Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 1 Mart 2022

ULUSAL FINDIK KONSEYİ ORDU’DA TOPLANDI

Ulusal Fındık Konseyi’nin (UFK) Ordu’da yapılan toplantısında özellikle fındıkta rekoltenin tespiti ve ayıklama da kullanılan patozlara standart getirilmesi konusunda yeni ve farklı çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Rekolte tespiti ve patoz standardı için de çalışmalar bulunulacak.
Aynı zamanda Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı da olan Hamza Bölük’ün başkanlığında toplanan UFK yönetim kurulu, rekolte tespiti konusunda yaşanan karmaşanın tamamen giderilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da olurları ile  daha bilimsel ve profesyonel bir yöntem kullanılması için rapor hazırlanması yönünde karar birliğine vardı. Hazırlanacak rapor doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanlığı ile görüşmeler yapılarak soruna köklü çözüm bulunmasına çalışılacak.

Fındığın ayıklanmasında kullanılan patozlara ürünün çeşidi ve özellikle de ebadına göre standart getirilmesinin şart olduğu konusunda hem fikir olan yönetim kurulu üyeleri, bunun için de teknik bir ekibin çalışma yapmasını kararlaştırdı.
Bu yıl ikincisi 8-14 Ağustos tarihleri arasında Sakarya merkezli olarak kutlanacak Dünya Fındık Haftası etkinliklerinin şimdiden planlanıp programlanması için de Mart ayı başında oluşturulan komitenin toplantı yapmasına da karar verildi.

Toplantıda ayrıca Yeşil Mutabakat Planı, iklim değişikliği ve piyasadaki son gelişmeler de ele alındı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil