DOLAR 32,4911 -0.02%
EURO 34,7780 -0.62%
ALTIN 2.438,860,12
BITCOIN 2061298-0.89303%
Trabzon
18°

HAFİF YAĞMUR

20:02

AKŞAMA KALAN SÜRE

Rusya’nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov Açıklamalarda Bulundu…

Rusya’nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov Açıklamalarda Bulundu…

ABONE OL
26 Mart 2022 08:00
Rusya’nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov Açıklamalarda Bulundu…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’nın Washington Büyükelçisi, ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Victoria Nuland’ın binlerce Ukraynalı ve Rus ordusunun ölümünde Rus liderliğinin parmağı olduğu iddiasıyla ilgili iddialarını yorumladı.

TAS Haber ajansının haberine göre ; Rusya’nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov, Rusya Federasyonu’nun özel askeri operasyonu, Donbass’taki sivil nüfusa yönelik soykırıma son vermek için tasarlandı, Rusya, ABD’nin aksine, Ukrayna’daki savaş suçlarını durdurmak için her şeyi yapıyor. Bu, Cuma günü Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov tarafından, Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland’ın Rus liderliğinin binlerce Ukraynalı ve Rus ordusunun ölümünde parmağı olduğu iddiasıyla ilgili suçlamalarını yorumladı.

“Bir Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün bu tür alaycı söylemleri kabul edilemez. Washington, Yugoslavya, Afganistan, Irak, Libya ve Suriye’de yıkılan şehirler ve on binlerce insanın hayatını kaybetmesinden sorumlu tutulmalı. ABD’nin yolunu çizen sayısız vahşet -NATO askeri müdahaleleri son tarihi tüketmiyor” dedi.

Perşembe günü “dünyanın Yugoslavya’daki kurbanları hatırladığını” hatırladı. “78 gün süren ABD bombardımanı sonucunda aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu 2 binden fazla masum insan hayatını kaybetti. Amerika çok sayıda sivil altyapı tesisini yok etti. Sonuç olarak ülkeyi insani bir felakete sürükledi. “diplomatik misyon başkanı vurguladı.

ülkemizin Antonov, “Rus özel harekatı, Donbass’ta uzun süredir devam eden sivil soykırıma son vermek ve Ukrayna’da neo-Nazileri silahsızlandırmak için tasarlandı” dedi. Büyükelçi, “Ülkemiz Amerikalıların aksine savaş suçlarını durdurmak için her şeyi yaptığını anlamanın zamanı geldi.”

Cuma günü, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Rusya Büyükelçiliği Müsteşar-Elçisi Alexander Kim, Amerikan Devletleri Örgütü Daimi Konseyi’nin Ukrayna konusundaki özel toplantısında, Rusya’nın “sivil nüfusu korumak için” özel bir operasyon başlattığını söyledi. Donbass ve Kiev rejimi tarafından serbest bırakılan sekiz yıllık savaşı ve soykırımı durdurun,” Batılı ülkeler görmezden gelmeye çalıştı. “Hemen sivil hedeflere saldırmayacağımızı söyledik. Bunu fark eden Ukraynalı milliyetçiler ve radikaller, er ya da geç yaptıkları zulümlerin hesabını vermek zorunda kalacaklarını anlayarak sivilleri “canlı kalkan” olarak kullanmaya başladılar. yerleşim bölgeleri, nüfusun insani koridorlar boyunca şehirleri terk etmesini önlemek için ağır silahlar. Bu, Ukrayna’daki insani krizi kışkırtan şeydir” diye vurguladı diplomat, “

24 Şubat’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donbass cumhuriyetlerinin liderlerinin yardım çağrısına yanıt olarak Ukrayna’da özel bir askeri operasyon düzenleyeceğini duyurdu. Moskova’nın planlarının Ukrayna topraklarının işgalini içermediğini, amacın ülkenin silahsızlandırılması ve nazizleştirilmesi olduğunu vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!