DOLAR 32,4511 -0.13%
EURO 34,7613 -0.66%
ALTIN 2.437,050,05
BITCOIN 2078357-0.89156%
Trabzon
18°

HAFİF YAĞMUR

21:32

YATSIYA KALAN SÜRE

Biden, dünya sahnesinde Trump ile keskin bir tezat oluşturuyor

Biden, dünya sahnesinde Trump ile keskin bir tezat oluşturuyor

ABONE OL
20 Şubat 2021 08:53
Biden, dünya sahnesinde Trump ile keskin bir tezat oluşturuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

ABD Başkanı Joe Biden Cuma günü çok alaylı selefi Donald Trump’ın dış politikasıyla keskin bir tezat oluşturdu ve demokrasileri Çin ve Rusya gibi otokratik devletlerin suistimallerine karşı mücadele etmek için birlikte çalışmaya çağırdı.

Küresel sahnede başkan olarak ilk büyük görünümünde, Avrupa’ya çevrimiçi bir “sanal ziyarette”, Biden, Trump yönetimindeki dört yıllık bölücü “Önce Amerika” politikalarından sonra Amerika Birleşik Devletleri’ni çok taraflı bir takım oyuncusu olarak yeniden kurmaya çalıştı.

Münih Güvenlik Konferansı’na konuşan Demokrat başkan, kendisini, küresel anlaşmaları bozarak ve kendi çizgisine gelmedikçe savunma yardımını sona erdirmekle tehdit ederek müttefikleri kızdıran Cumhuriyetçi Trump’ın daha işlemsel dış politikasından uzaklaştırdı.

“Geçen birkaç yılın transatlantik ilişkilerimizi zorladığını ve test ettiğini biliyorum, ancak Amerika Birleşik Devletleri Avrupa ile yeniden ilişki kurmaya, size danışmaya, güvenilir liderlik konumumuzu geri kazanmaya kararlı – kararlı” dedi.

Birkaç yıl önce Münih Güvenlik Konferansı’nda özel bir vatandaş olarak Biden, Trump başkanlığı tarafından sarsılan katılımcılara “Geri döneceğiz” diyerek güvence verdi. Cuma günü sanal çevrimiçi izleyicilere “Amerika geri döndü” dedi.

Üst düzey bir yönetim yetkilisi, Biden’ın işbirliğine odaklanmasının Cuma günü erken saatlerde Yedi gelişmiş ekonomi Grubu’nun (İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve Japonya) liderleriyle yaptığı özel bir video konferans sırasında mesajını yineledi.

Biden, Haziran ayında İngiltere’nin ev sahipliğinde düzenlenen yüz yüze zirvede G7 üyelerine katılmayı planlıyor. Sözcüsü, Trump’ın önerdiği gibi Rusya’dan gruba katılmasını istemeyeceğini söyledi.

Biden, ABD ortaklıkları “ortak demokratik değerlerimizin zenginliğinden kaynaklandığı için” hayatta kaldı. İşlemsel değiller. Çıkarıcı değiller. Her sesin önemli olduğu bir gelecek vizyonu üzerine inşa edildi. “

ABD müttefiklerinin Çin, İran ve Rusya’nın yarattığı zorluklara karşı sağlam durması gerektiğini söyledi.

“Kremlin, demokrasilerimize saldırıyor ve yönetim sistemimizi zayıflatmaya çalışmak için yolsuzluğu silahlandırıyor” dedi. “(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin, Avrupa projesini ve NATO ittifakımızı zayıflatmaya çalışıyor. Transatlantik birliğimizi ve kararlılığımızı baltalamak istiyor ”dedi Biden.

Kremlin, bu tür herhangi bir eylemi defalarca reddetti.

Biden, Amerika’nın 30 üyeli NATO ittifakına “sarsılmaz” bağlılığını, NATO’nun modası geçmiş olduğunu söyleyen ve hatta bir noktada Washington’un ittifaktan çekilebileceğini öne süren Trump’ın bir başka değişikliğini vurguladı.

Biden ayrıca hediyelerle geldi – küresel koronavirüs aşılama çabaları için 4 milyar dolarlık bir destek sözü, ABD’nin Paris iklim anlaşmasına yeniden girişi ve hem ABD’yi hem de küresel ekonomileri destekleyebilecek yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir harcama önlemi olasılığı. .

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Biden’ın sözlerini alkışlamak için diğer liderlere katıldı.

Konferansta “Amerika, özgür dünyanın lideri olarak geri döndü ve bu harika bir şey” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!