DOLAR 32,4469 -0.12%
EURO 34,7627 -0.61%
ALTIN 2.440,990,21
BITCOIN 20902871.19075%
Trabzon
21°

HAFİF YAĞMUR

20:02

AKŞAMA KALAN SÜRE

Vali Ustaoğlu’ndan 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Vali Ustaoğlu’ndan 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

ABONE OL
24 Kasım 2022 07:06
Vali Ustaoğlu’ndan 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle yayınladığı mesajında Öğretmenler gününü kutladı Vali Ustaoğlunun mesajı şöyle :

Hepimizin malumu olduğu üzere eğitim, ülkelerin bugününü ve geleceğini şekillendiren en temel unsurdur. Çünkü eğitimin konusu insandır. İlim ve irfan sahibi insan kaynağına sahip olmayan milletler; medeniyet yarışında geri kalmaya ve başka milletlerin vesayeti altında yaşamaya mahkûmdur.

Ülkesinin geleceğini sağlam temeller üzerinde inşa etmek isteyen milletlerin milli şuura sahip nesiller yetiştirmek için büyük bir çaba gösterdiğine şahit oluyoruz. Ailesine, milletine ve kendisine karşı sorumluluk duyan, erdemli bir yaşamı her şeyden üstün tutan genç nesillerin yetişmesinde başrolü oynayan kişiler şüphesiz ki siz öğretmenlerimizsiniz.

“İlim Çin’de bile olsa gidip onu alınız” diyen bir anlayışın temsilcileri ve yurdun dört bir yanına dağılmış eğitim neferleri olan öğretmenlerimizin aydınlık yüzleri, yetiştirdiğiniz binlerce öğrencinin ruhuna ışık saçmaktadır. Şunu unutmayınız ki eğitim için verilen her emek, devletimizin ve milletimizin kaderini doğrudan etkileyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarınızda da bu şuurda olacağınıza yürekten inanıyorum. Bu bakımdan çocuklarımızın ve gençlerimizin vatanına ve ülkesine bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde gösterdiğiniz özveri ve emekler için hepinize teşekkür ediyorum.

Değerli Öğretmenlerimiz;

​Sizler dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundasınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ diyerek, medeniyet yarışında en önemli gücün sizler olduğunu bizlere işaret etmiştir.

​Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir.

Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimizin almış olduğu bu kutsal görevi layıkıyla yerine getireceklerine, genç nesillerin vatan sevgisi ve fikir hürriyetinin birer timsali olarak yetişmeleri için canla başla çalışacaklarına ve ülkemizi hedeflerine, çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracak yolda kararlılıkla yürüyeceklerine yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, geleceğimizi emanet ettiğimiz, yürekleri sevgi, şefkat ve sabırla dolu, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimizin ´24 Kasım Öğretmenler Günü´nü kutluyor, Hepinize muhabbetlerimle saygılarımı sunuyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!