DOLAR 32,4911 -0.02%
EURO 34,7780 -0.62%
ALTIN 2.438,860,12
BITCOIN 2061298-0.89303%
Trabzon
18°

HAFİF YAĞMUR

20:02

AKŞAMA KALAN SÜRE

AKŞENER KOCAELİNDE ; “BAŞBAKAN MERAL ” SLOGANLARI İLE MORAL DEPOLADI

AKŞENER KOCAELİNDE ; “BAŞBAKAN MERAL ” SLOGANLARI İLE MORAL DEPOLADI

ABONE OL
28 Mayıs 2022 07:01
AKŞENER KOCAELİNDE ; “BAŞBAKAN MERAL ” SLOGANLARI İLE MORAL DEPOLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yurt gezileri kapsamında Türkiye’yi karış karış gezen İYİ Parti lideri Meral Akşener, Kocaeli’nde Başbakan sloganları ile karşılandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kocaeli’ye bir dizi esnaf ziyareti için geldi. Akşener ilk olarak Çayırova’da ve Darıca’da gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinin ardından İzmit’te hem konuşma yaptı hem de esnaf ziyareti gerçekleştirdi. İzmit Alemdar Caddesi’nde toplanan binlerce kişiye bir  konuşma yapan Akşener’e İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, GİK Başkanı Cumali Durmuş da eşlik ettiler

Esnaf dükkanlarında müşterilerin velinimet olduğunu belirten Akşener, “Müşterisine söven esnaf var mı? Halbuki seçmenine söven siyasetçi var bu ülkede. Seçmenine terörist diyen siyasetçi var bu ülkede. Seçmenine nankör diyen siyasetçi var bu ülkede.

Çiftçilerin Nisan ayında gübre atamadığına dikkat çeken Akşener, “’Çiftçinin gübresini ücretsiz ver atsın’ dedik. Bak Ukrayna ile Rusya arasında savaş var. Ayçiçek yağını getiremedin kahroldunuz, kalpten gidiyordunuz çünkü Türkiye’de kendi gıdası kendine yeter hali işini bitirdiniz dolayısıyla Ukrayna’dan, oradan, buradan belki buğday da alamayacaksınız onun için ‘Çiftçinin gübresini ücretsiz ver atsın’ dedik, hayır dediler ne oldu, biliyor musunuz? Telekom’un 24 milyar liralık hakkını hukukunu Hariri’nin cebine koydular, çiftçi gübre atamadı haram olsun, zıkkım olsun size.” ifadelerini kullandı.

Sarayda 10,11,5 maaş alan danışmanlar olduğunu kaydeden Akşener, “Senin kızın, senin oğlun 4 yıllık üniversiteyi bitirip ‘ne iş olsa yaparım’ şeklinde iş arıyor, bulamıyor  çünkü istihdama yönelik hiçbir adım atmadılar” değerlendirmesinde bulundu.

“Şimdi el ele verip bir şey yapacağız” diyen Akşener, “El ele vereceğiz ve benim buraya geldim gibi ağalar, muhteremler gelecek, karşınızda hazır ola geçecek, oylarınız çok kıymetli olacak ve hep beraber öğreteceğiz, seçmen velinimettir ağalar ceketimi assam seçilirim zamanı bitmiştir.

El ele vereceğiz ve bu harami düzeni, helal oylarınızla, sandıkta, demokrasi ile attaya göndereceğiz ” şeklinde konuştu.

Akşener’in konuşması sırasından mikrofon uzattığı bir vatandaş ise işe girmek istediğini ancak “AK Parti kadın kollarına üye olursan bir şey yaparız yoksa giremezsin” karşılığını aldığını söyledi.

Kalabalığın yuhalaması üzerine araya giren Akşener, “Biz kimseyi yuhalamıyoruz. Biz kararlı bir şekilde bu harami düzeni ele ele verip beraber yıkıyoruz. Ondan sonra da 92 puanla atanamamış gencimizin yerine 58 puanla atanmış ayısı-dayısı olan kişileri, 92 puanlık hakkın hukukun yendiği Türkiye’nin yeniden inşasını birlikte yapıyoruz. 58 puanla atanan gencin ayılarından-dayılarından da hesap soruyoruz.” diye ekledi.

Akşener, “Buraya geldiğimde nerelere gittim anlatamam. Biliyorum ki o alışkanlıklar, o gelenekler sürüyor. Allah’a şükürler olsun ki burada doğmuşum. 20 Ocak 2020’den beri esnaf esnaf, il il, cadde cadde geziyorum. Pandemi yoktu ve ekonominin kırılan dönemiydi. O esnaf gezisinde o kadar çok şey öğrendim ki bütün siyasetçilere, genel başkanlara tavsiye ederim o dükkanlara girsinler. O dükkanların içindeki her acının vurduğu insanlarla karşılaşacaklar. Kardeşim dedi ki ‘Kandıra çiftçisinden selam getirdim.’ Kandıra çiftçisi ayakta mı acaba? Kandıra köylüsü ayakta mı acaba?” dedi. Hakikat isimli kırtasiyeyi gösteren Akşener, “Bu dükkanın içinde eminim veresiye defteri, pek çok derde çare olacak reçeteler var. Bu dükkanın içinde kesinlikle istismar yok ve helal kazanç var. Kırtasiye dükkanlarının zincir marketler üzerinden ne kadar acı çektiklerini biliyor musunuz? Sizlerin sorunlarını meclise götürmek, çözüm getirmek istiyorum” dedi.

Esnaf ziyaretinde bulunan Akşener Yasin Civelek’in dükkanına girdi. Akşener, “Ben esnafları geziyorum ama ne kendi partimi ne başka partiyi övüyorum. Ama şu ana kadar gezdiğim esnaflar alım gücünden şikayetçi. Sizde şikayetçi misiniz? Gerçekten güzel bir şey duyunca mutlu oluyorum.” dedi. Esnaf Civelek ise “Çok şükür idare ediyoruz. Ama alım gücü kötü, piyasa gerçekten kötü” şeklinde cevap verirken İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Yasin Civelek’in AKP eski İl Başkanı Mahmut Civelek’in kardeşi olduğunu söylemesi üzerine “Valla bilmeden gelmişim. Ben esnafın sorunlarını dinlemek için geldim kardeşim” dedi.
esnaf ziyaretlerine devam eden Akşener Bir telefoncu esnafı Süleyman Yılmazın dükkanına da uğradı burada esnaf ile arasında geçen dialog ise  “Geçen sene aldığımız tedarik fiyatları iki-üç kat arttı. Biz pandemi döneminde 6 ay kapalı kaldık ama kiramızı ödedik. Ne hikmetse marketler zincirine hiç dokunulmadı. Onlarda her türlü şey satılıyor. Ben 50 yıllık Çayırovalıyım, buranın esnaflarındayım. 4 tane çocuğum var kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz. Kalitesiz ürünler satılıyor. Onun 10 liraya sattığını ben 10 liraya alamıyorum bile. Esnaf olarak sizden ricamız umudumuz olsun diye” diye konuşurken el yapımı çanta hediye etti. Akşener ise bu hediye üzerine “Kendi şehrinde gezmenin böyle avantajları var. Çok teşekkür ederim” dedi.
Özen Pide Börek sahibi Emre Özen, “Her gün zam geliyor ama biz yapamıyoruz. Bugün daha 50 lira zam geldi. Biz, eşimle birlikte burada çalışıyoruz. Elimize asgari ücret anca kalıyor” dedi. Akşener’in ‘Geçinebiliyor musunuz?’ sorusuna ‘borçlanarak geçinebiliyoruz’ dedi. Akşener, ayrıca dükkanda pideleri satın alan Akşener, askıda pide uygulamasına destekte bulundu.

Esnaf ziyaretleri de tamamlayan  yapan Akşener İzmitten moralli bir şekilde İstanbula döndü.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!