DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048974-2.26405%
Trabzon
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

AVRUPADA “FIRTINA” BEKLENİYOR

AVRUPADA “FIRTINA” BEKLENİYOR

ABONE OL
5 Ekim 2022 22:17
AVRUPADA “FIRTINA” BEKLENİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Spor Toto Süper Ligi son şampiyonu  Bordo Mavili Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda deplasmanda yeni bir zafer yazmak için oynayacağı  Monaco maçının kamp kadrosunu açıkladı.

Trabzonspor  UEFA Avrupa Ligi H Grubu üçüncü maçında yarın grup liderliği için avantaş yakalamak için Monaco ile karşı karşıya gelecek. II. Louis Stadyumu’nda oynanacak olan mücadele 19.45’de başlayacak.

Gürcü hakem Giorgi Kruashvili yöneteceği maçın yardımcılıklarını Levan Varamishvili ve Zaza Pipia üstlenecek.

FIRTINANIN  MONACO ZAFERİNİ YAZACAK KADROSU

Uğurcan, Taha, Kağan, Larsen, Hugo, Denswil, Hüseyin, Bartra, Eren, Siopis, Gbamin, Doğucan, Hamsik, Bardhi, Abdülkadir, Bakasetas, Lahtimi, Yusuf Erdoğan, Yusuf Yazıcı, Naci, Trezeguet, Djaniny, Umut ve Gomez

Karadeniz fırtınası 1975-76 sezonunda ligde şampiyon olarak ertesi sezon ilk kez bir UEFA organizasyonuna (Şampiyon Kulüpler Kupası) katılmaya hak kazandı. Avrupa’da ilk maçını İzlanda temsilcisi ÍB Akraness ile oynayan ve bu takımı eleyen bordo-mavili takımın Avrupa arenasındaki ilk golünü Necmi Perekli attı.IA Akranes’ı eleyen Trabzonspor, ikinci turda Liverpool ile eşleşti. Trabzon’daki ilk maçı 1-0 kazanan Trabzonspor, İngiltere’de elenmekten kurtulamasa da; Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kazanan Liverpool’a, o sene Avrupa maçlarındaki tek yenilgisini tattırdı. Trabzonspor’un Avrupa arenasındaki en büyük başarısı Şampiyonlar ligi grup mücadelesi sonrasında UEFA kupasında son 32’ye kalmak ve de yine UEFA kupası’nda ön eleme turlarını geçip gruplarda mücadele etme hakkı elde etmesi. Bordo Mavililer Tarihi boyunca Olympique Lyonnais ve Aston Villa gibi önemli Avrupa kulüplerini eledi. Internazionale, Liverpool ve FC Barcelona gibi Avrupa’da şampiyonluklar yaşamış takımları yenmeyi başardı.

Trabzonspor Avrupa’daki en farklı galibiyetini 2007 yılında 6-0 ile Vllaznia Shkodër karşısında aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!