DOLAR 32,5594 0.2%
EURO 34,9835 -0.05%
ALTIN 2.443,100,30
BITCOIN 20900530.11882%
Trabzon
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ortahisar Belediyesine “Engel Yok “

Ortahisar Belediyesine “Engel Yok “

ABONE OL
16 Aralık 2020 07:40
Ortahisar Belediyesine “Engel Yok “
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ortahisar Belediyesi, kovid-19 salgını (pandemi) nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamalarından etkilenen vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için yaptığı hizmetlere berberler ve kuaförler grubunu ekledi. Ekipte yer alan 15 kuaför ile 14 berber yaklaşık 35 gün boyunca 400’ün üzerinde engelli vatandaşı evlerinde tıraş edecek.

Engelliler evlerinde tıraş ediliyor!

Ortahisar Belediyesi, kovid-19 salgını (pandemi) nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamalarından etkilenen vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için yaptığı hizmetlere yenilerini ekledi. Salgın boyunca sokağa çıkma kısıtlamalarından etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulan Ortahisar Vefa Sosyal Destek Grubu’na ek olarak bir de berberler ve kuaförler grubu kuruldu. Ortahisar Belediyesi ile Ortahisar Kent Konseyi tarafından kurulan ekip, kovid-19 salgını nedeniyle dışarıya çıkmakta zorlanan engelli vatandaşları ücretsiz olarak evlerinde tıraş ediyor. Ekipte yer alan 15 kuaför ile 14 berber yaklaşık 35 gün boyunca 400’ün üzerinde engelli vatandaşı evlerinde tıraş edecek.

Salgın nedeniyle engelli vatandaşların dışarıya çıkmasının oldukça zor olduğunu belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu nedenle hem engellileri salgından korumak hem de salgından dolayı işleri azalan berber esnafına ekonomik olarak katkı sunmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi.

“HEDEFİMİZ MAĞDURİYETLERİ EN AZA İNDİRMEK”

Vatandaşların salgından en az seviyede etkilenmesi için ne gerekiyorsa yaptıklarını kaydeden Başkan Genç, şöyle konuştu: “Ortahisar Belediyesi olarak vatandaşlarımızın salgından en az etkilenmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu amaçla Ortahisar Kaymakamlığı ile ortaklaşa kurduğumuz Ortahisar Vefa Sosyal Destek Grubu’na ek olarak, berber ve kuaförlerden oluşan bir ekip daha kurduk. Hepimizin malumu, salgın bütün vatandaşlarımızın yaşamını bir şekilde etkiliyor. Engelli vatandaşlarımız ve yaşlılarımız salgın nedeniyle uygulanan yasaklardan daha çok etkileniyor. Bunu göz önüne alarak kent konseyimiz ile birlikte berberler ve kuaförler ekibini kurduk. Belediye olarak hedefimiz her zaman vatandaşlarımızın yaşam konforunu ve rahatını en üst seviyeye çıkarmaktır. Pandemiden önce de pandemi sırasında da vatandaşlarımızın yaşam konforunu sağlamak için ne gerekiyorsa yaptık ve yapıyoruz. Pandemide sosyal destek ve yardımlaşma çalışmalarına daha çok ağırlık verdik. Hiçbir ayrım yapmadan ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza imkânlarımız ölçüsünde yardım elimizi uzatıyoruz. Hedefimiz mağduriyetleri en aza indirmek, aynı zamanda salgın nedeniyle işleri azalan berber ve kuaför esnafımıza ekonomik olarak katkıda bulunmak. Ortahisar Kent Konseyi’mizin bu yönde çok güzel çalışmaları oluyor. Onlara da bir kez daha bu projeye desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Çok hassas bir dönemdeyiz. Birlik ve beraberliğimizi, yardımlaşma ve dayanışmamızı en üst seviyeye çıkarmalıyız. Türk milleti her zaman bu vasıflarını hep ön planda tutmuştur. Biz de bunun gereğini, inancımızın ve sosyal değerlerimizin bize yüklemiş olduğu görev ve sorumlulukların gereğini yapıyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!