DOLAR 32,4666 0.09%
EURO 34,8061 -0.1%
ALTIN 2.429,59-0,21
BITCOIN 20603541.32124%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Sayın Erdoğan, Millete Gelince, Cebinde Akrep Var. Müteahhidine Gelince, ‘Buyur Dükkan Senin.’ Diyorsun
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • Sayın Erdoğan, Millete Gelince, Cebinde Akrep Var. Müteahhidine Gelince, ‘Buyur Dükkan Senin.’ Diyorsun

Sayın Erdoğan, Millete Gelince, Cebinde Akrep Var. Müteahhidine Gelince, ‘Buyur Dükkan Senin.’ Diyorsun

ABONE OL
24 Şubat 2021 07:30
Sayın Erdoğan, Millete Gelince, Cebinde Akrep Var. Müteahhidine Gelince, ‘Buyur Dükkan Senin.’ Diyorsun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener mecliste yaptığı konuşmada Ak Partinin artık miadı doldurduğunu ve Türkiyeyi yönetemediğini savundu.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye’nin, büyük bir yönetim krizi yaşadığını, AK Parti iktidarının Türkiye’yi yönetemediğini savundu. Türk milletinin Hazinesinden milyarlarca liranın, eşe, dosta, yandaşa dağıtıldığını iddia eden Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Millete hepi topu, ’53 milyar lira destek olduk’ diye övünürken o beş müteahhide bunun kat kat üstünde garanti parası ödüyorlar. Nihayet geçtiğimiz hafta, iktidar, pandemiyle daha da artan ekonomik krizin farkına varabildi. Farkına vardı varmasına da, bilin bakalım ne yaptı? Kendi esnafının feryadını duymayıp, ‘Japon esnaf zorda’ diye haber yapan bu zihniyetin patronu, düşündü taşındı, geliri azalan müteahhidinin yardımına koştu. Havalimanlarını işleten şirketlerin, 2020 yılı içinde düzenlenen ve vadesi 31 Ocak’a ötelenen faturalarının iptaline karar verdi. 2021-2022 dönemine ait kira bedellerinin de 2 yıl boyunca, yüzde 50 indirimli uygulanmasına karar verdi. Mesela, yıllık 1 milyon 300 bin yolcu garantisi verdiği havaalanını, sadece 7 bin 235 yolcu kullanınca, milletin kesesinden 60 milyon lira ödeyen iktidar, bununla da yetinmeyip, fatura iptal edip, kirada indirim yaptı. 5 bin lira, 10 bin lira kira ödeyen esnafımıza 750 lira kira yardımı yapan iktidar, bu kararla o beş müteahhidine milyarlarca liralık kıyak yaptı. Yine milletini duymadı, yine esnafını görmedi, yine işsiz insanlarını düşünmedi. Sayın Erdoğan, millete gelince, cebinde akrep var. Müteahhidine gelince, ‘Buyur dükkan senin.’ diyorsun. Devletin, o beş müteahhitten alacağı milyarlarca liralık kiradan vazgeçiyorsun ama utanmadan yokluk çeken milletimin kafasına çay atıyorsun. Adı da keyif çayı… Ayıptır, yazıktır, günahtır. Seni o makamlara getiren, o kodamanlar değil, millettir millet. Senin artık milletimize verecek bir şeyin kalmadı. Bunu kabullen artık. İktidar olmayı, partinin ve şahsi iktidarının, ömrünü uzatmak zanneder oldun. Oysa bir iktidarın amacı, partisinin ve şahsının iktidar ömrünü uzatmak değil, kendisine her türlü makamı, her türlü imkanı veren milletine, hizmet etmek olmalıdır. Saraya kapanmış, milletine yabancılaşmış bir siyasetin, sonu gelmiş demektir. Siyaset tarihi, millet komşusuna gidemezken ‘Ay’a gidiyoruz’ diyen hayal tüccarlarının hazin sonlarıyla doludur. Sayın Erdoğan, algı karın doyurmuyor. Siyaset iletişimiyle ay sonu gelmiyor. Yapay gündemler faturaları ödemiyor.”

Türkiye’deki dezavantajlı gruplar için, sorunların büyük olduğunu söyleyen Akşener, engellilerin iş fırsatlarından kent mimarisine kadar birçok alanda sorun yaşadığını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!