DOLAR 32,5292 0.11%
EURO 34,9255 0.32%
ALTIN 2.434,48-0,16
BITCOIN 2037505-1.58587%
Trabzon
16°

KAPALI

04:20

SABAHA KALAN SÜRE

FINDIK ÜRETİCİSİ GELECEK SEZON İÇİN ŞİMDİDEN BAHÇEYE İNDİ

FINDIK ÜRETİCİSİ GELECEK SEZON İÇİN ŞİMDİDEN BAHÇEYE İNDİ

ABONE OL
30 Kasım 2020 07:59
FINDIK ÜRETİCİSİ GELECEK SEZON İÇİN ŞİMDİDEN BAHÇEYE İNDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık piyasasında güven unsuru olduğuna dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet GÜLDAL, fiyatların istenilen seviyede gitmesiyle üreticilerin bahçesine bakım yapmaya ilgi gösterdiğini söyledi. GÜLDAL, “Çok ümitli bir dönem yaşayacağız. İnşallah bunlar fındıktaki kalite ve verimliliği artırmanın işaretleridir.” dedi.
Genel Müdürümüz GÜLDAL yaptığı açıklamada  şunları söyledi: “Üreticimiz fındık bahçesinde budama yapıyor, ot temizliği yapıyor, çürükleri ayıklıyor, yollarını açıyor. Bu ne kadar güzel bir şey. Bizim zaten istediğimiz bu. Yüz kiloluk verimden 150-200 kg çıkalım. Korkmayalım. Bir milyon ton rekolte gelsin. Daha fazlası gelsin. Bu ülke bunu satacaktır. Bunu değerlendirecektir. Daha da çok katma değer meydana getirecektir. En güzel tarafı çiftçimiz fındıktan para kazandıkça fındık üretimine ağırlık vermeye başladı. Kaliteli üretmeye başladı. Giresun Tirebolu’da bir kooperatif başkanımız aynen şunu dedi, randıman bile bakmıyor ‘Sizden, TMO’dan Allah razı olsun. Para vererek çiftçiye kaliteyi öğretti.” dedi. Şu an herkes fındığını bize de getirse tüccara da götürse, seçerek, özenle bakıyor. Taşını toprağını temizliyor, buruşuğunu ayıklıyor vs. kaliteli fındık satmaya başladı. Kaliteli fındık satarken gelirinin daha yüksek olduğunu tespit etti. Hasat döneminden başlayarak, fındık bahçesine, fındık ağaçlarına bakmaya başladı. Bu çok güzel bir gelişme. Bu sürecin devam etmesi lazım. Bu noktada ben üreticiye de çok teşekkür ediyorum.”
TMO’nun bu yıl 8’inci defa fındık görevini ifa ettiğini aktaran Genel Müdür GÜLDAL , 2019-2020 döneminde 2,3 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşıldığını ve en az 2 milyar lira Karadeniz Bölgesi’nde ki üreticilerimizin cebine fazladan para girdiğini söyledi. GÜLDAL, “300 milyon dolarda ihracatımızda ciddi anlamda net bir artış yaşanmış oldu. Bunlar güzel gelişmeler.” ifadelerini kullandı.
Son iki yıldır çok sıkıntı olmadan, problemsiz bir hasat dönemi ve üretici lehine de bir fiyat dönemi yaşadığımızı vurgulayan GÜLDAL, üreticinin de ülkenin de kazandığını aktardı.
 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!