DOLAR 32,5891 0.31%
EURO 35,0357 0.17%
ALTIN 2.459,780,98
BITCOIN 20999060.85546%
Trabzon
24°

AÇIK

12:51

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

FINDIĞIMI 21 LİRA’YA SATMAM CHORGE,HANS YİYECEĞİNE KIRAR BEN YERİM

FINDIĞIMI 21 LİRA’YA SATMAM CHORGE,HANS YİYECEĞİNE KIRAR BEN YERİM

ABONE OL
9 Şubat 2021 03:06
FINDIĞIMI 21 LİRA’YA SATMAM CHORGE,HANS YİYECEĞİNE KIRAR BEN YERİM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

 

Piyasalarda iğneden ipliğe zam gelirken üreticinin elindeki fındığın fiatının düşmesi tepkilere yol açıyor,fındık üreticisi fındık fiatlarındaki düşüşün bilinçli olarak bazı çevrelerce manüpile edildiğinin altını çizerken ” karadeniz bölgesinin en önemli tarım ve ihraç ürünü her gün gazetelerde okuyoruz şu kadar fındık ihraç edildi bu kadar döviz girdi peki bunlar neden üreticiye yansımıyor ülkemizde son 6 ayda gelen zamlar nerdeyse  fiatları ikiye katlarken utanmasalar fındığı bedava isteyecekler bizden” diyerek sitem ettiler.

Fındık fiatını bilinçli olarak düşürülmeye çalışıldığı ve fiatın 21 tl gerilemesi üzerine TMO dan açıklama geldi TMO’dan yapılan açıklamada, kurumun 31 Aralık 2020’de dolan kabuklu fındık alım süresinin 30 Nisan 2021’e kadar uzatıldığının tekrar altını çizdi.

Açıklamada, “Alım fiyatlarımız, yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre, giresun başına Giresun kalite fındıkta 22,50 lira, levant kalite fındıkta 22 lira ve sivri kalite fındıkta 21 lira olarak devam etmektedir. 2021 yılı içerisinde yaşanacak fiyat düşüşlerini engellemek ve üreticilerimizin mağdur olmaması için TMO bu fiyatlardan, 30 Nisan’a kadar 11 alım noktasında (Çilimli, Karasu, Adapazarı, Bafra, Çarşamba Şeker Fabrikası, Ordu merkez, Ünye, Giresun, Tirebolu, Arsin ve Beşikdüzü) alım faaliyetlerine devam etmektedir.” dendi.

Açıklamada, üreticilerin, TMO alım noktalarından randevu alarak, herhangi bir sıkıntı yaşamadan ürünlerini TMO’ya satabildiği kaydedilerek tekrar hatırlatıldı.

“Alımlar konusunda teknik altyapı, personel ve finansman durumunda herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Üreticilerimizin, 30 Nisan’a kadar olan TMO kabuklu fındık alım süresini dikkate alarak, ürünlerini TMO öncelikli satmaları menfaatlerine olacaktır.

Karadeniz bölgesinin en önemli gelir kapılarından biri olan fındığın fiyatının 21 lira seviyesine kadar düşmesine ilginç bir tepki geldi. Ordu’da yaşayan Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy dan geldi şahsi ofisinde bir açıklama yapan ve bunu kayıt ederek sosyal medyadan da paylaşan Şensoy  “Ucuza satacağımıza kırar, kavurur yeriz” diye verdiği tepkisine sosyal medya kullanıcılarından ve üretici olmayan vatandaşlardan bile  destek gördü. Üreticiler tarafından desteklenen eylem kısa sürede bölgeye yayıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!