DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20775851.31881%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

RUSYA VE ÇİN AY’DA ORTAK İSTASYON KURUYOR

RUSYA VE ÇİN AY’DA ORTAK İSTASYON KURUYOR

ABONE OL
10 Mart 2021 02:06
RUSYA VE ÇİN AY’DA ORTAK İSTASYON KURUYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Roscosmos CEO’su Dmitry Rogozin ve Çin Ulusal Uzay Dairesi (CNSA) başkanı Zhang Kejian, hükümetler adına Uluslararası Bilimsel Ay İstasyonu’nun (ISL) oluşturulmasında işbirliği konusunda bir mutabakat anlaşması imzaladı. Bu Salı günü Roscosmos ve CNSA tarafından duyuruldu.

State Corporation Roscosmos ve CNSA ,araştırma işbirliğini güçlendirmek ve uzayın barışçıl amaçlarla keşfini ve kullanımını teşvik etmek amacıyla, ilgili tüm ülkeler ve uluslararası ortaklar için açık erişim füze sisteminin oluşturulması konusunda işbirliğini teşvik edecektir. tüm insanlığın çıkarları “Rus devlet şirketinin mesajında ​​söyledi.

İmza töreni video konferans aracılığıyla gerçekleşti. CNSA’nın WeChat sayfasında yayınlanan bir açıklamada, “Çin ve Rusya, Ay’da uluslararası bir araştırma istasyonunun inşası için bir yol haritası oluşturmak için ortak uzmanlık ve bilimsel teknolojiyi kullanıyor” dedi.

Açıklamadan da anlaşılacağı üzere, bu alandaki iki ülke arasındaki işbirliği, hem ay yüzeyinin incelenmesini hem de Dünya’nın doğal bir uydusunun yörüngesindeki ortak projelerin uygulanmasını içermektedir.

Rogozin, CNSA başkanını Ekim ayında yapılması planlanan Vostochny kozmodromundan Luna-25 gezegenler arası otomatik istasyonun lansmanına davet etti. Rogozin Twitter’da “Çinli meslektaşım Zhang Kejian’ı Luna-25 misyonumuzun Vostochny kozmodromundan başlatılmasına davet ettim,” diye yazdı .

İşbirliği programı hakkında

Kasım 2017’de Roscosmos ve CNSA, 2018-2022 için uzay alanında bir işbirliği programı imzaladı. Altı bölümden oluşur: Ay ve derin uzay, uzay bilimi ve ilgili teknolojiler, uydular ve uygulamaları, element tabanı ve malzemeleri, Dünya uzaktan algılama verileri alanında işbirliği ve diğer konular. Bu program çerçevesinde projeleri hayata geçirmek için çalışma alt grupları oluşturulmuştur.

Temmuz 2020’de Rogozin, Ay bilimsel temeli de dahil olmak üzere Çinli ortaklarla uzayda işbirliğini tartıştığını bildirdi. Ay bilimsel temelinin konturlarını ve önemini kesin olarak belirlemek için birbirlerine doğru adımlar atma anlaşmasından bahsetti. Aralık 2020’de Federasyon Konseyi’ndeki bir yuvarlak masada Rogozin, Haziran ayında Çin tarafının Ay’ın keşfine Avrupa’yı işbirliğine dahil etmeyi önerdiğini söyledi. Şubat ayı başlarında, Roscosmos Uluslararası İşbirliği Genel Müdür Yardımcısı Sergei Savelyev TASS’a Roscosmos’un Çin’deki meslektaşlarıyla Ay’daki üs için olası bilimsel görevleri tartıştığını ve projenin teknik uygulaması üzerinde çalıştığını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!