DOLAR 32,6018 0.34%
EURO 35,0081 0.09%
ALTIN 2.450,240,59
BITCOIN 2094026-0.05865%
Trabzon
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Erkan Köse : Önümüzdeki Günler Karanlık Gibi …

Erkan Köse : Önümüzdeki Günler Karanlık Gibi …

ABONE OL
9 Kasım 2020 08:19
Erkan Köse : Önümüzdeki Günler Karanlık Gibi …
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Pandemi ülkemizi derinden etkilerken bir çok sektörde de kepeng kapatan esnafımız oldu.Şartların iyiden iyiye zorlaştığı bu günlerde gözlerden uzak bir gurup varki kendi yağlarında kavrulamaya çalışıyorlar lutuf beklemiyorlar sadece biraz ilgi istiyorlar kendilerine ait bir dernekleride olmadığı için seslerinide duyuramayan bir avuç insanın insan üstü çabaları ile ayakta kalmaya çalışan özel tiyatro grupları ve burada çalışan sanatçılar kimsenin varlıklarından haberi olmayan helede bu günlerde herkesin nerdeyse unuttuğu “sanat neferleri”

Haberin Yıldızı olarak sessiz çığlıklarını duyurabilmek dertlerine sorunlarını anlatabilmek adına Trabzonda faaliyet gösteren özel tiyatrolar ve gösteri hizmetleri mensuplarına mikrofon uzattık

İlk olarak yıllardır Trabzonda çeşitli alanlarda hizmet veren ama bu günlerde olağanüstü çabalarla ayakta kalamaya çalışan MİM Organizasyona misafir olduk

Haberin Yıldızı : Erkan Hocam merhabalar Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz öncelikle okuyucularımızın sisi hatırlaması adına soralım  Mim organizasyon ne zaman kuruldu faaliyet alanları nelerdir?

Erkan Köse:Evet Merhabalar Mim organizasyon 2009 yılında kuruldu gösteri ve sahne sanatları olarak başladık kısa Dişimiz Tiyatro ve Gösteri hizmetleri . yaklaşık 2009’dan 11 yıl oldu 11 yıldan beri bu işle meşguluz tiyatro yapıyoruz çocuklar için yetişkinler için de tiyatro yapıyoruz aynı zamanda Trabzon’da açık olarak hissettiğimiz organizasyonlarda özel kurumlara Mim organizasyon olarak 11 yıldır hizmet veriyoruz

Haberin Yıldızı: Erkan Hocam özellikle pandemi sürecini de ele alırsak özel tiyatroların amatör geçmişinizde olduğu için amatör tiyatrolarında sorunları nelerdir veya Bu süreçten beklentileriniz nedir?

Erkan Köse:Tabii pandemi sürecinde tiyatro ssahnelerimizin hepsini kapattık her tarafta da kapandı çok etkiledi bizi pandemi süreci süresince kapalıydı zaten herhangi bir iş yapmadık zaman zaman özel kurumların gösterileri ni sadece yapabildik .tiyatro çok kötü etkilendi diye düşünüyorum. sahne sanatları kapalı ortamlarda çalışmaları nedeniyle fazlası ile ilgili etkilendi Bunun yanı sıra seyirci de artık kapalı ortamlardan çok korkuyor tiyatroya gitmiyorlar bir Devlet Tiyatrosu bile yıllık 60bin seyirciyle kapatıyordu yani bu rakamlara bir daha görebilecek olduğunu düşünmüyoruz çok korkan vatandaşımız var konuyla ilgili olarak pandemi ile ilgili olarak alışverişler bile internetten olmaya başladı. insanlar marketleri bile gitmiyorlar oturmuyor lar kalabalık ortamlardan kaçınıyorlar bundan sonraki süreç çok zorlu olacak. Devleti’nin Bu anlamda Öncelikle uzerine gitmesini isteriz Yani normal yaşama dönmek kadar güzel bir şey yok o anlamda Ama devlet bunun altından nasıl kalkar yasaklarla bu süreç devam eder mi ne kadar işler özel tiyatroların hani en azından işte 100 kişilik bir salon sosyal mesafe kurallarına göre 50 ye düşecekse bir sandalye boşaltacak bu maliyetlere yansıyacak maliyetleri artıracak yani biletler 20 liraysa 40 50 lira olacak vatandaşın zaten durumu yok . kültür ve sanatı zor günler bekliyor diye düşünüyorum aslında yani ya kabuk değiştirip farklı farklı alanlara yöneteceğiz ama çok zor yani . Önümüzdeki günleri karanlık görüyorum.

 

Haberin Yıldızı: Erkan Hocam bildiğimiz kadar ile Trabzon’da sizin gibi kendisine ait salon olan 3-4 tiyatro var kabuk değiştirmekten bahsettiniz Bu anlamda Siz kendi Sanat Merkezi’nin ile ilgili ne gibi düşünceleriniz var.

Erkan Köse: Tabii Mim organizasyon iyi kabuk değiştirmek derken aslında bu zorlu süreçte biraz daha devam edecek gibi görünüyor Bu hastalık kabuk değiştirmek .mevcut sanat merkezlerimiz çok büyük emekle yapıldı kapatmak veya başka bir iş yapabilir miyiz yapamayız ama Mevcut sanat merkezimizde işte küçük bir kafeterya oluşturduk
Onun yanı sıra hafta sonları çocuklar için bale kursu drama kursları müzik eğitimi piyano gitar akıl ve zeka oyunları gibi kurslar açtık bu şekilde Belki bu zorlu süreci atlabilecek olduğumuzu düşünüyorum İnşallah bir an önce hastalık ki de bize sahnelerinde geri döneriz diye düşünüyorum.

Sevgili Erkan Hocam  Haberin Yıldızı olarak harika sözler için teşekkür ediyoruz sizlerden son sözlerinizi sanat için alalım.

Erkan Köse:Tiyatrolar Kapanmasın sahneler sadece Tiyatro oyunları için kararsın teşekkür ediyorum

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!