DOLAR 32,3877 -0.17%
EURO 34,7540 -0.02%
ALTIN 2.437,26-0,04
BITCOIN 2020735-2.54246%
Trabzon
15°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

CUMHURBAŞKANI’NIN AÇIKLADIĞI 500 BİN LİRALIK KREDİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU
  • Haberin Yildizi
  • Ekonomi
  • CUMHURBAŞKANI’NIN AÇIKLADIĞI 500 BİN LİRALIK KREDİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU

CUMHURBAŞKANI’NIN AÇIKLADIĞI 500 BİN LİRALIK KREDİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU

ABONE OL
14 Mart 2021 23:48
CUMHURBAŞKANI’NIN AÇIKLADIĞI 500 BİN LİRALIK KREDİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi reform paketiyle istihdamın korunması ve artırılmasına yönelik çok önemli bir desteğin müjdesini verdi. Bu kapsamda firmalara ucuz maliyetle 6 ayı geri ödemesiz kredi verilecek.

Erdoğan, “Salgının istihdam piyasalarında oluşturduğu tahribatı gidermek için İlave İstihdam Finansman Desteği adıyla yeni bir destek modeli getiriyoruz” diyerek desteği duyurdu.

Mevcut teşviklerinin etkinliklerini gözden geçirerek mükerrerliği sebep olan uygulamaları belirliyor sistemde sadeleştirmeye gidiyoruz. İstihdam piyasalarında oluşturduğu tahribatı gidermek için ilave finansman desteği adıyla yeni bir destek modeli getiriyoruz yeni destek likidite sıkıntısı çeken mikro ve küçük ölçekli firmalarımız bunlardan faydalanabilecektir.

Buna göre firmalar istihdama kattıkları her bir ilave kişi için kredi garanti fonu kefaleti ile 24 ay vadeli ilk altı ayı ödemesiz 100 bin liralık kredi kullanabilecek.

En fazla beş kişiye kadar olan uygulamada taahhüdünü yerine getiren bir firma ilave istihdam için yıl boyunca ödediği sosyal sigorta ve işsizlik sigortası primlerini kredi finansman maliyetinden düşebilecek.

Bir başka ifadeyle istihdam oluşturan firmalar bankalardan çok daha düşük finansman maliyeti ile kredi kullanma imkanına kavuşacaklar. Ücret desteğinden yararlanıp çalışanını tekrar istihdama dahil eden işverenler gereken şartları taşımaları durumunda ilave istihdamı finansman desteğini de kullanabilecekler.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!