DOLAR 32,4911 -0.02%
EURO 34,7780 -0.62%
ALTIN 2.438,860,12
BITCOIN 2061298-0.89303%
Trabzon
18°

HAFİF YAĞMUR

20:02

AKŞAMA KALAN SÜRE

BAKAN AKAR :MİLLETİMİZİ TERÖR BELASINDAN KURTARMAKTA KARARLIYIZ

BAKAN AKAR :MİLLETİMİZİ TERÖR BELASINDAN KURTARMAKTA KARARLIYIZ

ABONE OL
11 Temmuz 2022 07:46
BAKAN AKAR :MİLLETİMİZİ TERÖR BELASINDAN KURTARMAKTA KARARLIYIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak sınır hattında gerçekleştirdiği inceleme ve denetlemeler sırasında Haber Global TV’nin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Dağlıca’da gerçekleşen röportajda Bakan Akar, özetle şu açıklamaları yaptı:

ARKADAŞLARIMIZ YÜKSEK BİR MORAL VE MOTİVASYONLA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Bizimle beraber bu çalışmaya katıldığınız için teşekkür ediyorum. Yorucu bir çalışma, gerçekten dün akşamdan beri biz sizleri epey yorduk, yoruyoruz. Önemli bir çalışma, bizim Silahlı Kuvvetler olarak en önemli ihtiyacımız moral ve motivasyon dolayısıyla biz birliklerimizle beraber olduğumuzu göstermek durumundayız. Bu nedenle de her bayramda olduğu gibi bu bayramda da yine komutan arkadaşlarımla, Genelkurmay Başkanı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlarımızla birlikte buradaki birlikleri ziyaret ettik, son gelişmeler hakkında bizzat daha önce yazılı olarak, elektronik olarak aldığımız bilgileri bir kez daha yüz yüze görüşmek suretiyle teyit ettirdik. Konuştuk, görüştük, bu konuda ilave neler yapılabilir bunları tartıştık ve kendilerine, arkadaşlarımızla beraber istişareyi müteakip ilave direktiflerde bulundum.

Arkadaşlarımızın son derece yüksek bir moralle, yüksek bir motivasyonla çalışmalarını sürdürdüklerini; asil milletimizin, devletimizin büyük bir fedakârlıkla sağladığı imkânları da etkin bir şekilde kullandıklarını büyük bir memnuniyetle birlikte müşahede ettik. Sınırdaki duvarların yapılması, engellerin yapımı, elektrik, elektronik cihazların yerleştirilmesi, birliklerimizin üzerinde şahsi olarak kullandıkları teçhizatın, en yüksek teknolojiye sahip teçhizat olduğunu büyük bir memnuniyetle gördük. Arkadaşlarımız gerçekten görevlerine müdrik, çalışmaların amacını biliyorlar, bu doğrultuda yoğun bir şekilde gerçekten övünülecek bir şekilde Mehmetçik görevinin başında, bu da bizim için büyük bir güven unsuru. Bunun böyle olduğunu zaten biliyorduk, burada bizzat bir kez daha görmekle çok daha mutlu olduk ve kendileriyle bu bayram gününde beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

MEHMETÇİĞİN RAHAT VE HUZUR İÇİNDE GÖREV YAPTIĞINI AİLELERLE PAYLAŞIYORUZ

Burada tabii anneler, babalar; onların canı, onların en kıymetlisi olan evlatlarının böyle uzaklarda olması onları tabii biraz meraklandırıyor. Dolayısıyla bizim de burada alınan tedbirlerin son derece mükemmel olduğunu, güven içerisinde olduklarını ve çok gönül rahatlığıyla görev yaptıklarını görüyoruz ve bizim bunu görmemiz yetmiyor, bunu bizim hem anne, babalarla hem de kamuoyuyla paylaşmamız gerekiyor. Bizim bu ziyaretlerimizdeki bir maksat da budur yani, buralar artık gelinemez, gidilemez yerler değil, çok şey değişti. Dolayısıyla, burada Mehmetçiğin rahat ve huzur içinde görev yaptığını da biz ailelerle büyük bir mutlulukla paylaşıyoruz.

MİLLETİMİZİ TERÖR BELASINDAN KURTARMAKTA KARARLIYIZ

Bizim buradaki genel hedefimiz, genel amacımız her zaman söylediğimiz gibi ülkemizin, hudutlarımızın, sınırlarımızın buradaki vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak, bizim tek amacımız bu. Bunun altını da özellikle çizmek istiyorum, biz başta Irak olmak üzere tüm komşularımızın sınırlarına, siyasi bütünlüğüne, haklarına son derece saygılıyız, egemenlik haklarına son derece saygılıyız. Ancak bununla birlikte bizim 40 yıldan beri asil milletimizin başına musallat olan bu beladan da asil milletimizi kurtarmakta kararlıyız. En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar bu mücadelemiz sürecek, terörist neredeyse bizim hedefimiz orası, bunu da biz açık bir şekilde ortaya koyduk, bunun da bütün taraflarca anlaşılmasını bekliyoruz.

Bunun ülkemizin, milletimizin hakkı olduğuna ve bu davanın haklı bir dava olduğuna inanıyoruz ve bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın da çerçevesini çizdiği şekliyle sınırlarımızın ötesinde bu terör yuvalarını tahrip etmekte, bunları ortadan kaldırmakta kararlıyız. Ve burada herhangi bir şekilde güçlenerek tekrar tekrar sınırlarımızı, vatandaşlarımızı rahatsız etmelerine bir daha müsaade etmeyeceğiz. Bu kararlılıkla bu faaliyetlerimiz devam ediyor.

“OPERASYON YAPILMASIN” GİBİ TELKİNLERİ DİNLEMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL

(Madrid’deki NATO Zirvesi’nde operasyondan kaçınılması veya ertelenmesi yönünde telkin aldınız mı?) Yaptığımız ikili görüşmelerde böyle bir şey söz konusu olmadı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi böyle bir şeyi kabul etmek söz konusu değil, böyle bir şeyi dinlememiz söz konusu değil. Biraz önce söylediğim gibi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ülkemizin güvenliğini sağlamak için, topraklarımızın güvenliğini sağlamak için yapılması gereken ne varsa bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmakta azimliyiz, kararlıyız, çok şükür buna da muktediriz.

(Cumhurbaşkanımız ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ dedi) Aynen böyle, bu tabii taktik bir konu, stratejik bir konu, dolayısıyla bununla ilgili kişi ve kurumlarla gerekli görüşmeler, konuşmalar yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde bizim çalışmalarımız var. Dolayısıyla, gerçekten tamamen kendi hak ve menfaatlerimizden hareketle kendi ihtiyaçlarımız çerçevesinde yapılması gereken ne varsa bunlarla ilgili planlar, yapılması gereken ne varsa bunlarla ilgili icraatlar yapıldı, yapılacak.

MİLLETİMİZİN KURBAN BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM

Ben öncelikle asil milletimizin 85 milyon vatandaşımızın ve tüm İslam âleminin kurban bayramını en içten duygularla şahsım ve arkadaşlarım adına en samimi duygularla tebrik ediyorum, kutluyorum. Bu arada tabii 85 milyon vatandaşımızın güvenliği için şu anda sizler şahitsiniz, görüyorsunuz. Gece demeden gündüz demeden, zor arazi şartlarında, zor hava koşullarında, iklim koşullarında kendilerine verilen görevi büyük bir kahramanlık büyük bir fedakârlık ile yapmakta olan tüm silah arkadaşlarımın sivil, asker hepsinin tek tek alınlarından öpüyorum. Onların da bayramlarını kutluyorum, tebrik ediyorum. Diğer taraftan da bu uğurda bu vazifenin gerçekleşmesi için hayatını ortaya koyan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ve gazilerimizin çok değerli çok kıymetli ailelerine saygılarımı, şükranlarımı sunuyor, onların da bayramlarını en samimi duygularla tebrik ediyorum. Bu vesile ile asil milletimize bize sağladıkları moral-motivasyon, sevgi, güven ve duadan dolayı bir kez daha sizlerin huzurunda sizin vasıtanızla saygılarımı, şükranlarımı arz ediyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!