DOLAR 32,3819 -0.18%
EURO 34,8041 0.15%
ALTIN 2.432,99-0,22
BITCOIN 2017816-2.32163%
Trabzon
19°

PARÇALI BULUTLU

16:56

İKİNDİYE KALAN SÜRE

ZAMLAR YAĞMUR GİBİ VATANDAŞIN ÜSTÜNE GELİYOR

ZAMLAR YAĞMUR GİBİ VATANDAŞIN ÜSTÜNE GELİYOR

ABONE OL
18 Kasım 2021 10:07
ZAMLAR YAĞMUR GİBİ VATANDAŞIN ÜSTÜNE GELİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası’nın geçen ayki  faiz oranlarını 2 puan indirmesiyle birlikte Türk Lirası’nda hızlanan değer kaybı, piyasaları çok olumsuz etkilemişti.

Bugünkü Toplantı sonrasında beklenti 1 puan daha faiz indirimi gibi eğer bu da gerçekleşirse Önümüzdeki haftadan itibaren iğneden ipliğe her şeye yeni zamlar gelmesi bekleniyor.

BİR TAS ÇORBA 15 TL

TL’deki hızlı değer kaybının ilk etkileri, lokantalarda görülmeye başlandı. İzmit’te en küçük esnaf lokantalarında bile, bir kase mercimek veya ezogelin çorbasının fiyatı 15 TL’yi buldu. Bazı lokantalarda bu fiyat 17-18 TL’yi, lüks sınıf lokantalarda 15-30 TL’ye buldu. Kelle paça, ayak paça, işkembe gibi çorbaların fiyatları ise çok daha yüksek rakamlara ulaştı. Etli yemek fiyatlarında da büyük artış var.

EKMEK 2.50 TL OLUYOR

Her zaman olduğu gibi zam için ilk harekete geçen grup fırıncılar oldu. İstanbul’da un fiyatlarındaki artış gerekçe gösterilerek, halen 2 TL olan ekmek fiyatının 2.50 TL’ye yükseltilmesi istendi. İstanbul’da bazı fırınlar ekmeği 2.50 TL’den satmaya başladılar.

ULAŞIMA BÜYÜK ZAM GELİYOR

Son zamanlarda akaryakıt, özellikle mazot fiyatlarında görülen artışlar, uluşturma sektörünü de etkiledi. İlimizde toplu taşıma ücretlerine yeni ve büyük oranlı zamlar isteniyor.  İşçi, öğrenci servislerinde önceden yapılan anlaşmaları bozan,  üstlendiği işlerden vazgeçen firmalar var.

Kara kış kapıdayken, iğneden ipliğe her şeye zam yapılması, dar ve sabit gelirlilerin hayatını biraz daha zorlaştıracak. Çünkü elektrik, doğalgaz fiyatlarının da uçup gitmesinden korkuluyor.

Artık bir çay, bir simit bile lüks haline geliyor. İnsanlar kışın nasıl ısınacağını, nasıl besleneceğini merak ediyorlar.

ETİKETLER DEĞİŞİYOR

Marketler,  çöken ekonomik sistemde bütün ürünlere zam gelirken, raflardaki etiketleri değiştirmek için fazla mesai yapmaya başladılar. Özellikle yağ, süt ürünleri, dondurulmuş gıda gibi ürünlerde, çay, kahve fiyatlarında büyük artışlar görülüyor. Vatandaş, aynı markette, aynı malı bugün başka fiyata, yarın başka fiyata almaya başladı. Piyasalardaki çılgın fiyat artışları giderek çok daha büyük tepkilerle karşılaşıyor. Bu çılgın zam sağanağının ne zaman, nerede duracağını da kimse kestiremiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!