DOLAR 32,3899 -0.17%
EURO 34,7928 0.12%
ALTIN 2.440,010,07
BITCOIN 2024103-2.14986%
Trabzon
15°

HAFİF YAĞMUR

16:56

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Çevreyi Temizlediler, Ödülleri Kazandılar

Çevreyi Temizlediler, Ödülleri Kazandılar

ABONE OL
3 Nisan 2021 12:41
Çevreyi Temizlediler, Ödülleri Kazandılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

Ortahisar Belediyesi ile Trabzon Üniversitesi Çevre Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği “Fotoğrafınla Çevrenin Sesi Sen Ol” yarışmasında ödüller sahiplerine verildi.

Çevreyi temizlediler, ödülleri kazandılar!

Çevre yarışmasının ödül töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Maalesef üzülerek ve içimiz kahrolarak görüyoruz ki, insanoğlu çevreye ve doğaya hak ettiği değeri vermiyor, saygı göstermiyor. Doğanın ve çevrenin hızla tahribata uğradığı, yok edildiği bu yüzyılda insanlık olarak hepimizin en önemli görevlerinden bir tanesi de çevreyi korumak olmalıdır.” dedi.

Ortahisar Belediyesi ile Trabzon Üniversitesi Çevre Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği “Fotoğrafınla Çevrenin Sesi Sen Ol” yarışmasında ödüller sahiplerine verildi.

Başkan Genç, çevre duyarlılığını artırmaya yönelik olarak düzenlenen “Fotoğrafınla Çevrenin Sesi Sen Ol” yarışmasına katılarak ödül almaya hak kazanan 10 yarışmacıya çevreye duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

“ÇEVREYİ KİRLETEN DAVRANIŞLARI ÖNLEMELİYİZ”

Yapılan bilinçlendirme çalışmalarıyla ve farkındalık etkinlikleriyle çevreyi koruma konusunda hassasiyetlerin artırıldığını kaydeden Başkan Genç, “Ortahisar Belediyesi olarak çevreyi temiz tutmaya, doğayı ve tabiatı korumaya çok önem veriyoruz. Bugüne kadar çevre temizliğini konu eden birçok ödüllü yarışma düzenledik. Bu yarışmaları düzenlemekteki temel amacımız hem çevre bilincini vatandaşlarımıza yerleştirmek, hem de çevreyi kirleten davranışların önüne geçmekti. Bunda da muvaffak olduğumuzu düşünüyorum. Yapılan bilinçlendirme çalışmalarıyla ve farkındalık etkinlikleriyle çevre konusunda hassasiyetlerin artığını görüyoruz. Bundan da son derece memnunuz. Vatandaşlarımızı en temiz çevrede ve en temiz hava yaşatmak, aynı zamanda bu şehirde yaşayan bütün insanların en temiz içme suyunu kullanmalarını temin etmek Ortahisar Belediyesi olarak bizim görevimiz. Bunun için yapılacak her türlü girişime destek vereceğimizi bütün açık yürekliliğimle ifade etmek isterim.” diye konuştu.

 

“OLUMSUZ SONUÇLARDAN BÜTÜN İNSANLIK ETKİLENİYOR”

Küresel iklim değişikliğiyle mücadele için çevreyi ve doğayı korumanın bütün insanlığı ilgilendiren bir konu olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Çevremizi, doğamızı korumak sadece belediyelerin değil, bütün kurumların ve bütün vatandaşların görevi olmalıdır. Belediye olarak bizim yaptığımız bu faaliyetlere vatandaşlarımız yeterince sahip çıkmazsa ve üzerlerine düşen sorumlulukları yerlerine getirmezlerse, çevre temizliği konusunda başarılı olamayız. Bu nedenle çevre temizliği konusu çok hassas ve kolektif bir konu. Bütün insanlığı ilgilendiren bir konu. Netice itibarıyla bozulan doğal dengeden bütün insanlık olarak hepimiz zarar görüyoruz. Küresel iklim değişikliğine bağlı ortaya çıkan tabii afetlerden ve diğer olumsuz durumlardan bütün insanlık etkileniyor.” ifadelerine yer verdi.

FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİLER

Yarışmada ödül almaya hak kazanan 10 kişiye ödül olarak, dünya klasiklerinden kitap seti, 2000 parçalı puzzle, temizlik paketi ve Trabzonspor forması verildi. Yarışmacılar, herhangi bir bölgede çeşitli atık maddeler ve çöplerle kirletilmiş alanları temizleyerek, alanın temizlenmeden önceki halini ve temizlendikten sonraki halinin fotoğrafını çekerek yarışmaya katılmışlardı.

Yarışmada ödül alan isimler şu şekilde açıklandı: Serenay Katırcıoğlu, Esra Akyüz, Bilge Zümra Genç, Murat Küçükibrahimoğlu, Tolga Satılmış, Aliye Akyıldız, Merve Ravza Bilger, Kübra Bekar, Neslihan Birinci, Şükrü Aslan.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!