DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048115-1.90371%
Trabzon
16°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

AMERİKA KENDİNDEN KORKUYOR…

AMERİKA KENDİNDEN KORKUYOR…

ABONE OL
18 Ocak 2021 10:20
AMERİKA KENDİNDEN KORKUYOR…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

ABD savunma yetkilileri, Başkan tarafından seçilen Joe Biden’in göreve başlamasını güvence altına almakla görevli servis üyelerinden gelen bir içeriden saldırı veya diğer tehditler konusunda endişelendiklerini ve FBI’ın olay için Washington’a gelen 25.000 Ulusal Muhafız askerinin tamamını incelemesini istediğini söylüyor. .

apnews.com haber sitesinde LOLITA C. BALDOR’un haberine göre Devasa girişim, Trump yanlısı isyancılar tarafından ABD Kongre Binası’nda 6 Ocak’ta gerçekleşen ölümcül ayaklanmanın ardından Washington’u saran olağanüstü güvenlik endişelerini yansıtıyor. Ve önümüzdeki birkaç gün boyunca şehri korumakla görevlendirilen bazı kişilerin, gelen başkan ve katılan diğer VIP’ler için bir tehdit oluşturabileceği korkusunun altını çiziyor.

Ordu Sekreteri Ryan McCarthy Pazar günü Associated Press’e verdiği demeçte, yetkililerin potansiyel tehdidin bilincinde olduklarını ve komutanları, göreve başlama yaklaşırken safları içindeki herhangi bir soruna dikkat etmeleri konusunda uyardı. Ancak şu ana kadar kendisi ve diğer liderler herhangi bir tehdit kanıtı görmediklerini söylediler ve yetkililer, soruşturmanın farkında oldukları hiçbir sorunu işaretlemediğini söylediler.

McCarthy, kendisi ve diğer askeri liderlerin üç saatlik kapsamlı bir güvenlik tatbikatından geçtikten sonra yaptığı bir röportajda, “Süreç boyunca sürekli olarak ilerliyoruz ve bu operasyona atanan her bir kişiye ikinci, üçüncü kez bakıyoruz” dedi. Çarşamba günkü açılış için hazırlık. Guard üyelerinin potansiyel içeriden gelen tehditleri nasıl belirleyecekleri konusunda da eğitim aldığını söyledi.

Ulusal Muhafızların yaklaşık 25.000 üyesi, ülkenin dört bir yanından Washington’a akın ediyor – önceki açılışların en az iki buçuk katı. Ve ordu, servis üyelerini aşırılık yanlısı bağlantılar için rutin olarak incelerken, FBI taraması önceki tüm gözlemlere ek olarak yapılır.

Çok sayıda yetkili, sürecin ilk Muhafız birliklerinin bir haftadan daha uzun bir süre önce DC’ye konuşlanmaya başlamasıyla başladığını söyledi. Ve Çarşamba gününe kadar tamamlanacağını söylediler. Çok sayıda yetkili isimsiz kalmak koşuluyla askeri planlamayı tartıştı.

Soru şu ki, hepsi bu mu? Başkaları var mı? ” dedi McCarthy. “Bunun bilincinde olmalıyız ve bu tür operasyonları destekleyecek olan bu kadın ve erkekleri iyice incelemek için tüm mekanizmaları devreye almalıyız.”

Bunun gibi bir durumda, FBI soruşturması, endişe verici bir şey olup olmadığını görmek için büro tarafından tutulan veritabanları ve izleme listeleri aracılığıyla insanların isimlerini çalıştırmayı içerir. Seattle’daki eski bir FBI ulusal güvenlik süpervizörü olan David Gomez, bunun daha önceki soruşturmalara veya terörizmle ilgili endişelere dahil olabileceğini söyledi.

Ulusal Muhafız Bürosu şefi General Daniel R. Hokanson, DC’ye vardıklarında ve şehir merkezinde toplanırken Muhafız birlikleriyle görüşüyor. Herhangi bir potansiyel tehdidi belirlemek için yerinde iyi süreçler olduğuna inandığını söyledi.

“Askerlerimizden veya havacılarımızdan herhangi birinin aşırılıkçı görüşleri ifade ettiğine dair herhangi bir işaret varsa, ya kolluk kuvvetlerine teslim edilir ya da emir komuta zinciriyle derhal ilgilenilir,” dedi.

Ancak içeriden gelen tehdit, düzinelerce ordu, Ulusal Muhafız, kolluk kuvvetleri ve Washington DC, yetkililer ve komutanlar kuzey Virginia’da bir güvenlik provasından geçerken, Pazar günü yetkililer tarafından dile getirilen güvenlik endişelerinden sadece biriydi. Üç düzine kadar lider, yere yansıyan devasa renk kodlu bir DC haritasını çalan masalar sıraladı. Arkalarında düzinelerce Ulusal Muhafız subayı ve personeli, gözleri duvarda gösterilen ek haritalar ve çizelgeler üzerinde eğitilmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!