DOLAR 32,5586 0.16%
EURO 34,9471 -0.21%
ALTIN 2.434,76-0,05
BITCOIN 2094677-0.15993%
Trabzon
21°

KAPALI

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

2021 Özel Güvenlikçilerin Yılı Olacak

2021 Özel Güvenlikçilerin Yılı Olacak

ABONE OL
19 Ekim 2020 06:37
2021 Özel Güvenlikçilerin Yılı Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

“Haklarımızı Birlikte Savunalım” ilkesiyle yola çıkan ÖGÜ-DER (Özel Güvenlik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) özel güvenlikçilerin yasal haklarının korunması , özel güvenlikçilerin sosyal haklarının alınabilmesi için çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Yılın ilk yarısını örgütlenme ve siyasi parti başkanlarına, sivil toplum örgütleri ve işdünyası temsilcileri ile ziyaretlere ayıran ÖGÜ-DER  yılın ikinci yarısıyla birlikte il teşkilatlarının oluşumunu tamamlamak üzere.

Bu dönemde 2021 yılının planları ve projeleri üzerinde yoğun çalışmalarda bulunan dernek Ekim ayı toplantısı için Trabzonu tercih etti.

İç İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özgür Yolcunun davetiyle Trabzona gelen   Genel başkan Zeki Aydın Genel Başkan Vekili Tülay Şafak Genel Başkan Yardımcısı Can Eraslan Ekim ayı toplantısını Trabzonda gerçekleştirdiler.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan ÖGÜ-DER  Genel Başkanı Zeki Aydın ve İç İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özgür Yolcu 2021 yılında üyelerimize önemli müjdelerde bulunacağız dedi.

Başkan Zeki Aydın :Kısa sürede büyük bir yol kat ettik Özel güvenlik görevlilerin artık bir çatısı var hiç bir arkadaşımız kendisini yalnız ve sahipsiz hissetmesin bizler birlikte bütün sorunların üstesinden gelebilmek adına var gücümüzle çalışıyoruz bugünde Trabzona Sevgili Başkan Yardımcılarımızdan Özgür Beyin daveti ile ekim ayı toplantısı için geldik 2021 yılı için perojelerimizi masaya yatıralım üyelerimize ve arkadaşlarımıza neler yaptık neler yapabiliriz bunların görüşmelerini gerçekleştirdik olumlu bir toplantı oldu dedi.

İç İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özgür Yolcu ise yaptığı açıklamada  :Teşkilatlanmaya son derece önem veriyoruz kısa süre içerisinde Türkiyenin 81 ilinde teşkilatlanmayı bitirerek il temsilciliklerimizi atayarak ilk adımımızı bitirmeyi hedefliyoruz,özel güvenlik görevlilerinin  bir çok sorunu var en başta da çalışma ortamımız çok stresli ama özel güvenlik elemanlarının  desdek alacakları illerde  bir psikolog yok ,eşleri ve çocukları ile gidebilecekleri bir sosyal tesisleri yok ,stratejik alanlarda görev yapan arkadaşlarımızın bir güvenceleri yok ,bir çok arkadaşımız asgari ücretle çalışıyor ve evini geçindirmeye çalışıyor birde üzerinde çalışmalar yaptığımız bir büyük sorunumuzda  özel güvenlik görevlilerin Şehitlik ve gazilik hakları yok polis, asker, korucu gibi güvenlik görevlilerinin yaralanma ve ölüm durumlarında şehit olarak değerlendirilip her türlü tazminat haklarından faydalanması söz konusu iken, özel güvenlik görevlilerine  görev anında ki ölüm ve yaralanmalarda iş kazası hükümlerinin uygulanıyor olması bizleri derinden üzmektedir.

Sektörümüzde 1 milyona yakın insan çalışmakta Rakamlar bu sektörün büyüklüğünü ortaya koyarken istihdama yaptığı katkı da ciddi orandadır. Ancak buna rağmen kıdem tazminatı, özlük haklarının düzenlenmesi, yasadan doğan yetki karmaşası, eğitimleri konusunda netliğin sağlanamamış olması gibi bir çok faktörden dolayı özel güvenlik sektörünün sorunları giderek artmaktadır. Mevcut yasayla Özel Güvenlik şirketleri eğtim konusunda yetersiz kalmakta daha çok işverenin çıkarını gözetmektedir. Çünkü güvenlik görevlilerinin çalışma prensibi belirlenmemiş, ücret konusu açığa kavuşturulmamıştır. Eğitim ve denetleme konusundaki eksiklikler mesleğin kalitesinin düşmesine neden olmaktadır.

Özel güvenlik görevlileri sorunlarının başında işleri gereği kurum dışından muhatap oldukları kişilerin ve aynı kurumda çalışan diğer görevlilerinin kendilerine karşı takındıkları olumsuz tutum gelmektedir. Özel güvenlikçiler yaptıkları işin küçümsendiğini, kendilerine saygı gösterilmediğini düşünmektedirler,buda üzerinde çalıştığımız konulardan biridir,dedi

Son olarak Trabzona gelerek ekim ayı toplantısını burada gerçekleştiren Genel başkan Zeki Aydın genel başkan vekili Tülay Şafak genel başkan yardımcısı Can Eraslan’a ayrı ayrı teşekkür eden İç İşleri Başkanı Özgür Yolcu 2021 de üyelerimizi çok güzel günler bekliyor dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!