DOLAR 32,4574 -0.1%
EURO 34,7982 -0.52%
ALTIN 2.441,420,23
BITCOIN 20784880.84357%
Trabzon
21°

HAFİF YAĞMUR

20:02

AKŞAMA KALAN SÜRE

HAYVANCILIK İÇİN 2021’İN SON FIRSATI

HAYVANCILIK İÇİN 2021’İN SON FIRSATI

ABONE OL
20 Ağustos 2021 07:25
HAYVANCILIK İÇİN 2021’İN SON FIRSATI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021 yılında Büyükbaş hayvancılık yapmak ve hayvan almak isteyen çiftçilere tarafından araştırılan büyükbaş hayvan desteği nasıl alınır, büyükbaş hayvancılık hibe desteği şartları nelerdir, küçükbaş hayvan kredisi için gerekli evraklar nelerdir, hayvancılık hibe destekleri şartları nelerdir, 2 yıl geri ödemesiz hayvancılık destekleri hakkında tüm merak edilenlere yanıtları yazımızda yer almaktadır.

Bugünkü yazımızda Büyükbaş, küçükbaş, koyun, keçi, inek, sığır, dana, düve, arı, koza, ipek böceği, manda, malak, düve, dana, kurbanlık, et hayvanı, süt hayvanı, etçi sığır, tavuk, hindi, ördek, kaz, horoz almak için Devlet destekli hibe kredilerden bahsedeceğiz.

Büyükbaş veya Küçükbaş Hayvan Kredisi Desteği

  • 1 Büyükbaş veya Küçükbaş Hayvan Kredisi Desteği
  • 2 Ziraat Bankası Büyükbaş Küçükbaş Hayvan Desteği Nasıl Alınır?
  • 3 Tarım Kredi Kooperatifi Faizsiz Hayvancılık Kredileri Hangileri?
  • 4 Tarım Kredi Kooperatifi Hayvancılık Kredisi Limitleri

Devlet, yerli üretimi desteklemek ve ekonomiye destek olmak amacıyla, üreticiyi çeşitli teşvik programları ile desteklemektedir. Bu kapsamda, hayvancılık yapmak isteyen girişimcilere de, çeşitli krediler vermektedir. Öncelikle devlet desteklerinden yararlanmak için, yapmak istediğiniz iş ile ilgili iyi bir iş planı hazırlamalısınız. Bu iş planında, alacağınız hayvan cins ve miktarından, barınağına, bir yıllık ve beş yıllık hedeflerinize kadar, tüm ayrıntıları bu projeye dahil etmelisiniz. Devlet üreticiye hayvan alımı için devlet desteği sağlarken, üreticinin zarar ve iflas etmemesi için gerekli tedbirleri almaktadır.

Devlet Hayvancılık kredilerinin bir çoğunu, Ziraat Bankası vasıtasıyla vermektedir. Banka tarafından çiftçilik ile uğraşmak isteyen, küçükbaş hayvancılık, büyükbaş hayvancılık, arıcılık, balıkçılık gibi alanlarda kredi almak isteyen çiftçilere çeşitli şartlar dahilinde kredi vermektedir. Bu kredilerin faizleri piyasanın en alt seviyesinden üreticilere verilmekte, bazı programlar dahilinde sıfır faizli devlet destekleme kredileri verilmektedir. Kredilerden gerçek ve tüzel kişiler faydalanabilmektedir. Makine ve teçhizat alımları ile mevcut makinelerin bakımlarının yapılması ve sorunların giderilmesi, sigorta, yem, yakıt, zirai ilaçlar, arazi kiraları vb. konularda da krediler verilmektedir. Bu alanlarda verilen işletme kredilerinin yanı sıra tarla alımı, süt ekipmanları, hayvan barınaklarının yapılması, hayvan alımları, güneş enerjisi vb. konularda da yatırım kredileri verilmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından aranan şartlara sahip olanlar Ziraat Bankası düşük faizli hayvancılık kredilerine başvurabilirler.

Kredi başvurusu Ziraat Bankası şubelerine yapılacaktır. T.C. kimlik belgesi, Çiftçi Kayıt Sistemi’ ne kayıtlı olunduğunu gösteren belge, 3 yıldır tarımsal faaliyet ile uğraştığınızı kanıtlayan belge, krediye teminat olarak gösterilecek belgeler, arsa ve arazi tapularının fotokopileri ile size en yakın Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapabilirsiniz.

Tarım Kredi Kooperatifi Faizsiz Hayvancılık Kredileri Hangileri?
Öte yandan, Tarım ve Kredi Kooperatifleri tarafından da, hayvan alımı için devlet destekli krediler verilmektedir. Bu krediler şunlardır; Donatma, Genel İhtiyaç, Tohumluk, Hayvancılık İşletme, Tarımsal İlaç, Akaryakıt, Kimyevi Gübre, Tarımsal Araç-Gereç, Hayvancılık Donatma, Tarımsal Sulama Kredileridir.

Tarım Kredi Kooperatifleri tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi adına düşük faizli kredi vermektedir. Bu krediler küçükbaş, büyükbaş, sığır, düve, su ürünleri, kanatlı gibi konularda verilmektedir.

Hayvan Almak İsteyen Çiftçiye Devlet Kredisi


Yukarıdaki tabloda kredi üst limitleri, uygulanacak faiz indirimleri ve destekleme ödemesi yapılacak olan sektörler belirtilmiştir. Bu kredilere Ziraat Bankası aracılığı ile başvurulacaktır. Tabloyu incelediğimizde genel olarak 100 bin TL. limitli olan hayvancılık kredilerinin yatırım dönemlerinde uygulanacak olan en yüksek faiz indirimi oranı yüzde 100′ dür. Yaygın hayvansal üretim, damızlık düve, sütçü, etçi ve kombine sığır yetiştiriciliği, küçükbaş, damızlık kanatlı gibi sektörlerde yatırım döneminde krediler 0 faizli olarak kullandırılacaktır. 2015 sayılı resmi gazetede yayınlanmış tebliği incelemek için tıklayınız.

Tarım Kredi Kooperatifi Hayvancılık Kredisi Limitleri
Tarım kredi kooperatifi, almak istediğiniz sektöre göre 20 bin liradan, 1.000.000 TL. Ye kadar çeşitli krediler vermektedir. Tabi bu krediler, sektöre, talep eden kişiye ve proje göre değişiklik göstermektedir. Tarım Kredi Kooperatifleri Hayvan alımı için devlet desteği sağlarken, genel itibariyle kullanıcının kooperatif üyeliği ve üyelerden bir veya birkaçının kefilliği öngörülmektedir. Kefillerden isteyen şartlar ise şöyledir; Kredinin; ödeme gücü bulunan en az iki ortağın müşterek borçlu ve müteselsil kefaleti ile kullandırılması, 20.000. TL’ ye kadar tespit edilen krediler için Kooperatif Yönetim Kurulunca uygun görülmek kaydıyla en az 2 ortağın kefaleti sağlanarak maddi teminat alınmayabilir.

Kooperatif ortaklarına 20.000. TL’ nin üzerinde kullandırılacak krediler için; müteselsil kefalet müessesesi yanında mutlaka taşınmaz mal ipoteği veya taşıt aracı, traktör rehini alınacaktır. Ancak, Kooperatif Yönetim Kurulunca uygun görülmesi halinde; 20.001. TL ile 30.000. TL arasında kredi tespit edilen ortaklara, en az 3 ortak kefil veya en az 2 ortak kefille birlikte ortak olması aranmaksızın 1 kamu görevlisi kefil alınması kaydıyla en az 3 kefille, 30.001. TL ile 40.000. TL arasında kredi tespit edilen ortaklara, en az 4 ortak kefil veya en az 2 ortak kefille birlikte ortak olması aranmaksızın 2 kamu görevlisi kefil alınması kaydıyla en az 4 kefille, maddi teminat alınmaksızın kredi kullandırılabilecektir. denilmektedir.

Kaynak:Devletdestekli.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!