DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20761031.46294%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

GÖZLER FINDIK FİYATINA ÇEVRİLDİ…

GÖZLER FINDIK FİYATINA ÇEVRİLDİ…

ABONE OL
6 Temmuz 2022 07:18
GÖZLER FINDIK FİYATINA ÇEVRİLDİ…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin  ihraç kalemlerinden biri olan Fındıkta  44 haftada 2 milyon dolara yaklaşan fındık ihracatında şimdilerde ise gözler, hasada 20 gün kalayeni sezon fındıkta açıklanacak taban fiyata çevrildi ,

Muhalefet partileri ve Bölge Muhalefet Milletvekilleri  tarafından yapılan açıklamalarda dillendirilen 3,5-4 dolar seviyeleri yani en az fiyat 60 ila 70 lira seviyesinde bir fiyat taban fiyat açıklanması beklentisi varken Fındık üreticileri ise ekonomik koşulların her geçen gün ağırlaştığından bahsederlerken “ tarlaya ilaç atamaz olduk, pahalılık almış başına gidiyor çarşı ya pazara uğrayamaz olduk bu şartlarda fındık üreticisine devletimiz destek olmalı bu fındık geçmiş dönemlerde 6 dolara çıktığıda olmuştur dünyaya fındığı üreten bizler parayı kazanan başkaları artık bu düzene bir son verilmeli ve Fındığımız hak ettiği değeri almalı” dediler

1 ay gibi az bir  süre kala fındık piyasasında fındık paydaşlarından da fiyat açıklamaları geliyor.

Ak Parti Bölge milletvekillerinden Metin Gündoğdu, “Fındık fiyatını 3 – 3.27 doların altına düşürülmemesi gerektiğini savunuyoruz. Fındık çalışma gurubunun ana hedefi bu” derken, yine AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın “Söyleyeceğim fiyat inanılmaz derece heyecan yaratabilir” açıklaması fındık üreticilerinde beklentiyi biraz da yukarı taşımış oldu.

Muhalefet kesiminden her gün yeni bir açıklama var. Muhalefet 4 dolar karşılığı olan 60 ile 70 TL arasında bir fiyat telaffuz ediyor.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Mecliste Ek Bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada “fındık 4 dolar olmalı” derken

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada fındık taban fiyatının en az 55 lira olması gerektiğini söyledi.

Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Burhan Okusal, ise yaptığı açıklamada fındık fiyatında 3,5 dolar seviyesi korunmalı derken en az 60 tl beklentisini dile getirdi.

Giresun Ticaret Borsası ve UFK Başkanı Hamza Bölük ise yaptığı açıklamada  TMO’nun fındıkta 3 dolar politikasının devam ettirmesini istemişti

Fındık fiyatlarının Temmuz ayının son haftası veya Ağustos ayının ilk haftası açıklanması bekleniliyor. Geçen sezon TMO 26. TL alım fiyatı açıklamıştı. Bu sene fındık fiyatının artan maliyetlerde hesaplanarak, beklentiler çerçevesinde açıklanması bekleniyor..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!