DOLAR 32,4671 -0.07%
EURO 34,7275 -0.72%
ALTIN 2.434,27-0,07
BITCOIN 20746000.76483%
Trabzon
18°

HAFİF YAĞMUR

20:02

AKŞAMA KALAN SÜRE

NEW YORK’TA TÜRK EVİ BİNASININ AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GERÇEKLEŞTİRDİ
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • NEW YORK’TA TÜRK EVİ BİNASININ AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GERÇEKLEŞTİRDİ

NEW YORK’TA TÜRK EVİ BİNASININ AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GERÇEKLEŞTİRDİ

ABONE OL
20 Eylül 2021 21:29
NEW YORK’TA TÜRK EVİ BİNASININ AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GERÇEKLEŞTİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta ‘Yeni Türkevi Binası Açılış Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Saygıdeğer devlet ve hükümet başkanları, kıymetli bakanlar Türk- ABD toplumunun değerli mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyoruz. Temelini 4 yıl önce attığımız ve bugün açılışını yaptığımız Türkevi binamızın hayırlı olmasını diliyorum.

Göz kamaştırıcı binan inşasında kullanılan malzemeler büyük ölçüde Türkiye’den getirildi. Mimarinin ve mühendisliğin en son imkanların kullanıldığı binamızın tasarımı iklim değişikliğini konuştuğumuz şu dönemde çevreye duyarlılık esasına göre yapıldı.

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023’e giden süreçte Türkevi binamız, uluslararası toplumdaki yerimizin de bir yansıması olacaktır.

Bugün haklı bir gurur yaşıyoruz. Gururluyuz. Çünkü devletimize milletimize kalıcı bir eser daha kazandırıyoruz. Gururluyuz. Çünkü mimarlarımızın mühendislerin işçi kardeşlerimizin alın teriyle bu inşaayı tamamladık.

Mimarinin ve mühendisliğin en son imkanlarının kullanıldığı tasarımın çevreye duyarlılık esasında göre yapıldı. Türkiye bu eserle birikimini büyüklüğünü yansıtan bir başyapıt ortaya çıkardık.

BM binasının tam karşısında bu denli önemli eseri hayata geçirmemiz ayrı bir anlam taşıyor.

Dünya 5’ten büyüktür diyerek çok kutuplu çok merkezli, daha kapsayıcı bir küresel düzeni savunuyoruz. Türkevi banımız BM, adalete ve barışa olan inancımızın da bir sembolüdür.

Türkevi ABD’de yaşayan vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza da yeni bir çatı olacaktır. Genişleyen imkanlarımız sayesinde başkonsolosluk hizmetlerimiz burada çok daha iyi bir şekilde yürütülecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!