağı ” DEVA” Oluyor

ABONE OL
9 Ekim 2020 07:02
Millet İttifakının Yeni Ortağı ” DEVA” Oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti.
CHP lideri Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Bülent Kuşoğlu ve Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti.
Ziyaret sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan şu açıklamalarda bulundu:

Ali BABACAN- Değerli basın mensupları, çok değerli konuklar, bugün partimizin Genel Merkezinde çok önemli bir konuğu heyetiyle beraber ağırladık. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve değerli çalışma arkadaşlarına bu nazik ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. Hem partimizin Genel Merkezine bir hayırlı olsun ziyareti, hem de bana ve hastalanan arkadaşlarımıza bir geçmiş olsun ziyaretiydi bu. Sayın Genel Başkana çok teşekkür ediyorum ve hemen sözü kendisine veriyorum. Buyurun.
Kemal KILIÇDAROĞLU- Çok teşekkürler Sayın Genel Başkan. Genel Başkan ve arkadaşları bizi güzel ağırladılar, çayımızı, kahvemizi içtik. Tabii ağırlanmanın ötesinde Türkiye’nin yaşadığı koşullar var. Ekonomi konusunda, sağlık konusunda, dış politikada, eğitimde pek çok sorun görüşüldü, tartışıldı, karşılıklı düşüncelerimizi birbirimize aktardık. Dolayısıyla Sayın Genel Başkana ve çalışma arkadaşlarına Türkiye’nin sorunları konusunda düşüncelerini aktardıkları için, çözümleri aktardıkları için yürekten teşekkür ederim. DEVA Partisi siyaset dünyamızın yeni bir yıldızı, dolayısıyla henüz kuruluş aşamasında, umarım kısa süre içerisinde gerekli kongreleri yapıp siyaset dünyamızda yerini alacaktır. Kendilerine, çalışma arkadaşlarına yürekten başarı dileklerimizi iletiyoruz.
Ali BABACAN- Çok teşekkür ederim, sağ olun. Değerli arkadaşlar, bugünkü görüşmemizde Türkiye’nin genel sorunlarını ele alıp fikir alışverişinde bulunduk. Gerçekten ne açıdan baksak ülkemizin insan hakları konusunda, özgürlükler konusundaki sıkıntıları hızla büyüyor ve ifade özgürlüğü belki de bu sorunların en başında geliyor. Demokrasi dediğimiz de tabi sadece seçimden seçime, sandıktan sandığa yürüyen bir süreç değil; demokrasi aynı zamanda özgür basınla, sivil toplum kuruluşlarıyla, sivil inisiyatifle, meslek örgütleriyle beraber yürüyen bir süreç. Maalesef sivil toplum kuruluşları da başta olmak üzere basının üzerindeki baskılar ülkemizin ifade özgürlüğü üzerinde ciddi bir sıkıntılı ortamı oluşturdu, oluşturuyor. Problemlerini konuşamayan ülke de o problemlere çözüm bulmak konusunda tabi ki güçlük çekiyor. Yargı sistemimiz üzerindeki baskılar malum, hukukun üstünlüğü ilkesi izlenmediği zaman ülkenin anayasası dahi bazen göz ardı edildiği zaman kurallı ve ilkeli bir yönetimden kuşkusuz bahsedemiyoruz, bir hukuk devletinden bahsedemiyoruz.
Ekonomimizle ilgili sorunlar büyük, gittikçe de büyüyor. Eğitim, hele hele okullar açıldıktan sonra, sizler de izliyorsunuz, pandemi dönemiyle beraber ciddi sorunlarımız var. Sağlıkta ciddi problemlerimiz var. Bu sağlıkla ilgili kısmı özellikle pandeminin sağlık yönetimi açısından baktığımızda hem güven açısından sorun var, hem yönetim açısından sorun var. Yani nereden baksak ülkemiz her alanda ciddi sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Dış politika da bu alanlardan bir tanesi. O konuda da kısa bir değerlendirme yaptık. Ülkenin itibarı güçlü olmayınca ve yalnız kalınca gerçekten ulusal çıkarlarımız her alanda zafiyete uğruyor. Ülkemiz maalesef kaybediyor.
Partimizin kuruluş süreci ve arkasından teşkilatlanma süreciyle ilgili de Sayın Genel Başkana kısa bir bilgi verdim. Biliyorsunuz bugüne kadar 75 ilimizde kurucu heyet görevlendirdik. 300’ün üzerinde ilçede kurucu heyet görevlendirdik. İlçe kongrelerimiz bir aydır devam ediyor, il kongrelerimiz başladı, iki ilimizi tamamladık. Cumartesi günü ben Diyarbakır’da olacağım inşallah Diyarbakır İl Kongremiz için. Arkasından hemen Pazar günü de Batman ve Bitlis kongrelerimiz var. Bu şekilde her hafta iki, üç ille devam edeceğiz ve mümkün olan en kısa zamanda da birinci büyük kongremizi inşallah tamamlayacağız.
Ben tekrar bu nazik ziyaret için çok çok teşekkür ediyorum ve özellikle hastalığım sürecinde Sayın Genel Başkan birkaç kere beni telefonla aradı, durumumu sordu. Bunun için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!