DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2073434-1.86554%
Trabzon
16°

KAPALI

04:23

SABAHA KALAN SÜRE

AKŞENER : ÜRETİCİ YEM ALAMIYOR İNEKLER KESİME GİDİYOR

AKŞENER : ÜRETİCİ YEM ALAMIYOR İNEKLER KESİME GİDİYOR

ABONE OL
20 Ocak 2022 07:44
AKŞENER : ÜRETİCİ YEM ALAMIYOR İNEKLER KESİME GİDİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, tarıma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının, her hafta olduğu gibi bu hafta da dertli çiftçileri görmezden geldiğini söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Mecliste İYİ Parti grubuna Çiftçilerin sorunlarını anlattı.

Konuşmasında Akşener, gübre kullanımının yüzde 40 azaldığını, üreticilerin yem alamadıkları için ineklerini kesime göndermek zorunda kaldığını öne sürdü.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, çiftçilere yönelik olarak “Girdilerdeki artışı dert etmeyin” şeklinde ifadeler kullandığını belirten Akşener, “Şu pişkinliğe, utanmazlığa bir bakar mısınız? Bakanlık, oturduğu yerden ahkam kesme makamı değildir. AK Parti iktidarını uyarıyorum. Mart ayı gelmeden en geç şubat başında gübre desteğini açıklayın. Çiftçimizin, ucuz gübreyi martta kullanmasını sağlayın. Aksi takdirde sadece çiftçimiz değil, eylülde ekmeği 6 liradan almak zorunda kalacak insanlarımız da mağdur olacak.” diye konuştu.

Akşener, Pakdemirli’nin gıda fiyatlarını düşürmek için ihracat kısıtlamaları getirdiğini, bu gidişle fiyatlar artmasın diye meyve ağaçlarının başına, bostanların ortasına adam dikeceklerini öne sürdü. İhracatı kısıtlayarak yaş sebze, meyve fiyatının düşürülemeyeceğine işaret eden Akşener, “Bu işler, çiftçilerimize ‘Çalışın.’ demekle, çiftçilerimizi lobilerinin önüne itip ‘Toprağınıza sahip çıkın.’ demekle olmaz. Eğer tarımın bir milli güvenlik sorunu olmasını engellemek istiyorsan ilk olarak işe çiftçimizi gün yüzü göstermeyen Tarım Bakanını görevden almakla başlayın.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!