DOLAR 32,4511 -0.13%
EURO 34,7613 -0.66%
ALTIN 2.437,050,05
BITCOIN 2078357-0.89156%
Trabzon
18°

HAFİF YAĞMUR

21:32

YATSIYA KALAN SÜRE

TOGG’UN YOLLARA ÇIKIŞ TARİHİ BELLİ OLDU…

TOGG’UN YOLLARA ÇIKIŞ TARİHİ BELLİ OLDU…

ABONE OL
28 Eylül 2022 07:04
TOGG’UN YOLLARA ÇIKIŞ TARİHİ BELLİ OLDU…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası’nın ortaklaşa düzenlediği müşterek meclis toplantısına katıldı.


Hisarcıklıoğlu müşterek toplantıda yaptığı konuşmada, pandemi döneminde de, oda ve borsa başkanları ile birlikte çalışarak, üyelere yönelik pek çok desteğin çıkmasını sağladıklarını ifade etti. Ancak daha yapılması gereken çok iş bulunduğunu ve sıkıntıların tam anlamı ile bitmediğini belirten TOBB Başkanı, “Bunları da takip ediyor ve dile getiriyoruz.” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 5.Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği Konferansı Ödül Töreni’nde (OSEG 2022) yaptığı konuşmada imalat sanayinde sıçrama yapabilmek için, yerli, yenilikçi ve yeşil üretime odaklanmanın şart olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Otomotiv sektöründe bir üretim üssü haline gelen Türkiye’nin, teknoloji ve tasarım üssü haline gelmesini de hedefliyoruz” diye konuştu.​

Ödül töreninde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Konya Sanayi Odası’nın çalışmalarından övgü ile bahsetti. Konya Sanayi Odası ile iftihar ettiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin ilk kümelerinden birini otomotiv yan sanayinde başlatan, yine sektörün ilk Ur-Ge Projesini hayata geçiren Konya Sanayi Odamızla ayrıca iftihar ediyorum. Başta Memiş Kütükcü Başkanım olmak üzere, yönetimini, meclisini, genel sekreterini ve çalışma arkadaşlarını yürekten kutluyorum. Sizler sadece sektörel bir iş yapmanın ötesinde, milli bir mücadele de veriyorsunuz. Zira içinde bulunduğumuz çağda, güçlü ülke olmanın yolu, bilimde, sanayide ve teknolojide güçlü olmaktan geçiyor. Bugün dünyada etkili olan ülkelerin hepsi, bu alanda öne çıkmış ülkeler. İmalat sanayinin kıymetini de herkes anladı” dedi.

TOGG, Mart ayında yollarda olacak

Konuşmasında TOGG Gemlik Tesisleri’nin 29 Ekim’de resmi açılışının yapılacağını ve seri üretime hazır hale geleceğini aktaran Başkan Hisarcıklıoğlu, Mart ayında yollarda TOGG’un görüleceğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Markası bizim olan, lisansı ve patenti bizim olan, tasarımı bizim olan bir otomobil hedefledik. Beyin göçünü tersine çevirmeyi, beşeri sermayemizi artırmayı amaçladık. Allah’a hamdolsun, 5 senelik yoğun çalışmalarımız neticesinde, sonuna geldik. 29 Ekim’de Gemlik’teki üretim üssümüzün resmi açılışını yapacağız ve seri üretime hazır hale geleceğiz. Seneye Mart’tan itibaren de araçlarımız yollara çıkacak. Bundan 1,5 yıl sonra da ihracata başlayacağız” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!