DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2033424-2.97211%
Trabzon
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

PETKİM’DE ZAMLAR DUR DURAK BİLMİYOR …

PETKİM’DE ZAMLAR DUR DURAK BİLMİYOR …

ABONE OL
5 Şubat 2021 11:54
PETKİM’DE ZAMLAR DUR DURAK BİLMİYOR …
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

Polietilene Zam Üstüne Zam Geliyor

Türkiyedeki bir çok sanayi kuruluşunun hammadde tedarikçisi olan Petkim fiatlarını 2021 yılında 4.kez  revize ederek hammadde  fiatlarına zam yaptı.

Plastik Hammadde fiatlarında rekor artış geldi Hammadde fiatlarında kritik seviye 1800$/TON aşıldı.

Petkimin Üretimi yaptığı plastik hammadesindeki bu fiat artışları görünen o ki sektördeki bütün işletmelerde fiat artışına sebep olmakta,

Sağlıktan medikale,gıdadan tekstile,su sektöründen inşaata kısaca a dan z ye tüm sektörlerde direk veya endirek plastik ürün kullanan tüm işletmeler  fiatlarına zam yapmaya hazırlanıyor.

Pandemi nedeniyle pek çok sektör zorlu bir dönemden geçerken Petkim, STAR Rafineri ile sağlanan sinerji ile üretime ara vermeden devam ederek, hammaddede arz güvenliğini sağladı. Türkiye’nin güvenilir tedarikçisi olarak sektörün ihtiyaçlarına yanıt veren ve yurtiçi satışlarının payını yüzde %10 artıran Petkim, geçen yılın ikinci çeyrekte 145 milyon TL’lik kâra imza attığını açıklamıştı

Petkimin yapısal ve ekonomisi konusunda  bir açıklama yapan Petkim Genel Müdürü Mammadov  Bu zorlu süreçte ham petrol ve nafta fiyatlarındaki volatilitenin başarıyla yönetilmesi ve doğru fiyatlama politikalarıyla piyasa şartlarının ötesinde bir avantaj yakaladıklarını dile getiren Mammadov, “Sektörel ve global çapta yaşanan tüm zorluklara karşın, Petkim’de üstün bir üretim performansı sergileyerek planladığımız satış hacimlerine ulaştık. Öyle ki, sanki pandeminin ve global ekonomik durgunluğun etkisi yokmuş gibi her şeye rağmen geçen senenin aynı dönemindeki brüt kâr marjını yakaladık. İşletme sermayesini etkin bir şekilde yönetmemiz sayesinde 2020 yılının ilk altı aylık döneminde operasyonel faaliyetlerden 1 milyar TL nakit yaratma başarısını gösterdik. Bu dönemde şirketimizin cari oranı ise 1,9’dan 2,2’ye çıktı. Bu da likidite sorunu ile karşılaşılmaması için yaptığımız yönetimsel hamlelerin başarıya ulaştığının ve bu konuda çok iyi sonuç aldığımızın göstergesi oldu. Bir kez daha ifade etmek isterim ki yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen 2020 bütçesinde belirlediğimiz hedefleri yakaladık. Bu olağanüstü koşullarda üretimimizin kesintisiz devam etmesini sağlayan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu

 

Petrokimya Sanayi, petrol rafineri ürünleri ve doğal gazdan başlayarak plastik, lastik ve elyaf hammaddeleri ve diğer organik ara mallar üreten bir sanayi dalıdır. Ambalaj elektronik otomotiv inşaat tekstil ve tarım gibi birçok sektöre girdi sağlamaktadır. Bir başka deyişle petrokimya sektörü diğer sektörlere girdi sağlayan lokomotif bir sektördür. Petrokimya sektörü ülkemizdeki toplam kimyasal üretiminin %25’ini temsil etmekte olup, PETKİM bu gün ülkemizin en büyük petrokimyasal üreticisi olarak Türkiye Kimya Sanayinin en büyük oyuncularından biridir.

PETKİM 30.05.2008 tarihinde özelleştirilerek %51 hissesi SOCAR&Turcas Petrokimya A.Ş’ye devredilmiştir.

Aliağa Kompleksinde toplam 1.903 bin ton kapasite ile termoplastik ürünleri (AYPE, PVC, YYPE ve PP), elyaf hammaddeleri(ACN, PTA ve MEG) ve diğer petrokimyasal ürünler (Etilen, Benzen, PA, Gaz Klor, VCM) üretilmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!