DOLAR 32,5439 0.11%
EURO 34,9832 -0.14%
ALTIN 2.434,43-0,06
BITCOIN 20990330.28446%
Trabzon
21°

KAPALI

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

Avustralya’da Kriz Durumu: Virüs Yayılıyor,

Avustralya’da Kriz Durumu: Virüs Yayılıyor,

ABONE OL
27 Haziran 2021 18:12
Avustralya’da Kriz Durumu: Virüs Yayılıyor,
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Federal Sağlık Bakanı Greg Hunt, NSW’de 30 yeni COVID vakası çıkması, Darwin’in derhal 48 saatlik kapanmaya gitmesi ve Batı Avustralya’nın yeniden kısıtlamaları getirmesiyle birlikte ülkenin zor bir gün geçirdiğini belirtti.

Yerel bir madencinin pozitif çıkmasının ardından Northern Territory’de bugün (Pazar) 4 yeni vaka çıktı, hükümet başkent ve bazı çevre bölgeleri için 48 saatlik kapanma ilan etti.

Greater Sydney ve diğer bölgelerde 14 günlük kapanmanın başlaması sonrasında NSW’de toplam vaka sayısı 110’a fırladı.

Batı Avustralya ve Sydney’de bulunan bir kadın evine dönüşünde virüsü de beraberinde getirdi, kapalı mekanlarda maske zorunluluğu dahil kısıtlamalar artırıldı.

Hunt, bugün Melbourne’de yaptığı basın açıklamasında “Bugün Avustralyalılar için zorlu bir gün olduğunu biliyorum. Bunu daha önce başardık, nasıl yapacağımızı biliyoruz ve bunun üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

Bakan, vatandaşlara bunun küresel bir pandemi olduğunu hatırlattı, sadece Birleşik Krallık’ta dün gece 18,000 yeni vaka açıklandığına işaret etti.

Sydney kırılma noktasında

Sağlık yetkilileri Cuma ve Cumartesi günleri Brisbane, Melbourne, Sydney ve Gold Coast’a sefer yapan 5 Virgin uçuşundaki yüzlerce yolcuyla bağlantı kurmaya devam ediyor.

Sydney merkezli bir uçuş görevlisinin COVID testinin pozitif çıkması ve uçuşlar sırasında bulaştırıcı olabileceğinin belirlenmesi üzerine alarm verilmişti.

Darwin kapandı

Northern Territory’deki durum, Alice Springs’in 540 kilometre kuzeybatısındaki Tanami çölündeki Newmont’a ait Granites altın madeninde bir maden çalışanının pozitif çıkmasıyla gelişti.

Kişinin pozitif çıkması üzerine 3 eyalette 1600’den fazla kişiye tecrit talimatı verildi.

Başbakan Michael Gunner, çalışanın Darwin’e 80 kişiyle birlikte bir uçuşla geldiğini açıkladı. Madenden Darwin’e uçakla giden 200’den fazla başka çalışan da bulunuyor ve yetkililer hala 20 kadar kişiye ulaşmaya çalışıyor.

Batı Avustralya’da maske zorunluluğu geri getirildi

Eyalet Sağlık Bakanı Roger Cook, bugün kuzey Perth sakini kadının bu ay içerisinde Sydney-Bondi’da bulunduğunu ve NSW’in virüs noktaları arasında yer alan Lyfe Cafe’de yemek yediğini açıkladı.

Eyalete döndükten sonra 21 Haziran’da testi negatif çıkan kadının Delta varyantını taşıdığı kabul ediliyor.

Cauma günü solunum sorunları çıkan kadının eşiyle birlikte tecritte olduğu bildiriliyor, testi dün (Cumartesi) pozitif çıktı.

Cook, Perth ve Peel bölgeleri sakinlerinin derhal kapalı mekanlarda ve toplu taşımada maske takması zorunluluğunu açıkladı.

Queensland’de 2 yeni vaka çıktı

2 kişinin birkaç gündür Brisbane’da aktif şekilde zaman geçirdiği sanılıyor.

Kaynak:www.avustralyapostasi.com.au

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!