DOLAR 32,4911 -0.02%
EURO 34,7780 -0.62%
ALTIN 2.438,860,12
BITCOIN 2061298-0.89303%
Trabzon
18°

HAFİF YAĞMUR

20:02

AKŞAMA KALAN SÜRE

KELKİT’TE 225 DÖNÜM ARAZİYE YENİ SANAYİ SİTESİ GELİYOR!

KELKİT’TE 225 DÖNÜM ARAZİYE YENİ SANAYİ SİTESİ GELİYOR!

ABONE OL
23 Eylül 2021 10:03
KELKİT’TE 225 DÖNÜM ARAZİYE YENİ SANAYİ SİTESİ GELİYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.ekotime.net ekonomi internet haber sitesinden Şenol YOLCU’nun haberine göre Gümüşhane’nın Kelkit ilçesinde 225 dönüm arazi üzerine yeni bir sanayi sitesinin yapımına başlanıyor 

MÜSLÜM KESKİN: KELKİT’E İSTİHDAM, KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRETİMLE ÜLKEMİZE DE FAYDA SAĞLAYACAĞIZ…

‘’ÖNCE KELKİT, SONRA ÜLKEMİZ KAZANACAK’’

YENİ SİTEYE RAĞBET ÇOK ŞİMDİDEN 4-5 FİRMA
ÜRETİM İÇİN SIRADA…

KELKİT YENİ SANAYİ SİTESİ İLE YENİ BİR BOYUT KAZANACAK

Kelkit Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Müslüm Keskin, Kelkit’e yeni boyut kazandıracaklarını düşündükleri yapı kooperatifi kurduklarını söyledi. Sanayi sitesini kurmalarındaki amacın mevcut sanayi sitelerinin % 100 doluluk oranına ulaştığını açıklayan Keskin, yeni siteye ihtiyaç duyduklarını, sitede faaliyet gösterenlerin tam kapasiteyle çalışamadıklarını, ihracat yapamadıklarını ve hammadde depolama alanlarının olmamasından kaynaklandığını da ifade etti.

 

Günümüzde tüm dünyanın pandemi ile boğuştuğunu dile getiren Kelkit Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Müslüm Keskin, ‘’Hükümetimizin zor durumda olan kesime destek sağladığını biliyoruz. Sanayi Bakanlığı’nın bu konudaki destekleri bizleri de yeni bir site kurmaya yönlendirdi. Sanayi sitemizi devlet desteği ile gerçekleştirmeyi istiyoruz. Çünkü Kelkit’te büyük ölçekte üretim yapacak alan yok. Şu anda tesis tamamlanır tamamlanmaz üretime geçecek 4-5 firma bizleri bekliyor. Biz de ilçe olarak büyümek gelişmek ve dünya çapında üretim yapmak istiyoruz’’ dedi.

Talepleri devlet desteksiz yerine getiremeyeceklerini söyleyen Keskin,  ‘’O yüzden yetkililerden destek bekliyoruz. Pandemi bize üretimin şart olduğunu bir kez daha hatırlattı. Üretenler hayatlarını daha rahat sürdürürken devam üretemeyenler için durum o kadar kolay olmadı’’ diyerek sözlerine işsizlik konusundaki görüşlerini söyleyerek devam etti.

KALİFİYE ELEMAN SIKINTISI ÇOK

Keskin, ‘’Bir diğer konu işsizlik. Yapacağımız yeni üretim tesisleri ile ülkemizde istihdam da yaratmak istiyoruz. Bunu sadece ben değil tüm arkadaşlarım düşünüyor. Diyoruz ki gelin ülke olarak seferberlik başlatalım. İşsizliğe çözüm bulalım. İşsizleri meslek sahibi yapalım. Bugün Kelkit’te meslek lisesi mezunu genç bulmak zor. Sitemizde bu sorunu yaşıyoruz. Bu saatten sonra üniversite mezunlarını da çırak olarak yetiştiremeyiz. Bizler bugünü değil 20 yıl sonrasını düşünerek hareket etmeliyiz. Bir şeyler yapmazsak iş gücümüz artacak ve usta bulamayacak duruma geleceğiz.’’

YENİ SİTEDE İNŞA EDİLECEK KAPALI ALAN YAPILARI  MEVCUTTAN FARKLI

Keskin neden yeni Sanayi Sitesi’ne ihtiyaç duyduklarının altını şu sözlerle çizdi: ‘’Kelkit Küçük Sanayi Sitemiz 70 dönüm arazi üzerine kurulmuş, 212 firmada 700 civarında istihdam sağlamaktadır. Mevcut yapı Kelkit’e artık yetmemektedir. Faaliyet gösteren firmalarımız son 10 yılda önemli sorunlar yaşamaya başlamıştır. Firmalarımızın en büyük sorunu alan yetersizliğidir. Sitemizde imalat yapan firmalar 150 ve 75 m2 kapalı alanlarda faaliyet göstermektedir. Kapasitenin çok olmasından kaynaklanan sıkışıklık bizleri zora sokmuştur. Yeni sanayi sitesinde inşa edeceğimiz kapalı alan yapıları mevcut yapıdan farklı olacaktır. Toplam alanımızı 100 dönüm üzerine düşünüyoruz. Ancak yerimiz 225 dönümlük bir arazidir. 100 dönümün 25 dönümünü depolama alanı olarak kalan 75 dönümünü ise bin m2’lik kapalı alan şeklinde projelendiriyoruz. Geriye kalan 125 dönümünü ise belediyeden kooperatife tahsis etmesini istiyoruz.’’

Keskin sözlerine söyle devam etti: İlçe dışından gelip bizlerden yer talebinde bulunan firmalar oluyor. Halen yer bulamadıkları için elleri boş dönüyorlar. Boş dönmesinler. Kimseyi küstürmeyelim. Elimizdeki alandan kendilerine yer vererek üretim yapmaları sağlanabilir. Yapılan üretim sonucu Kelkit’e iş ve istihdam imkanı sağlanır.  İthalat ve ihracat imkanı yaratarak hem biz hem ülkemiz kazanır.’’

BÜYÜMEZSEN KÜÇÜLÜRSÜN

Keskin büyümenin zorunlu olduğunu dile getirerek büyümeyen her şey bir gün mutlaka küçüldüğünü söyledi. Dolayısıyla yeni sanayi sitesinin kendilerinin son şansı olduğunu da sözlerine ekleyen başkan Keskin, bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğinin altını çizdi. Keskin ‘’Değerlendiremezsek küçülmemiz kaçınılmaz. Sadece sanayileşme olarak değil, Kelkit olarak bu durumdan olumsuz etkileniriz. Gerek Gümüşhane’ye gerekse Erzincan’a baktığımızda Erzincan’la yarışırız. Gümüşhane genelinde böyle bir site maalesef yok. Hayallerimiz büyük, projemiz de büyük olacak. Bizim esnafımız da basit esnaf değil. Sanatkar diyeceğimiz birçok esnaf arkadaşımız var. Hatta bazı esnafımızı başka yerlere almak isteyen il temsilcileri var’’ dedi.

ADI: ‘’KARMA SANYİ SİTESİ’’

Kelkit’i Türkiye’ye tanıtan milletvekillerinin de olduğunu söyleyen Keskin,  ‘’Ben şahsen vekillerimizden umutluydum. ‘Memleketimizde site kuruluyor. Gidip ziyaret edelim, sorunlarını, taleplerini dinleyelim. Bizlerden ne bekliyorsunuz? Diye sormalarını isterdim. Şu ana kadar böyle bir talep görmedik. Bu bizleri üzdü. Burada sen-ben diye bir şey yok. Burada artık Kelkit’in geleceği var’’ dedi.

Sitelerinin adının ‘Karma Sanayi Sitesi’ olduğunu da ifade eden Keskin,  Kelkit genelinde kereste-tarım aletleri-mermer üretimi yapan oldukça büyük firmaların olduğuna dikkat çekti.  Bu firmaların depolama veya hammadde alanlarına ihtiyaç duyduklarını söyleyen Keskin, ilk etapta bu ihtiyaçların gözetilerek site projesinin çizildiğini, fakat üretim yapacak her türlü esnafa ihtiyaçları olduğunu da belirtti.

İHRACATIN YOLU AÇILACAK

Sitemiz sağlam temeller oturtularak çalışmalarına başlayacaktır diyen Keskin,  ‘’Siteye kaydolup da üretim yapamayacaklar çok zarar görecek. Çünkü burayı devlet desteğiyle yapmayı planlıyoruz. Site bitti. Esnaflar yerlerini almaya başladı. Pürüz çıktı. Devlet diyecek ki: Ben sana destek verdim. 13 yıl burayı satamazsın, depo olarak kullanamazsın, rant haline getiremezsin ve kiraya veremezsin. Bunlardan birini tespit ettim. Yetkiyi Kooperatife verdim. Kaç lira verdin. 10 lira. Al 10 liranı derhal burayı terk et. Öyle yağma yok. Bu dükkanlar çalışacak’’ sözleri ile yeni sitenin çalışma koşullarını anlattı.

Keskin yeni yapılacak sanayi sitesinin Kelkit’e neler katacağını şu sözlerle ifade etti: Sayamayacağım kadar çok katkısı olacak. Öncelikle 700 civarında istihdam sağlanacak. Kelkit’in adı Türkiye geneline yayılacak. İhracat yolu açılacak, üretime katkı sağlanacak. Kelkit’i her alanda başarıyla tanıtma imkânımız olacak. Çünkü isteyeceğiz ki önce Kelkit, sonra da Türkiye kazansın. Kelkit’imiz bunu hak ediyor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!