DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051207-1.87664%
Trabzon
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

BÜYÜK GÜN İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI…

BÜYÜK GÜN İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI…

ABONE OL
27 Ekim 2022 03:12
BÜYÜK GÜN İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yerli ve Milli Otomobil yapmalıyız çağrısıyla 25 Haziran 2018’de kurulan Türkiye’nin ilk yerli ve milli Otomobili Girişim Grubu (Togg), kuruluşunun üzerinden geçen 4 yılın ardından Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan yerli ve milli  otomobilinin seri üretimi için start verilmeye hazırlanıyor.


Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş  1 yıl önce Bursa Uludağ Üniversitesinde katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmada     TOGG tesislerinde sadece üretimin olmayacağına dikkati çekmiş ve  şöyle konuşmuştu:“Tesisimizde sadece üretim yok. Bunun altını çizmek istiyorum. ‘Otomobil, fabrikadan fazlasını gerektirir’ demiştik inşaata başlarken. Tesisin içerisinde tasarım merkezi, prototiplerimizin testlerinin yapılabildiği bir merkez olarak düşünüyoruz. Bir çatı altında bütün yetkinliklerini toplandığımız bir yer olarak düşünüyoruz. Boyahanenin çatısının ve yan panellerinin kapanmaya başladığını görüyorsunuz. Önümüzdeki günlerde zaten tesisin içine ekipmanlar yerleşmeye başlayacak. Bizim buradaki planımız şu şekilde, senenin sonuna doğru imalat kısmının çok büyük kısmı bitmiş olacak. Önümüzdeki senenin ortasına kadar da ekipmanları tamamlandıktan sonra geriye istasyon ve hat bazında aracımızın üretime hazırlanması kalıyor. Burada da planladığımız gibi ilerliyoruz. Gelecek senenin sonuna doğru seri üretime başlarız.” demişti

O büyük gün geldi Cumhuriyetin kuruluşunun 99’uncu yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla yarım kalan rüyamızıda gerçekleştirmek üzere Türkiye’nin otomobili TOGG’un fabrikası da açılacak. Ayrıca üretilen ilk otomobiller de banttan inerek seri üretim resmen başlayacak.

TOGG dan yapılan paylaşımla  açılışın aşağıdaki video üzerinden canlı olarak yayınlanacağı duyuruldu:

Paylaşım şöyle :’Bir fabrikadan fazlası” olarak tanımladığımız Gemlik Kampüsümüzün resmi açılışına geri sayım başladı. Bu #HeyeCanlı buluşmayı canlı olarak takip etmek için Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.”

https://www.youtube.com/watch?v=TuqeSzCaU0I

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!