DOLAR 32,5393 0.16%
EURO 34,9473 -0.08%
ALTIN 2.455,880,82
BITCOIN 20895800.74937%
Trabzon
21°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

ÖZÜPAK:TEPKİMİZİ SANDIKTA GÖSTERECEĞİZ

ÖZÜPAK:TEPKİMİZİ SANDIKTA GÖSTERECEĞİZ

ABONE OL
15 Mayıs 2022 19:02
ÖZÜPAK:TEPKİMİZİ SANDIKTA GÖSTERECEĞİZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilikte yaş sınırına takılan binlerce kişi bugün Maltepe miting alanında bir araya geldi. Mitinge Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ve Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül de katıldı. EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, miting konuşmasında “Bizim tek meselemiz EYT’dir. Emek bizim, alın teri bizim, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız, bizi yok sayamazlar. En güzel tepkimizi de sandıkta göstereceğiz” ifadesini kullandı.

Binlerce kişinin katıldığı mitingde konuşma yapan Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( Eyt ) Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Dünyanın hiçbir yerinde EYT diye bir problem yok. EYT problemi bize, yani Türkiye’ye has bir problemdir. Nedenleriyle, nasıllarıyla, tamamen yerli ve milli toplumsal bir problemdir. Yaklaşan genel seçimle birlikte en güzel tepkimiz demokratik hakkımızı kullanırken sandıkta tercihimizi bizi anlayan, bizi dinleyen ve yanımızda olanlardan yana kullanmamız olacaktır.

Prim gün sayısını doldurup yaşı doldurmayı bekleyen emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu çağrı yaptı.

Bu çağrının üzerine  Maltepe Etkinlik Alanı’nda buluşan binlerce vatandaş, miting alanını tıklım tıklım doldurdu.

Seslerini duyurmak için Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a gelenler, slogan atarak pankart açtı. Muharrem İnce’nin yer aldığı mitingde, üzerinde “EYT” yazan bayraklar sallandı.

Twitter üzerinden paylaşım yapıldı

EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran, Twitter hesabından EYT’lilerin Maltepe’de toplandığını bildirdi.

Gönül Boran, Maltepe’de tek yürek olduklarını ifade ederek şu paylaşımı yaptı: “#EytHakkıİçinMaltepede Emeğinin karşılığı olanla hep yetinen; hak ettiğinden bir kuruş fazlasında gözü olmayanlarla, hak meydanında bir aradayız.

Yorgunuz ama gururluyuz. Emeğimizin hakkı kutsalımızdır. Bu hak için Maltepe’de tek yürek olduk.”

Emeklikte yaşa takılan vatandaşlar Maltepe de miting düzenledi  #1

Kıyafetler, pankartlar ve sloganlarla seslerini duyurmaya çalıştılar

Maltepe’yi dolduran binlerce vatandaş, ellerindeki pankartlarla ve kıyafetleriyle EYT’ye dair mesajlar verdi.

Müzikler eşliğinde slogan atan EYTliler, “Hak etmeseydik istemezdik” , “Biz yaşa değil yasalara takıldık” , “Edirne’den Kars’a Jüpiter’den Mars’a eğer adalet varsa, çıksın artık bu yasa. Duysun artık Ankara.” dedi.

 

Kaynak:ensonhaber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!