DOLAR 32,4075 -0.1%
EURO 34,8134 0.19%
ALTIN 2.434,82-0,14
BITCOIN 2019008-2.70239%
Trabzon
15°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

TOGG DÜNYANIN EN ÜNLÜ TÜRK TASARIMCISI MURAT GÜNAK’A EMANET

TOGG DÜNYANIN EN ÜNLÜ TÜRK TASARIMCISI MURAT GÜNAK’A EMANET

ABONE OL
3 Nisan 2021 13:14
TOGG DÜNYANIN EN ÜNLÜ TÜRK TASARIMCISI MURAT GÜNAK’A EMANET
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

TOGG Türkiyenin ilk milli ve yerli otomobili olma yolunda emin adımlarla ilerlerken tasarımın başına dünyanın en ünlü Türk Tasarım Dehası Murat Günak’ı getirdi.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) tasarım çalışmalarına başından beri danışman olarak destek veren Volkswagen ve Mercedes-Benz’in eski baş tasarımcısı Murat Günak, 1 Nisan’dan itibaren şirkette “tasarım lideri” olarak göreve başladı.

TOGG’un LinkedIn hesabından yapılan görüntülü paylaşımda, “#YeniLigeYolculuk’a başlarken danışman olarak yanımızda olan dünyaca ünlü tasarımcımız Murat Günak, 1 Nisan itibarıyla TOGG Tasarım Lideri olarak ekibimize katıldı” sözlerine yer verildi.

Paylaşımda yer alan kısa videoda, TOGG hesabından, Murat Günak’a “Sevgili Murat Günak; başından beri danışman olarak eşlik ettiğiniz yolculuğumuza bugünden itibaren ‘TOGG Tasarım Lideri’ olarak devam edecek olmanızdan mutluluk duyuyoruz. TOGG ailesine hoş geldiniz” ifadeleriyle mail atıldığı görülüyor.

Öte yandan, bugüne dek “tersine göçle” TOGG’a katılan kişi sayısı, Murat Günak’la 23’e yükseldi.

Yerli otomobili üreten TOGG’un CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, katıldığı canlı yayında bu iddialara detaylı bir şekilde yanıt verdi ve tasarım sürecini anlattı.

“MURAT GÜNAK’LA ÇALIŞTIK”

Tasarım ekibinde Mercedes’in efsane tasarımcısı Murat Günak’ın olduğunu ifade eden Karakaş şunları söyledi; “Biz 18 tasarım eviyle görüştük. 18 tasarım evini 3’e indirdik. 5 farklı tasarım isteyip 15 tasarımı yan yana koyduk. O süreçte Murat Bey (Murat Günak) bize Türkiye’yi Avrupa’yı tanıyan tecrübesiyle çizgileriyle yardımcı oldu. Onun haricinde Türk tasarımcı ve mühendis arkadaşlarımız var. Seçtiğimiz tasarım eviyle birlikte çalışan 6 Türk arkadaşımız vardı. Murat Bey’le de çok kez konuştuk. ”

MURAT GÜNAK KİMDİR?

Türk otomobil tasarımcısı denilince akla ilk Murat Günak adı gelir. Ağustos 1957’de İstanbul’da doğan Murat Günak, 6-7 yaşlarındayken ailesiyle birlikte Almanya’ya yerleşmiştir.

Aldığı güçlü eğitimin ardından ilk iş deneyimini Ford Motor Company içinde yaşayan ünlü tasarımcı, burada mesleğine yön veren detayları keşfetti ve net bir biçimde kendini geliştirme fırsatı buldu. Ardından Ford Tasarım ekibindeki bir yöneticisinin teşvikiyle dünyaca ünlü bir otomobil tasarım okulunda eğitim aldı.

Günak, Mercedes, Peugeout, Volkswagen gibi markalar için çalıştı. Murat Günak, Mercedes C Serisini tasarlayarak adeta otomotiv tarihine geçmiştir. Yaptığı tasarımlar, işlevsellik ve estetik açıdan devrim niteliğindedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!