DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2072167-1.37779%
Trabzon
16°

KAPALI

04:23

SABAHA KALAN SÜRE

VATANDAŞ ! ÖNCE BANA SAHİP ÇIKACAKLAR MÜLTECİYE DEĞİL

VATANDAŞ ! ÖNCE BANA SAHİP ÇIKACAKLAR MÜLTECİYE DEĞİL

ABONE OL
30 Temmuz 2021 10:13
VATANDAŞ ! ÖNCE BANA SAHİP ÇIKACAKLAR MÜLTECİYE DEĞİL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener, Van’ın Erciş, Çaldıran ve İpekyolu ilçelerine ziyarette bulundu. Esnafların ve vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyen Genel Başkan Akşener milletin dertlerine ortak oldu.

İlçe ziyaretinin ilk durağı Erciş’te esnaf ziyaret eden ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Akşenere kahvehaneci bir esnaf, ekonomiden dolayı çok mağdur olduğunu belirtirken; ’’70 milyar senelik kira veriyorum. 3 kişiyi çalıştırıyorum. Yevmiyem çıkmıyor.’’ diye dert yandı.

Erciş’te mülteci ve göçmen sorununa dikkat çeken bir vatandaş ise; ‘’Gelen mültecilere bakıyorum. Ben bu ülkenin evladıyım. Önce bana sahip çıkacaklar. Bu ülke rahatlıkla kazanılmadı. Kimsenin babasının malı değil bu topraklar. Bu ülkeye sahip çıkacağız.’’ dedi.

TEDAŞ’ın günde neredeyse 10 kez elektriği kestiğini söyleyen ve özelleştirilmesinden dolayı mağdur olduğunu belirten züccaciyeci bir esnaf ise ; ‘’Nerede yaşayayım? Almanya’ya mı gideyim? Suriye’ye mi gideyim?’’ dedi.

Esnaf ziyaretine kuyumcu dükkânıyla devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Akşener kuyumcu, işlerin 5 yıldır kötüye gittiğini söylerken; ‘’İnsan parmağındaki nişan yüzüğünü getiriyor, satıyor. Hastaneye gidip de çocuğunun bakımını yapmak için.  Buna benzer çok çok farklı örnekler yaşıyoruz.’’ dedi.

Ardından Çaldıran ilçesine hareket eden Akşenere Çaldıranlı vatandaş, yıllardır verilen Çubuklu Barajı’nın yapılma sözünün tutulmadığını, çiftçinin bu sebepten mağdur olduğunu ve Çaldıran’ın unutulduğunu söyledi.

Çaldıran’da bir başka esnaf ise mülteci sorununa dikkat çekerken; ‘’Şu an bizim en büyük sorunumuz mülteci. Afganlar dolu. Yeter. Afgan geliyor, Suriyeli geliyor. Bir gün gelecek, bizi de zapt edecekler.’’ dedi.

Meral Akşener Daha sonra ise geçtiği , İpekyolu’nda da geçim sıkıntısı çeken; işsizliğin, biriken borçların, ödenemeyen kiraların derdiyle boğuşan esnafın dertlerini dinledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!