DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20652070.72433%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

16:56

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İMAMOĞLU’NDAN ‘PARTİZANLIK’ UYARISI: DÜŞMAN YARATARAK HİÇBİR YERE VARAMAYIZ
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • İMAMOĞLU’NDAN ‘PARTİZANLIK’ UYARISI: DÜŞMAN YARATARAK HİÇBİR YERE VARAMAYIZ

İMAMOĞLU’NDAN ‘PARTİZANLIK’ UYARISI: DÜŞMAN YARATARAK HİÇBİR YERE VARAMAYIZ

ABONE OL
1 Kasım 2021 09:53
İMAMOĞLU’NDAN ‘PARTİZANLIK’ UYARISI: DÜŞMAN YARATARAK HİÇBİR YERE VARAMAYIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hizmet için bulunduğumuz bu koltuklarda, hiçbir siyasi baskı altında kalmadan doğruyu yapmanın, iyiyi yapmanın, güzeli yapmanın, her bireye, hangi partiden, görüşten olursa olsun eşit davranmanın, erdemini, ferasetini göstermekle yükümlü insanlarız. Siyasetin kirli tarafını, partizanlığı yaşamımızdan söküp atarak, gerçek sorunların çözümüne, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğine dönük, sağlıklı adım atabilecekleri zemine hazırlanmaya odaklanmalıyız. Düşman yaratarak, birbirimize kötü gözle bakarak, hiçbir yere varamayız.”

GÜNGÖREN / İSTANBUL

İmamoğlu, “Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına giderken almamız gereken derslerimiz var. Cumhuriyetimizin en önemli kazanımı, bana göre demokrasi” dedi. Demokrasiyi, her bireyin kendisine eşit davranan bir yönetim sistemine kavuşması olarak tanımlayan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“SİYASET, MİLLETE HİZMET İÇİN BİR ARAÇTIR”

“Bu kazanım, değerli bir kazanımdır. Bu kazanımı sıkıntıya, arızaya uğratmadan, daha iyi, daha iyi bir geleceğe kavuşturmak konusunda hepimiz yükümlüyüz. Siyaset, siyasi kurumlar devletine, milletine hizmet için bir araçtır, bir amaç değildir. Siyaset yapan insanlar, bulundukları siyasi partilerin elbette ki kurumsal olarak bir ferdidir, bir parçasıdır. Ama esas olan, milletine hizmettir, memleketine hizmettir, devletine hizmettir. Hizmet için bulunduğumuz bu koltuklarda, hiçbir siyasi baskı altında kalmadan doğruyu yapmanın, iyiyi yapmanın, güzeli yapmanın, her bireye, hangi partiden, görüşten olursa olsun eşit davranmanın, erdemini, ferasetini göstermekle yükümlü insanlarız. Hepimizin çok dikkat etmesi gereken ve önümüzdeki süreçte gerçekten hayatımızı esir almaya kadar giden siyasetin kirli tarafını, partizanlığı, yaşamımızdan söküp atarak, gerçek sorunların çözümüne, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğine dönük, sağlıklı adım atabilecekleri zemine hazırlanmaya odaklanmalıyız. Düşman yaratarak, birbirimize kötü gözle bakarak, hiçbir yere varamayız.”

“AYDINLIĞA DÖNÜK YOL YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ GÜÇLENDİRMELİYİZ”

Bu ülkenin insanlarını ayırım yapmadan sevdiğinin altını çizen İmamoğlu, “Hangi kimliğimle? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kimliğimle? Elbette ki vatandaş Ekrem İmamoğlu olarak da böyle düşündüğüm için, bu görevimi yaparken, bu duyguyu çok kolay yaşatıyorum ruh halimde. Ancak görevi yaptığımız her koltuğun biçimi, şekli, kavramı, tarifi bunu gerektirir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği, 100 yaşına yaklaşan bu güzel Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girerken, evlerimizdeki çocuklarımızın ya da torunlarınızın, o güzel gelecek neslin fertlerine bu duyguyu yansıtabilmek, aktarabilmek, doya doya yaşamak için kalbinizdeki, ruhunuzdaki o bizleri esir alan, içinde bulunduğumuz bu kötü anları ya da süreçleri kenara iterek, çok pırıl pırıl bir aydınlığa dönük yol yürüyüşümüzü güçlendirmeliyiz. Ben, Cumhuriyet’in ikinci yılına burunla ve bu gözle bakıyorum. Güngören’de açtığımız binanın, bu şekilde hizmet etmesini diliyor ve istiyorum.”

MUHTAR İLE MASA TENİSİ OYNADI

İmamoğlu, açılış kurdelesini, CHP İstanbul milletvekilleri Sibel Özdemir, Turan Aydoğan, İBB üst yönetimi ve muhtarlarla birlikte kesti. Merkezi gezen İmamoğlu’nun, Gençosman Mahallesi Muhtarı Selahattin Kefelioğlu ile masa tenisi oynaması renkli anların yaşanmasına neden oldu. 7 sınıf, 140 kişilik “Yuvamız İstanbul” kreşine de ev sahipliği yapan merkez içerisinde, 450 kişilik davet ve toplantı salonu yer alıyor. 23 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan yerleşke, 6 bin 623 metrekarelik bir peyzaj alanına sahip. Yerleşkede, 176 araçlık da otopark alanı bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!