DOLAR 32,6018 0.34%
EURO 35,0081 0.09%
ALTIN 2.450,240,59
BITCOIN 2094026-0.05865%
Trabzon
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Trabzon Valisi Ustaoğlu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
  • Haberin Yildizi
  • Bölge
  • Trabzon Valisi Ustaoğlu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Trabzon Valisi Ustaoğlu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

ABONE OL
19 Mayıs 2021 08:40
Trabzon Valisi Ustaoğlu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu 19 Mayıs Atatürkü Anma  Gençlik ve Spor Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayınladı mesajında Ustaoğlu : 
19 Mayıs 1919; Samsun’da yeniden diriliş ateşinin yakıldığı tarihtir. Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı milli mücadele hareketi, tüm yurdumuza dalga dalga yayılmış, halkımızın azim ve kararlılığıyla büyük zafere ulaşılmıştır. Samsun’da başlayan bağımsızlık yolculuğu Havza, Amasya, Sivas ve Erzurum ile devam etmiş en nihayetinde Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması ile tüm dünyaya millet olarak mücadele gücünü göstermiştir.
    Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu mücadele yoluna İstanbul’dan Bandırma Vapuru ile çıkarken aslında ardında bağımsızlık ruhu ile yanan gönülleri ve bu uğurda gözünü kırpmadan can verecek bu milletin gücünü her daim hissetmiş; bu duygu ve düşüncelerle  bu çetin yola çıkmıştır. Bulunduğu şartlar karşısında, istiklal mücadelesini fiilen başlatmak ve yeni bir devletin kuruluş yolunda ilk adımını atmak için her zaman milletin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden, hür ve müstakil yaşama kararlılığından güç almıştır.
    Mustafa Kemal Atatürk, yeni kurulan bu ülkenin devamı için gereken gücü gençlikte görmüş ve onlara her daim güvenmiştir. Onların da kendilerinde arayacakları gücün “Damarlarında akan asil kanda mevcut olduğunu” belirtmiştir.  Bu bakımdan yaşanan bu zorluklar ile büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni, gençlerimize emanet etmiştir. Ancak unutulmamalıdır ki, gençliğe armağan edilen bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin sorumluluğudur.
    Son dönemde pandemi nedeni ile tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık açısından dikkatli olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Milli mücadele döneminde birçok zorlukla mücadele etmiş bir millet olarak birlik ve beraberlik ruhu ile üstesinden geldiğimiz birçok zorluk gibi şu son dönemlerde yaşadığımız bu salgın ile mücadelemizde de aynı kararlılık ve birliktelik ruhu ile üstesinden geleceğimiz günler olacaktır. Tüm dünyaya meydan okuyup kahramanlık destanı yazdığımız günlerdeki gibi bugünleri de aynı birlik ruhuyla gençlerimizin, sizlerin katkısıyla beraberce aşacağımıza olan inancımız tamdır.
    Bu duygu ve düşünceler ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin ve Trabzonlu hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümünü kutluyor, sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.
                                                                                                            İsmail USTAOĞLU
Trabzon Valisi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!