DOLAR 32,4469 -0.12%
EURO 34,7627 -0.61%
ALTIN 2.440,990,21
BITCOIN 20902871.19075%
Trabzon
21°

HAFİF YAĞMUR

20:02

AKŞAMA KALAN SÜRE

“KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR”

“KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR”

ABONE OL
7 Aralık 2021 17:58
“KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde  koyun varlığının artırılması ve bu konuda faaliyet gösteren yetiştiricilerin, sürülerinin büyütülmesini amaçlayan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi” Valiliklerimiz ile T.C. Ziraat Bankası A.Ş arasında imzalanan protokol kapsamında 2. Etap başvuruların alınmasına devam edilmektedir. Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesine başvuru yapmak isteyen yetiştiricilerimizin İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine  şahsen müracaat etmesi gerekmektedir.

Ziraat Bankası‘nın, Türkiye’de koyun varlığının artırılması ve bu konuda faaliyet gösteren üreticilerin sürülerinin büyütülmesi kapsamında Tokat’tan başlattığı “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi Ağrı, Aksaray, Bayburt, Burdur, Çorum, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Mersin, Samsun ve Sivas valiliklerinin de katılımıyla şu an için 15 ilde hayata geçti.

Valilikler ve Ziraat Bankası iş birliğiyle uygulanan proje ile halihazırda koyun yetiştiriciliği yapan üreticilerin sürülerinin 100 baş ve üzerine çıkarılması hedefleniyor. Proje kapsamında valilikler, ilgili kurum ve kuruluşların yerel birimlerini koordine ederek illerinde gelişme potansiyeli yüksek koyun ırklarını, bunları yetiştiren damızlık işletmelerini ve projeden yararlanmak için gerekli şartları taşıyan üreticileri belirliyor. Ayrıca, üreticilerin uygun fiyatlarla yem alabilmeleri ve kesim dönemi gelen hayvanlarını uygun fiyatlarla kestirebilmeleri için alternatif firmaları belirleyerek duyuruyor. Proje süresince üreticilerin işletmeleri kontrol ediliyor ve proje sonuçları doğrudan yerinde değerlendiriliyor.

Köyümde Yaşamak İçin Bir ‘Sürü’ Nedenim Var” projesi ile projeye katılım sağlayan 15 ilimizde  ve ilçelerde bulunan küçükbaş yetiştiricilerimize işletmelerindeki hayvan varlığını 100 baş ve üzerine çıkarttırmak için 7 yıl vadeli 150.000 TL kredi imkanı sağlanmış olup kredinin 100.000 TL si faizsiz 50.000 TL si düşük faizli olarak kullandırılmaktadır. Kullandırılan kredilerde ipotek ve ayni katkı istenilmemektedir.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!