DOLAR 32,5116 0.07%
EURO 34,8746 -0.29%
ALTIN 2.450,280,59
BITCOIN 20861750.48143%
Trabzon
21°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

NUMAN KURTULMUŞ’TAN EYT’LİLERİ SEVİNDİRECEK AÇIKLAMA

NUMAN KURTULMUŞ’TAN EYT’LİLERİ SEVİNDİRECEK AÇIKLAMA

ABONE OL
27 Mart 2022 12:05
NUMAN KURTULMUŞ’TAN EYT’LİLERİ SEVİNDİRECEK AÇIKLAMA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Bursa Şehir Buluşmaları” etkinliğinde konuştu.

Kurtulmuş, dünyanın zor bir dönemden geçtiğini ancak Türkiye’nin ayakları üzerinde yeniden yükseldiği bir döneme şahitlik ettiklerini söyledi.

Gelecek dönemin büyük riskler taşıdığını ancak bu risklerin Türkiye’ye fırsatlar sunduğunu dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“İçinden geçmekte olduğumuz bu süreçte, dünyada küresel ölçekte bir mücadelenin, bir rekabetin, hatta bir çatışma ortamının sürekli geliştiğini görüyoruz. Amerika’nın, Rusya’nın, Çin’in, Avrupa Birliği’nin ve diğer güçlerin sadece kendi oldukları yerde değil, dünyanın bütün bölgelerinde kendi menfaatlerini en iyi şekilde takip ettikleri, bunun için de ellerindeki bütün imkanları kullanarak hareket ettiklerine şahit oluyoruz. Örneğin vekalet savaşları adı altında son 15 yıldır bizim bölgemizde de gördüğümüz, yani büyük güçlerin ellerini ateşe sokmadan maşalarıyla, terör örgütleriyle bölgeleri yeniden dizayn etme çalışmalarına acı bir şekilde tanık oluyoruz, bunun en büyük bedelini ödemiş ülkelerden birisi de Türkiye’dir. Bu güçlerin silah verdikleri, lojistik destek verdikleri, istihbarat desteği verdikleri, hatta kendi başkentlerinde siyasi destekler için olabildiğince imkan verdikleri terör gruplarının Türkiye’nin nasıl başına bela olduklarını yaşayarak görüyoruz.”

“Gerilimi bünyesinde taşıyan tüm coğrafyaların tam merkezi Türkiye’dir”

Vekalet savaşlarında paralı askerlerin, paralı şirketlerin savaştırıldığını belirten Kurtulmuş, “Bir taraftan vekalet savaşları bir taraftan ticaret savaşları bütün dünyada etkisini artırarak devam ediyor. Ayrıca önümüzdeki dönemde bir ay devam eden savaş dolayısıyla petrol ve doğal gaz fiyatlarının nasıl yükseldiğini, nasıl Avrupa’yı kasıp kavurduğunu görüyoruz. Önümüzdeki dönem şimdiye kadar nasıl vekalet ve ticaret savaşları gibi savaşlara şahit olduysak, su savaşları, enerji savaşları, gıda savaşları ya da krizleri gibi ya da siber güvenlik alanındaki saldırılara ve krizlere kadar çok yeni meseleyi dünyanın gündemine getirecektir.” diye konuştu.

Türkiye’nin etrafındaki coğrafyadaki büyük karışıklıkları yakinen takip ettiklerini vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Gerilimi bünyesinde taşıyan tüm coğrafyaların tam merkezi Türkiye’dir. Türkiye bu saydığım coğrafyada birinci derecede etkilenen ülke. Bizim bu coğrafyada güçlü büyük Türkiye olarak ayakta durmaktan başka şansımız, başka bir ihtimal yoktur. Zaten Malazgirt’ten bu yana bu topraklarda neredeyse bir tek günümüz şöyle rahat, huzur içinde geçmemiştir. Önümüzdeki dönemde Türkiye olarak çok daha fazla uyanık, güçlü ve çok daha fazla bütünleşmiş, milli meselelerimizde ortak bir noktada hareket eder noktaya gelmemiz lazım. Kim olursak olalım, hangi alanda mücadele edersek edelim her birimiz aynı hedefe yöneleceğiz. Hepimiz oklarımızı aynı hedefe atacağız. Hepimizin ortak hedefi, Türkiye’yi yeniden güçlü, büyük Türkiye haline getirebilmektir, onun için mücadele etmektir. Bu alanı ortak bir milli mesele olarak kabul etmek zorundayız.”

Kurtulmuş, Türkiye’nin son yıllarda ekonomiden teknolojiye birçok alanda önemli projelere imza attığını da sözlerine ekledi.

Konuşmasının sonunda bir gazetecinin EYT ve yıpranma konusunda gelinen son duruma ilişkin sorusu üzerine Numan Kurtulmuş, şunları söyledi: “Milletin konuştuğu, talep ettiği, beklentilerinin tamamını masaya yatırırız. Bunların tamamıyla ilgili çalışmalarımızı öteden beri sürdürürüz. Milletin gündeminde olup da bizim gündemimizde olmayan hiçbir konu yoktur. Ancak devlet yönetiminde bir şeyi talep etmek başka bir şey, onu gerçekleştirebilmek başka bir şeydir. Taleplerin gerçekleştirilebilmesi için de eldeki imkanlar, fırsatlar, öncelikler çerçevesinde bu değerlendirmeler yapılır. Yaparken de milletin hayrına olacak şekilde sonuçlar alabilmek için gayret sarf edilir. Bundan milletimiz emin olsun bu konu epeydir bakanlığın da gündemindedir. Bu konuyu yeterince biliyoruz ve çalıştık. İnşallah milletin hayrına sonuçlanmasını ümit ederiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!