DOLAR 32,5760 0.26%
EURO 34,9795 -0.01%
ALTIN 2.444,580,36
BITCOIN 20947940.10224%
Trabzon
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

TRABZON BAROSU YENİ BAŞKANINI SEÇİYOR

TRABZON BAROSU YENİ BAŞKANINI SEÇİYOR

ABONE OL
9 Ekim 2021 20:36
TRABZON BAROSU YENİ BAŞKANINI SEÇİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi nedeni ile ertelenen Trabzon Barosu Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu yapılıyor

09 Ekim Cumartesi(dün) günü 10:00 – 17:00 saatleri arasında KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan toplantıda gündem görüşmeleri ve seçimlerde aday olan Mevcut Başkan Sibel Suiçmez ve yeni dönem için aday olan Mahmut Yazıcı nın konuşmaları ile tamamlandı.

10 Ekim 2021 Pazar günü(bugün)  iki adayın katılacağı Baro Başkanlığı seçimleri saat 09,00 da başlayacak ve sandıklar saat 17,00 de kapanacak.

Dün yapılan Genel kurulda Mevcut Başkan ve yeni dönem Başkan adayı Sibel Suiçmez yaptığı konuşmada ;“Trabzon Barosu bana Trabzon Barosunun ilk kadın başkanı olma onurunu yaşattı. Hep sorarlardı nasıl başardın diye. hep cevabım şu şekilde oldu. “Ben değil genel kurulumuz başardı bunu.” Bu anlamda da Trabzon barosu barolar arasında öncü bir baro olmuştur. Ben genel kurulun yaptıklarımızı çok iyi değerlendirerek görevi bana tekrar tevdi edeceklerine inanıyorum Trabzon aslında her kurum ve kuruluşu ile öncüdür. Biz göreve geldikten sonra da hak temelli olacağımızı söyledik. ‘İnsan kalbinin attığı her yerde Trabzon Barosu olacaktır’ sloganıyla hareket etmiştir. Elimizden geldiğince bunu yapmaya çalıştık. Trabzon barosu bugün Türkiye’nin her yerinde hukukun üstünlüğünü savunan, haksızlıklar karşısında susmayan insan hak ve özgürlüklerini savunan baro konumundadır.Baroların bölünmesine yol açan bu yasa teklifine karşı baro Başkanları olarak yürüdük. Orada da öncü baro halindeydik. Yılmadık, yılmıyoruz. Biz hayalini kurduğumuz hukuk devletini anca bu şekilde gerçekleştirebileceğiz. Cübbelerimizin önüne ilik açtırmayacağı ve kimsenin önünde eğilmeyeceğiz. Trabzon barosunun hedefi, amacı budur.” dedi

Yeni dönem Başkan adayı Mahmut Yazıcı ise yaptığı konuşmada “Yeni şeyler söylemek ve bir şeyler yapmak amacıyla bizde ekip arkadaşlarımızla birlikte göreve talip olduk. Hizmet etmek istiyoruz. Çözüm önerisi getirmek istiyoruz. Proje üretmek istiyoruz. Genç, heyecanlı ve dinamik bir ekibe sahibiz. O amaçla yola çıktık. İhtiyaçtan doğdu yani onu da söylemek istiyorum özellikle ki şimdi mevcut yönetimin yönetim anlayışının doğurduğu bir ihtiyaç nedeniyle farklı bir ses yeni bir nefes olma adına bir yola çıktık. Çalışma arzusu içerisindeyiz. Birçok düşündüğümüz, hayata geçirmeyi arzu ettiğimiz, meslektaşlarımızla paylaştığımız proje var. Bunlarda seçim kampanyası içerisinde meslektaşlarımızla paylaştık ve çok güzel tepkilerde aldık. Bu tepkiler bizi daha da heyecanlandırdı. Baroların bölünmesi, sendikalaşmasının son derece yanlış olduğu kanaatindeyiz. Bizde çoklu baroya karşıyız. Barolar bir bütün olmalı, birlikte hareket etmeli. Bunun bölünmesi hiçbir zaman hiçbir meslek örgütüne fayda vermez.” dedi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!