DOLAR 32,5341 0.11%
EURO 35,0055 -0.09%
ALTIN 2.437,530,07
BITCOIN 20985640.43387%
Trabzon
21°

KAPALI

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

EYT’Yİ BEKLEYENLER İÇİN SON DAKİKA GELİŞMESİ

EYT’Yİ BEKLEYENLER İÇİN SON DAKİKA GELİŞMESİ

ABONE OL
16 Eylül 2022 08:08
EYT’Yİ BEKLEYENLER İÇİN SON DAKİKA GELİŞMESİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EYT konusunda gündem sürekli değişirken EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “EYT nin derdi de çözümü de çok nettir. Aylarca üzerinde çalışmaya, dosyalar açmaya, araştırma komisyonları kurmaya hiiiiç gerek yok. Amerikayı yeniden keşfetmiyoruz. 99 öncesi haklarımız neyse eksiksiz talep ediyoruz. ” dedi

Mynet.com’un haberine göre ise  de Bakanlıkça Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için tek modelli bir çalışma yapılacağı açıklanmıştı. Milyonlarca EYT’li vatandaş, “EYT ne zaman çıkacak?”, “EYT’de masadaki formüller neler?” , “Nasıl bir yol haritası izlenecek?” sorularına yanıt ararken flaş ‘asgari ücret’ detayı ortaya çıktı. İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son yaşanan gelişmenin detayları…

Ankara kulislerinde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili farklı iddialar vardı. Almanya ve Hollanda modeli üzerinde çalışıldığı ifade edilmişti. Bakan Bilgin, birinci ağızdan bu iddiaları yalanlamış EYT konusunda bir adet formülleri olduğunu ve çalışmanın devam ettiğini aktarmıştı Çalışma Bakanı Vedat Bilgin EYT yasası için Aralık ayını işaret ederken, kapalı kapılar ardında  yeni bir gelişmenin daha konuşulmaya başlandığı öğrenildi.

EYT lilerin merak ettiği en önemli konulardan biri ise maaş hesaplaması. EYT’lilerin emekli oldukları tarihte primlerine ve kazançlarına göre maaş belirlenecek. Buna göre üç dönem esas alınacak. 1999 öncesi 1999 ile 2008 arası ve 2008 sonrası dönem değerlendirilerek üç ayrı hesaplama yapılacak. Bu üç hesap birleştirilerek emekli maaşı ortaya çıkartılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Ekim ayında yeniden açılacak ve çalışmalarına başlayacak  Çalışma Bakanlığı’nın listesinde kamu çalışanlarını ilgilendiren yoğun bir takvim bulunduğu biliniyor Bununla ilgili memur sendikalarıyla ilgili görüşmeler de devam ediyor gelen bilgiye göre Meclis açılır açılmaz görüşme listenin başında  EYT’lilerin durumu değil sözleşmeli ve taşeron işçilerin olduğu öğrenildi.

Ekim ayının ortasında başlayacak bütçe görüşmelerinin en erken Aralık ayında belli olması bekleniyor. Bu gelişmenin ardından her Aralık ayının en önemli gündem maddesi olan asgari ücret zam görüşmeleri de başlayacak. Asgari ücret ile birlikte daha önce Ocak ayı işaret edilen EYT yasasının da Meclis’e gelmesi bekleniyor. Konunun Meclis’e taşınmasının ardından 2023 yılı bütçesinin belirlenmesiyle Ocak ayında yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Sayıları 6 milyonu aşkın EYT’linin ocak ayında yasa çıktıktan sonra yapacakları emeklilik başvurusu sonrası Şubat ayında ilk maaşlarını alması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!