DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20673900.71131%
Trabzon
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:21

SABAHA KALAN SÜRE

EN RADİKAL KARAR AVUSTURYA’DAN

EN RADİKAL KARAR AVUSTURYA’DAN

ABONE OL
15 Kasım 2021 06:43
EN RADİKAL KARAR AVUSTURYA’DAN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avusturya’da koronavirüs aşısı olmayanlar için Pazartesi(bugünden) gününden itibaren ülke çapında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 

Welt’in haberine göre  Avusturya’da aşısız insanlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Sadece acil nedenlerle evden çıkmanıza izin verilir.

Avusturya’da korona pandemisinin dördüncü dalgasına karşı mücadelede, gece yarısından sonra aşısız insanlara sokağa çıkma yasağı uygulandı. Son 180 gün içinde aşılanmamış veya iyileşmiş kişiler, yalnızca zorunlu nedenlerle evden ayrılabilirler. Buna günlük ihtiyaçlar için alışveriş, doktor ziyaretleri ve hatta gerekli görülen yürüyüşler dahildir.

Polis, düzenlemeleri yakından izlemek istiyor. İhlaller, 1450 avroya kadar para cezasıyla sonuçlanabiliyor. Aşısı olmayan iki milyon insanın etkilendiği tahmin edilmektedir. Avusturya, yaklaşık 850 kişilik 100.000 nüfus başına yedi günlük bir insidansa sahiptir.

Avusturya federal hükümeti, aşısız kişilere yönelik karantinanın ardından, tüm vatandaşlar için gece çıkış kısıtlamaları da düşünüyor. Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein (Yeşiller) Pazar akşamı ORF haber programı “ZiB2″de yaptığı açıklamada, bu teklifin masada olduğunu ve önümüzdeki Çarşamba kararlaştırılacağını söyledi.

Mückstein, “Hepimiz aynı gemideyiz” dedi. Bakan, genel bir tecrit önlenecekse, insanlar arasındaki temasın azaltılmasının zorunlu olduğunu da sözlerine ekledi. Kısıtlamalar 22.00’den itibaren geçerli olacak ve aynı zamanda gece restoranlarının tekrar kapatılacağı anlamına da gelecek.

Aşısızlar için karantina

2G kuralı toplum yaşamında yer aldığından, aşılanmamış ve iyileşmeyen herkes toplum yaşamının büyük bir bölümünden dışlanmıştır. Örneğin, artık barları ve tiyatroları ziyaret etmelerine izin verilmiyor.

Federal eyaletlerin üst düzey temsilcileriyle yaptığı video konferansın ardından Pazar günü Şansölye Alexander Schallenberg, “Avusturya’daki Corona durumu ciddi” dedi ve “utanç verici derecede düşük aşılama oranından” bahsetti. Hükümet bu adımı hafife almıyor ama ne yazık ki gerekli.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!