DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2072365-1.30377%
Trabzon
16°

KAPALI

04:23

SABAHA KALAN SÜRE

ANADOLU 1000 YILDIR TÜRK’ÜN VATANIDIR VE EBEDİYETE KADARDA ÖYLE KALACAKTIR

ANADOLU 1000 YILDIR TÜRK’ÜN VATANIDIR VE EBEDİYETE KADARDA ÖYLE KALACAKTIR

ABONE OL
26 Ağustos 2021 07:26
ANADOLU 1000 YILDIR TÜRK’ÜN VATANIDIR VE EBEDİYETE KADARDA ÖYLE KALACAKTIR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde yabancı misyon şeflerine verdiği akşam yemeğinde, “Malazgirt, milletimizin bu topraklardaki yaklaşık bin yıllık mevcudiyetinin başlangıç noktasıdır. Büyük Selçuklu Sultanı Alparslan, sayıca kendisinden dört kat fazla Bizans ordusu karşında elde ettiği kesin zaferle, 1071’de Anadolu’nun kapılarını bir daha kapanmamak üzere milletimize açmıştır. Malazgirt Zaferi’yle Anadolu’daki Türk varlığı tescil edilmiş ve burası bir Türk yurdu hâline gelmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Türkiye’de görevli büyükelçiler ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Konuşmasında bu anlamlı günde büyükelçilerle beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Davetimize icabet ederek, heyecanımıza ortak olduğunuz için her birinize, şahsım, milletim ve ülkem adına teşekkürlerimi iletiyorum. Bugün burada, hem 950 yıl evvel yazılan büyük bir kahramanlık destanını anmak, hem de milletimizin barış ve dostluk mesajlarını sizlerin vasıtasıyla tüm dünyayla paylaşmak üzere toplanmış bulunuyoruz” dedi.

“MALAZGİRT, MİLLETİMİZİN BU TOPRAKLARDAKİ YAKLAŞIK BİN YILLIK MEVCUDİYETİNİN BAŞLANGIÇ NOKTASIDIR”

Malazgirt’in, milletimizin bu topraklardaki yaklaşık bin yıllık mevcudiyetinin başlangıç noktası olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük Selçuklu Sultanı Alparslan, sayıca kendisinden dört kat fazla Bizans ordusu karşında elde ettiği kesin zaferle, 1071’de Anadolu’nun kapılarını bir daha kapanmamak üzere milletimize açmıştır. Malazgirt Zaferi’yle Anadolu’daki Türk varlığı tescil edilmiş ve burası bir Türk yurdu hâline gelmiştir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin yolculuğunu maziden atiye kurulan sağlam bir köprü olarak görüyoruz. Geçmişten aldığımız hazineyi geleceğe taşımanın mücadelesini veriyoruz. İçeride ve dışarıda adımlarımızı atarken, maziden aldığımız güç ve ilhamla politikalarımızı belirliyoruz” dedi.

“ULUSLARARASI TOPLUMUN AFGANİSTAN’A BU ZOR GÜNLERİNDE YARDIM ETMESİ VE DAYANIŞMA GÖSTERMESİ ZARURİDİR”

Kritik bir dönemeçten geçen Afganistan’da bir insani duruş sergilediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Havaalanında gerekli düzenin sağlanması ve tahliye operasyonlarının devam etmesi için orada görevli askerlerimiz ve diplomatlarımız olağanüstü çaba harcıyor. Afganistan’da mahsur kalan vatandaşlarımızın tahliye işlemlerini zor şartlar altında başarıyla sürdürüyoruz. Uluslararası kuruluşlar ve diğer ülke diplomatik temsilcilikleri ile vatandaşlarına yönelik tahliye çalışmalarına da destek sağlıyoruz.” dedi

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!