DOLAR 32,5586 0.16%
EURO 34,9471 -0.21%
ALTIN 2.434,76-0,05
BITCOIN 2094677-0.15993%
Trabzon
21°

KAPALI

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

10 HAFTA KALDI 15 PUAN ÖNDEYİZ

10 HAFTA KALDI 15 PUAN ÖNDEYİZ

ABONE OL
7 Mart 2022 08:15
10 HAFTA KALDI 15 PUAN ÖNDEYİZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trabzonspor istanbulda karşılaştığı ve sahadan 1-1 lik sonuçla ayrıldığı Fenerbahçe maçı sonrası Trabzonsporun Teknik Patronu  Abdullah Avcı, açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe maçını kazanmayı planladıklarını belirten Avcı, “Buna uygun bir kadroyla maça başladık. Oyunun başında zaman zaman top kayıpları yaptık, bazen atakları sonlandırdık. Öne geçtik. Rakipte bir oyuncu kırmızı kart gördü. Bir eksik rakibe karşı oynamak zordur. Rakibin direnci artar. Çok güzel seyirci atmosferi vardı. Geçişleri ya sonlandıracaksın ya da sete geçeceksin. Çünkü geçişi sonlandıramazsan bu kez rakip geçiş oyunu oynuyor. İlk yarıdaki oyun bizi biraz yordu. Kenar ortadan pozisyon verdik. Maç başı planına göre rakibin karşılamasına göre stoperlerden bir tanesini opsiyonda kullanıp mesafeyi kullandırtmak istiyorduk. İki stoperimiz de bunu gayet sağlıklı uyguladılar. İkinci yarıda bu tarz oyunlarda pasın şiddetini daha iyi ayarlaman gerekiyor. Daha hareketli olman lazım. Zaman zaman bunu yaptık, ama zaman zaman da ağırlaşan pas trafiği vardı. Biz bu ligin domine eden, oynayan ve uzak ara önde olan takımlarından biriyiz. Onlar da duran top bekliyordu. Bu fırsatı da iyi kullandılar. O an ben de değişiklik yapıyordum, ikinci golü bulup rahatlamak için. Son bölümde kazanmak için üç değişiklik yaptım. Başından sonuna kadar kazanmayı düşündük, ama kazanamadık. Ligin bitmesine 10 hafta kaldı. İkinci sıradaki takımla 15, üçüncüyle 20 puan farkı var. Ben eksik oyuncu konusunu konuşmam, ama bugün merkezde Marek Hamsik olsaydı oyunun akışı ve hızı çok daha farklı olabilirdi. Gözlerim onu aradı. Oyun olarak zaman zaman memnun olduğum, zaman zaman da olmadığım, heyecanlı bir müsabaka oldu. Kazanmak istiyorduk, ama beraberlikle dönüyoruz. Bir haftayı daha bitirdik. 10 hafta kaldı. Beş maç ve bire bir averajla en yakın rakibimize karşı üstünüz. Ancak daha fazlasını istiyoruz. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Fenerbahçe’ye de başarılar diliyorum” dedi.

Teknik Patron  Abdullah Avcı, kırmızı kart pozisyonuyla ilgili soruya ise, “Beni biraz tanıyorsanız, biliyorsunuz ki hakem üzerinden hiçbir zaman konuşmam” cevabını verdi.

Rakibi hafife alma gibi bir durumun olmadığını sözlerine ekleyen Avcı, “Türkiye’nin en büyük kulüplerinden bir tanesiyle oynuyorsunuz. Kaldı ki her maç ciddi ve doğru oynanması gerekir. Pasın şiddeti, kalitesi ve son vuruşu doğru yapamadığınız zaman oyunda bazen geri koşmak zorunda kalırsınız. Bugün bunu yaşadık. Ancak bunlar bu oyunun içinde var. Her zaman her şeyin iyisini yapamazsınız. Bazen biz de oyuncu da formsuz olabiliyor. Bütününde harika bir sezon geçiriyoruz. Aslında bu kısma bakmak lazım. Cumartesi günü oynayacağımız Göztepe maçında bizimle beraber hareket eden 40 bin taraftarımızı stadyuma bekliyorum” diye konuştu.

Ahmetcan Kaplan’ın verimli topraklardan çıkmış, yaş grubunun milli takımında görev alan bir oyuncu olduğunu vurgulayan Avcı, şunları söyledi: “Kendisiyle hem bireysel, hem bölgesel hem de zihinsel çalışmalar yapıyoruz. Bunun mesajlarını bir senedir veriyor. Kayserispor maçlarında oynadı. Son Kayserispor maçında oyundan çıkması da tamamen taktikle alakalıydı. Ancak insanlar bu değişikliği performansla ilgili değerlendirdiler. Sağ stoper olarak Denswil daha iyi mesafe kat edebiliyordu. Umarım böyle devam eder. Bizim yatırım yaptığımız, milli takımın da beklediği bir oyuncu. Ayrıca Bursaspor’dan aldığımız Taha isimli sağ ayaklı stoperimiz de var. Ahmetcan’ın yapması gereken daha çok iş var.”

Avcı, Fenerbahçe’nin kendilerine baskı yapamadığını, iyi savunma yaptığını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Teknik ekip ve oyuncuların önündeki tek hedefin şampiyonluk olduğunu vurgulayan Avcı, “Bunun dışındaki her şey sonradan gelişecek durumlardır. Abdülkadir Ömür verimli topraklardan çıkmış, dalgalanmalar olsa da milli takımımızın oyuncusu, çok yetenekli ve dünya iyisi bir çocuktur. Galatasaray maçında erkenden oyundan aldığım için belki eleştirildim, ama hayat bazen dibe vurmayı gerektirir. Oradan da kendisi çıkması gerekir. Biz de destek oluruz. Bugün de saha içinde performansıyla kalitesini gösterdi. Umarım önce Trabzonspor’daki hedeflerine, daha sonra ise belirlediği hedeflerine ulaşır” dedi.

Avcı, İrfan Can’ın kırmızı kart pozisyonuyla ilgili “Pozisyonu seyretmedim. 17. dakikada olmamış bir senaryoyu nasıl anlatabilirim? 11’e 11 de devam edebilirdi oyun. Bunu doğru yapıyorsan, bunu hissettirmezsin. Rakip de 10 kişi blok halinde arkada duruyorsa, bunu rakip daha iyi hissettirir. Aksiyonları doğru kullanmak lazım” açıklamasını yaptı.

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman’ın kupadaki eşleşmeyle ilgili söyledikleri üzerine “Hikmet Karaman hocanın duyguları için teşekkür ederim. Trabzonspor bu lig tarihinin en iyi takımlarından birisi ve herkes Trabzonspor ile oynamak ister. Bu sene her şeye talibiz. Umarım gerçekleştiririz” diyerek sözlerini tamamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!