DOLAR 32,5301 0.11%
EURO 34,9763 -0.14%
ALTIN 2.439,060,13
BITCOIN 20932630.04568%
Trabzon
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Afganistan’da Direniş lideri Amrullah Saleh “Afganistan’dan Ayrılmadım”
  • Haberin Yildizi
  • Dünya
  • Afganistan’da Direniş lideri Amrullah Saleh “Afganistan’dan Ayrılmadım”

Afganistan’da Direniş lideri Amrullah Saleh “Afganistan’dan Ayrılmadım”

ABONE OL
5 Eylül 2021 18:46
Afganistan’da Direniş lideri Amrullah Saleh “Afganistan’dan Ayrılmadım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afganistan’da Taliban’a karşı direniş hareketine liderlik eden bir isyancı lider, ülkeyi terk ettiği yönündeki haberleri “düşman propagandası” olarak nitelendirerek yalanladı.

Afganistan’ın eski başkan yardımcısı ve kendini ülkenin cumhurbaşkanı vekili ilan eden Amrullah Saleh, Euronews’e Ulusal Direniş Cephesi savaşçılarıyla birlikte Panjshir Vadisi’nde kaldığını söyledi.

“Ülkemden ayrıldığıma ve Afganistan’ın dışına çıktığıma dair haberler düşmanın propagandasıdır” dedi.

“Panjshir’deyim. Üssümdeyim. Komutanlarla birkaç görüşmemiz oldu ve siyasi figürlerle durumu yönetiyoruz.”

Panjshir Vadisi’nde Ahmed Mesud’un yanında Taliban’a karşı savaşan Salih, mücadelenin zor geçtiğini ancak isyancıların bölgeyi kontrol altında tuttuklarını söyledi.

Pakistanlıların desteğiyle Taliban, El Kaide ve teröristlerin saldırısı altındayız. Toprağımızı savunuyoruz ve direniş devam ediyor.”

“Düşman zayiat verdi, biz de zayiat verdik. Düşman bugün iki üç cepheden saldırmaya devam ediyor ama duruma hakimiz.”

Taliban, ABD birliklerinin geri çekilmesinin ardından Ağustos ayında Kabil’i ele geçirmişti ve Cuma günü yeni bir hükümet ilan etmeye hazırlanıyordu.

‘Taliban yönetiminin uzun sürmesi imkansız’

27 Ağustos’ta Saleh, Euronews’e şunları söyledi: “Taliban’ın yasası İslam Emirliği’dir, Afganistan halkı için kabul edilemez ve bir liderin bir grup tarafından seçilmesi kabul edilemez. Afganistan’da Taliban yönetiminin uzun süre devam etmesi mümkün değil.”

Cumhurbaşkanı Eşref Ghani gibi neden ülkeden kaçmadığı sorulduğunda, “Ben Ahmed Şah Mesud’un askeriyim ve sözlüğünde kötü anlarda kaçmak, sürgün ve milleti terk etmek diye bir şey yoktu.

“Eğer kaçmış olsaydım, fiziksel olarak hayatta olabilirdim, ancak dünyanın herhangi bir köşesine ulaşır ulaşmaz anında ölürdüm.”

Saleh’in gurusu Mesud, ölümünden sonra Sovyet ordusu ve Taliban’a karşı savaşmadaki kahramanlıkları nedeniyle eski cumhurbaşkanı Hamid Karzai tarafından ulusal kahraman ilan edildi.

2001’deki 11 Eylül terör saldırılarından iki gün önce öldürüldü.

Salih ve direniş cephesi Afganistan’daki Panjshir Vadisi’nde, Taliban’ın ülke üzerindeki son yönetimi sırasında kontrol edemediği tek bölge ve Mesud’un doğum yeri

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!