DOLAR 32,3862 -0.19%
EURO 34,7872 0.07%
ALTIN 2.427,94-0,43
BITCOIN 2017052-2.19251%
Trabzon
19°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

FINDIK ARTIK HAK ETTİĞİ FİATI GÖRECEK ,ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLECEK

FINDIK ARTIK HAK ETTİĞİ FİATI GÖRECEK ,ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLECEK

ABONE OL
21 Nisan 2021 17:47
FINDIK ARTIK HAK ETTİĞİ FİATI GÖRECEK ,ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLECEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fındık otoritelerinden  bu hasat öncesi yaptıkları açıklamalarla Fındık üreticisi ülkelerden İtalya’da don nedeniyle fazla fındık üretimi beklenmediği. Azerbaycan ve Gürcistan’daki az miktardaki üretim de ancak kendi bölgesine yetecek kadar olması  Ülkemizde ise hem tozlaşma dönemindeki zarar hem ardından üst üste gelen zirai don sebebi ile yüzde 30 ila 50 arasında üretim azalmasına yol açacağını tahmin ettiklerini söylediler.

Bu konuda daha önce yazılı bir açıklama da yapan Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel den geldi “Üreticinin umutları da yeşerdi ve emeğinin hakkını alacağı günleri bekliyor. Bu yıl fındığın altın yıl olacak. Diğer üretici ülkelerden İtalya’da don nedeniyle fazla fındık üretimi beklenmiyor. Azerbaycan ve Gürcistan’daki az miktardaki üretim de ancak kendi bölgesine yetecek kadar. Ülkemizde hem tozlaşma dönemindeki zarar hem ardından üst üste gelen zirai don yüzde 30 – 50 üretim azalmasına yol açacağından fındık fiatlarının yükseleceğini bekliyorum.” demişti”

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel son olarak ta  fındık üreticisinin sorunlarını duyurabilmek adına mecliste tüm fırsatları kullanıyor meclisteki artan vakaların  görüşüldüğü sırada gündem dışı söz alarak  yine fındık sorunlarını anlatmaya çalıştı.

Yaptığı konuşmada Adıgüzel don olaylarından ve üreticinin elindeki fındıktan söz ederken TMO nunda süreli değil sürekli alım yapması gerektiğini söyledi.

Adıgüzel’in konuşması şöyle : Fındık bölgesinde Ardı ardına don olayları yaşandı Tarsim yetkilileri tespit için bir buçuk ay geçmesine rağmen halen bazı mahallelere gelmediler tarsim de bir diğer Sorun da 2020 yılında parsel no Güncellemeleri yapıldı fakat bir kısmı 2021 yılı başlarına kaldı İlçe Tarım müdürleri çks güncellemesi zamanında yapmadığı için Tarsim sigortası da yapılamadı eski parsel numarasıyla yapılması önerildi öyle karar alındı ama o da uygulanmadı sadece ikizce ilçemizde 600 üretici bu şekilde mağdur çözüm bekliyoruz 30 Nisan’da Tmo fındık alımını bitirmemelidir fındık Alımı süreli değil Sürekli olmalıdır Ayrıca Tıpkı patates ve soğan gibi çiftçilerden devlet tarafından tmo tarafından alınıp ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtılmalıdır hem de pandemide bağışıklık güçlendiricidir fındık Bir avuç fındık pandemiyede  iyi gelir diyorum teşekkür ediyorum

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!