DOLAR 32,3802 -0.18%
EURO 34,7505 0.01%
ALTIN 2.433,97-0,18
BITCOIN 2030954-1.60612%
Trabzon
19°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

TÜRK LİRASI DEĞER KAZANDIMI ?

TÜRK LİRASI DEĞER KAZANDIMI ?

ABONE OL
16 Nisan 2021 06:49
TÜRK LİRASI DEĞER KAZANDIMI ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 19 düzeyinde sabit tuttu. Ekonomistler bu kararın ekonomiyi nasıl etkileyeceğini yorumladı. Türk Lirası değer kazandı mı?

 

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini sabit tuttuğu karar metnindeki değişikliklerin gelecek dönem faiz politikası açısından önemli sinyaller verdiğini belirterek, enflasyon odaklı bir yönlendirmenin ardından 29 Nisan’da yayımlanacak Enflasyon Raporu’nun öneminin arttığını vurguladı.
Merkez Bankası, piyasa beklentileri doğrultusunda politika faizini değiştirmeyerek yüzde 19 düzeyinde bıraktı.
Karar metninde, söz konusu karara gerekçe olarak; “Mevcut parasal duruşun krediler ve iç talep üzerindeki yavaşlatıcı etkilerinin gelecek dönemde belirginleşeceği” öngörüsü gösterildi.
Gelecek dönem faiz oranlarının seyri açısından en önemli yönlendirme ise “Enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar politika faizinin enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturulmaya devam edileceği” ifadeleri ile yapıldı.
Ekonomistler, geçen ayki PPK metnine göre çıkarılan ve yeni eklenen ifadeler ile bundan sonraki süreçte faiz indirimi için “enflasyonda düşüşün başlaması” koşulunun takip edileceğini aktararak, bu kapsamda 29 Nisan’da gerçekleştirilecek yılın ikinci Enflasyon Raporu toplantısında TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun vereceği mesajların önemli olacağını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!