DOLAR 32,3767 -0.2%
EURO 34,8023 0.14%
ALTIN 2.436,60-0,07
BITCOIN 2041835-1.05399%
Trabzon
15°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

YENİ ANAYASA İÇİN HER TÜRLÜ GÖRÜŞE VE TEKLİFE AÇIĞIZ

YENİ ANAYASA İÇİN HER TÜRLÜ GÖRÜŞE VE TEKLİFE AÇIĞIZ

ABONE OL
30 Mart 2021 06:34
YENİ ANAYASA İÇİN HER TÜRLÜ GÖRÜŞE VE TEKLİFE AÇIĞIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında açıklamalar yaparken 100.yılda artık yeni anayasa ile girmeliyiz derken en büyük reformumuz sivil anayasa sözümüzdür dedi

“TÜRKİYE’YE MERKEZİNDE MİLLETİN, YANİ İNSANIN OLDUĞU YENİ BİR ANAYASA KAZANDIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

Hiç şüphesiz en önemli reform başlığımız, milletimize verdiğimiz yeni ve sivil anayasa sözümüzdür. Türkiye’ye merkezinde milletin, yani insanın olduğu yeni bir anayasa kazandırmayı amaçlıyoruz. Geçmişte darbelerin veya olağanüstü dönemlerin ürünü olarak hazırlanan anayasaların milletimizin beklentilerine ve ülkemizin ihtiyaçlarına cevap veremediği kısa sürede ortaya çıkmıştır. Anayasalar yaşayan metinler olduğu için elbette gerektiğinde değiştirilebilir, ama Türkiye’deki anayasa değişikliği gayretleri asıl metnin ruhuna zerk edilmiş olan darbeci ve vesayetçi maya sebebiyle beklenen neticelere bir türlü varamamıştır. Ülkemizin yönetim sistemini değiştirmek için en köklü değişimi gerçekleştirmiş olmamıza rağmen mevcut anayasamızdaki bu arızayı gideremedik; yeni ve sivil bir anayasa konusunu tekrar gündeme getirmemizin sebebi de işte budur.

Diğer yandan, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin ülkemize kazandığı yetenekleri salgın sürecinde çok daha iyi gördük. Sistemin özünü oluşturan hızlı karar alma ve etkin şekilde uygulama mekanizmaları ülkemizin bu dönemde pozitif yönde ayrışmasını sağlamıştır. Bununla birlikte, sistemi artık üçüncü yılına yaklaşan tecrübeler ışığında geliştirmemiz gerektiğinin de fakındayız.

“YENİ ANAYASA İÇİN HER TÜRLÜ GÖRÜŞE VE TEKLİFE AÇIĞIZ”

Yeni anayasa süreci Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin tahkimi açısından da bir fırsat olacaktır. Türkiye için tarihî öneme sahip yeni anayasa hazırlama sürecinin mümkün olan en geniş uzlaşmayla yürümesi ve ortaya çıkan metnin de 84 milyonu kucaklaması şarttır. Biz bu anlayışla siyasi partiler başta olmak üzere tüm kesimlerin yeni anayasanın hazırlanmasına katkıda bulunmasını bekliyoruz. Ülkemizin 2053 vizyonunun omurgasını oluşturacağını düşündüğümüz yeni anayasa için her türlü görüşe ve teklife açığız. İnşallah milletimizle birlikte gelecek nesillerin bizi hayırla yâd etmesini sağlayacak yeni bir anayasayı ülkemize kazandıracağımıza inanıyorum.

Aziz milletim; baharın ilk ayını geride bırakıp Nisan’ın güzelliklerine merhaba demeye hazırladığımız şu günlerde milletçe geleceğimize umutla bakmak için pek çok sebebe sahibiz. Hamdolsun, dünyanın en güzel ve kadim coğrafyasındaki bin yıllık varlığımızı siyasi ve ekonomik atılımlarımızla birlikte sürekli güçlendiriyoruz. Cumhuriyet’in kuruluşuyla coğrafyamıza yeniden vurduğumuz egemenlik mührümüzü yaşadığımız kimi sıkıntılara rağmen derinleştirerek koruyoruz. Bölgemizde 1990’lardan beri yaşanan siyasi ve insani krizler milletimizin birlik ve beraberliğiyle devletimizin gücünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Vatanlarına sahip çıkamayanların onurlarına ve geleceklerine de sahip çıkamadıkları gerçeğini üzüntüyle takip ediyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!