DOLAR 32,4429 -0.15%
EURO 34,7993 -0.52%
ALTIN 2.450,080,59
BITCOIN 20756211.33112%
Trabzon
21°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Vali İsmail Ustaoğlu’nun Trabzon’un Kurtuluşunun 104. Yıl Dönümü Mesajı
  • Haberin Yildizi
  • Bölge
  • Vali İsmail Ustaoğlu’nun Trabzon’un Kurtuluşunun 104. Yıl Dönümü Mesajı

Vali İsmail Ustaoğlu’nun Trabzon’un Kurtuluşunun 104. Yıl Dönümü Mesajı

ABONE OL
23 Şubat 2022 19:11
Vali İsmail Ustaoğlu’nun Trabzon’un Kurtuluşunun 104. Yıl Dönümü Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıymetli Trabzonlular,

 

​Konu vatan, bayrak ve ezan olduğunda canını vermekten hiç çekinmeyen, baş koyduğu yoldan asla dönmeyen, ayırıp kayırmadan her derde ortak olan Trabzonluların memleketinde yaşamak demek; sadece kadim tarihi ve eşsiz tabiatıyla huzuru tesis etmiş bir şehre değil; aynı zamanda kardeşliğin, huzurun, insanî değerlerin kalbine doğru da bir yolculuk yapmak demektir.

 

​Hem Asya-Avrupa ulaşım ağının bağlantı noktasında bulunması, hem de Kafkasya üzerinden Doğu-Batı göç yolu üzerinde yer alması nitekim Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethedip Bizans İmparatorluğu’na son vermesinden sonra 1461’de fetihle birlikte güçlü bir ticaret ve kültür merkezi haline gelen ve Milli Mücadele Dönemi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün övgü dolu sözlerine mazhar olmuşşehrimizin 24 Şubat 1918’de işgal kuvvetlerinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü yaşamaktayız.

 

​Bu kutlu topraklar için Türk milletinin ve Trabzonlu hemşerilerimin bağımsız yaşama mefkûresi ve mevcudiyetini sürdürmek için yaptığı onurlu mücadelenin neticesinde hürriyet denilen nimete kavuşması pek kolay olmamıştır. Ancak tarihi boyunca esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden necip milletimizin gencinden yaşlısına verdiği bu çetin mücadeleyle vatan toprağımıza göz diken düşmanlar geldikleri gibi gitmişlerdir.

 

​Bu duygularla, Trabzon’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünde, vatanına bağlılığını ve bu topraklar üzerinde dalgalanan ay yıldızlı bayrağının her şeyin üstünde olduğunu, vermiş oldukları onurlu mücadele ile göstermiş olan tüm kahramanlarımıza bir kez daha şükranlarımı ifade ediyor, canları pahasına topraklarını savunan aziz şehitlerimize ve sonradan ebediyete irtihal eden gazilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, tüm hemşehrilerimi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!