DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20675321.10694%
Trabzon
14°

KAPALI

21:35

YATSIYA KALAN SÜRE

DÖNÜŞÜM BAŞLADI …

DÖNÜŞÜM BAŞLADI …

ABONE OL
28 Aralık 2020 09:05
DÖNÜŞÜM BAŞLADI …
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Trabzonda yılan hikayesine dönen araç dönüşüm-değişim süreci başladı.

Trabzonda yapılması planlanan dolmuş modernizasyonunda son olarak Trabzon Şoförler Odasının ağır pandemi şartlarını gerekçe göstererek şoför esnafının artık dayanacak gücü kalmadığını söylemiş şoför esnafının yarı aç yarı tok çalıştığını ifade etmiş ve dolmuş fiatlarında daha önce pandemiden dolayı  berberler odasının yaptığı fiat artışını da  emsal  göstererek  en azından TÜİK in açıkladığı yıllık enflasyon oranında bir iyileştirmenin uygun olacağını ifade ederek bu konuda Büyükşehir Belediyesine bağlı UKOME den yeni bir tarife talebi olmuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise kendisine yöneltilen dolmuş zammı ile ilgili soruya ise ; şu anda önümüzde zam değil dönüşüm konusu var  zam talebine ben de şaşırdım sonra arkadaşlar görüştüler, böyle bir çalışma yaptıklarını, Belediye’ye teklif olarak getireceklerini söylemişler. Dolmuş dönüşümü olmadan herhangi bir şekilde ücretlerin konuşulması mümkün değil. Bunu kendilerine söyledim.” diye yanıt vermişti.

Bu açıklamanın üzerinden sayılı günler geçti ki Trabzon sokaklarında yeni dolmuşlar görülmeye başlandı Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz durak başkanları ; bazı esnaf arkadaşlarımız araçlarını borç,harç değişmeye başladılar şu ana kadar da tahminen Trabzon genelinde ki duraklarda 45-50 araç dönüşüm yaptılar bildiğimiz kadarı ilede  tahminen 25 arkadaşımız da  -0- araç siparişi verdiler yani 1 ocak itibarı ile şehrimizde dönüşümü gerçekleştiren 70-75 arası araç olacak süre sonu olan  1 marta kadar 200 arkadaşımız daha dönüşümü gerçekleştirebileceklerini tahmin ediyoruz bu da demektir ki toplam duraklarımızdaki araçların 3 de 1i ancak dönüşüme uyabilecek  peki ya diğer esnaf arkadaşlarımız ne olacak mevcut kredilerini ödeyemeyen borç harç geçinmeye çalışan günlük yaşamaya çalışan arkadaşlarımız günü nasıl bitirip akşamı nasıl geçireceklerini düşünen arkadaşlarımız ne yapacak nasıl olacak bu durum aylardır bekliyoruz faizsiz kredi uygun ödeme koşulları ile imkanlar tanınsın diye Oda Başkanımızın da bu konuda bazı çalışmaları olduğunu ilgili bakanlıklara bildirdiği ni biliyoruz ama bir sonuç çıkmadı .

yarın bu dönüşümü yapan arkadaşlarımızın araçları duraklarda çalışmaya başlayacak değişemeyen arkadaşlarımızın araçlarıda aynı durakta peki bu durum haksız rekabete yol açmayacakmı bir arkadaşımız 12 yolcu ile taşımacılık yaparken diğeri 10 kişi ile devam edecek vatandaş ta tabiki yeni araçları tercih edeceği için yolcu potansiyelide duraktaki yeni araçlara kayacak bu aradaki farkı iyiden iyiye açacak .

Bizim yetkililerden isteğimiz bu değişim ve dönüşümün adilane olarak yapılması ya  duraklarımızdaki araçlar tamamen değişsin yada süreç herkes için adilane işlesin kendi imkanları ile değişimi gerçekleştiremeyen arkadaşlarımıza da uygun finansman lar bulunarak onlarında değişimi tamamlamasını istiyoruz , dediler

Şimdi gözler Belediye ve Şoförler Odasında araç dönüşümünü gerçekleştiremeyen esnaf için ne yapılacak ? esnafın bir kısmı değişimi gerçekleştiremesse bu dönüşüm bir ayağı topal olmayacakmı ? aynı durak içinde bazı araçların 10 bazı araçların 12 kişi ile yolcu taşımaları adilmi ? hat güzergahları çakışan farklı duraklarda çalışan araçlar nasıl olacak ? sorular sorular sorular  cevaplar ise bilinmiyor şu anda .

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!