DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2072812-1.19628%
Trabzon
16°

KAPALI

04:23

SABAHA KALAN SÜRE

İSTENİRSE OLUYOR !

İSTENİRSE OLUYOR !

ABONE OL
15 Mart 2022 18:18
İSTENİRSE OLUYOR !
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirerek devam eden yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Konya’da öğrencilerin ulaşım ücretlerine 4 yıldır, sivil ulaşım ücretlerine ise 2 yıldır zam yapmadıklarını hatırlatan Başkan Altay, “Bu ay 200 milyon liralık otobüs alıyoruz. Bunu yaz sonuna kadar almaya devam edeceğiz. Türkiye’nin en güzel otobüslerini, şehrimizin caddelerinde göreceksiniz. Hem gelir olarak daha az gelirdeyiz ama taşıma olarak da çok daha ucuza taşıyoruz. Bu otobüsleri de öz kaynakla alıyoruz.” dedi. Su konusunda da benzer şehirler arasında en ucuz şehir olduklarını kaydeden Başkan Altay, ‘Fenni Fırın’ ismiyle ucuz ve kaliteli ekmek üretmek için de çalışmaları başlattıklarını duyurdu. Başkan Altay, “Konya olarak üç temel meselede; ekmekte, suda ve ulaşımda en ucuz şehir olarak sürece devam etmiş olacağız. Zor dönemde vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında  Konya’nın ulaşımda ve suda benzer şehirler arasında en ucuz şehir olduğunu vurgulayan Başkan Altay, bu konuyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Altay, “Öğrenci ulaşım fiyatlarına 4 yıldır, sivil fiyatlara da 2 yıldır zam yapmadık. Öğrenci biletimiz 4 yıldır 1,55 lira. Sivil biletimiz ise 2 yıldır 2,50 lira. Vatandaşımızın bu dönemde yanında olmak için zam yapmama konusundaki irademizi inşallah yılsonuna kadar sürdürmeyi planlıyoruz. Ayda ortalama 25 biniş yapan vatandaşımızın Ankara’ya göre aylık 200 lira bir avantajı oluyor. Konya’da eğer evde iki tane de öğrenci varsa 100’er lira da onlardan; yani her haneye yaklaşık 400 liralık ulaşım katkısında bulunmuş oluyoruz. Bu adeta bir burs vermek, bir sosyal yardım yapmak gibi bir durum. Bunu bu sorumluluk bilinci ile yürütüyoruz.” dedi.

OTOBÜSLERİ ÖZKAYNAKLARIMIZLA ALIYORUZ

Başkan Altay, “2020 yılı rakamlarına göre merkezi hükümetten Konya’ya kişi başına 554 lira gelirken İzmir’e 930, İstanbul’a 829, Ankara’ya 765, Mersin’e de 622 lira geliyor. Yani biz aynı zamanda gelirler yönünden de bir araya gelip deklarasyon yayınlayan arkadaşlara göre ciddi manada az ücret alıyoruz. Ama ona rağmen bu dönemde özellikle ulaşımda zam yapmama konusunda kararlıyız. İnşallah Rabbim bizi bu konuda mahcup etmez. Konyalıların yanında olmaya devam edeceğiz. Sadece bu ay 200 milyon liralık otobüs alıyoruz. Bunu yaz sonuna kadar almaya devam edeceğiz. Türkiye’nin en güzel otobüslerini, şehrimizin caddelerinde göreceksiniz. Bu otobüslerimiz sıfır karbon konusunda önemli bir katkı sağlamış olacak. Hem gelir olarak daha az gelirdeyiz ama taşıma olarak da çok daha ucuza taşıyoruz. Bu otobüsleri de özkaynakla alıyoruz. Herhangi bir finansman kullanmıyoruz. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasını yaptı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay konuşmasında ” Sadece ucuza hizmet üretmiyoruz. Bir taraftan da Türkiye’ye örnek hizmetler üretiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!