DOLAR 32,5572 0.21%
EURO 34,9756 -0.01%
ALTIN 2.457,470,89
BITCOIN 20921281.41652%
Trabzon
24°

AÇIK

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

CUMHURBAŞKANI : ANAYASA MAHKEMESİ BU YANLIŞTAN DÖNMELİDİR

CUMHURBAŞKANI : ANAYASA MAHKEMESİ BU YANLIŞTAN DÖNMELİDİR

ABONE OL
16 Nisan 2021 17:07
CUMHURBAŞKANI : ANAYASA MAHKEMESİ BU YANLIŞTAN DÖNMELİDİR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazını kıldığı Üsküdardaki Kerem Aydınlar cimi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde laikliğe aykırı olduğu dolayısıyla Anayasa Mahkemesi Kur’an kurslarını kapattı. Buna ilişkin bir değerlendirmeniz olur mu?” sorusuna da şu cevabı verdi:

“Bugün Dışişleri Bakanım Mevlüt Bey orada ve dün ben Mevlüt Beye de giderken hem Sayın Cumhurbaşkanıyla bu konuyu etraflıca görüşeceksin dedim ve görüştükten sonra da gerekli açıklamayı orada yapacaksın dedim. Tabii Anayasa Mahkemesi Başkanının yapmış olduğu açıklamayı bizim kabul etmemiz mümkün değil. Öncelikle Anayasa Mahkemesi Başkanı laikliği öğrenmesi lazım.

Türkiye’de şu anda laikliğin uygulaması nedir, bunu da öğrenmesi lazım. Eğer tavır değişti değişti, tavır değişmediği takdirde biz özellikle Kuzey Kıbrıs’ta inanç özgürlüğü noktasında oradaki yavrularımızın Kur’an eğitimi noktasında onların eğitimine engel teşkil edecek adımların atılmasına asla müsamaha edemeyiz. Türkiye’de biliyorsunuz din eğitim-öğretimi noktasında bu tür şeyler çözülmüştür. Laiklik anlayışı onların anladığı gibi değildir. Ve Kuzey Kıbrıs bir Fransa değildir. Kuzey Kıbrıs artık uygulamalarıyla, her şeyiyle Türkiye’deki uygulamalar neyse bunları uygulama safhasına geçirmek durumundadır. Ve oradaki bazı sendikaların, dinden uzak sendikaların, din düşmanı sendikaların attığı adımları bizim de kabul etmemiz mümkün değildir.

Anayasa Mahkemesi Başkanı bu yanlışından süratle dönmelidir. Dönmediği takdirde bizim atacağımız adımlar da bundan sonraki süreçte farklı olacaktır. Bunu da bilmeleri gerekir. Başkan Yardımcım Fuat Bey de bu konuyu Ersin Beyle görüşmek suretiyle süratle bu işin düzeltilmesi konusunda gerekli adımların atılmasını kendisine bildirecekti. Ben de süreci takip ediyorum, duruma göre bizler de adımlarımızı atacağız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!