DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20647030.63109%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

20:04

AKŞAMA KALAN SÜRE

ABDULLAH AVCI: TRANSFERE İHTİYACIMIZ YOK,TARAFTARA İHTİYACIMIZ VAR

ABDULLAH AVCI: TRANSFERE İHTİYACIMIZ YOK,TARAFTARA İHTİYACIMIZ VAR

ABONE OL
2 Şubat 2023 10:01
ABDULLAH AVCI: TRANSFERE İHTİYACIMIZ YOK,TARAFTARA İHTİYACIMIZ VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bordo Mavili takımın Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında sahamızda oynadıkları ve 2-0 galip geldikleri Fraport TAV Antalyaspor karşılaşması sonrası açıklamalarda bulundu.

Teknik Patron Avcı , oyuncularımızın maç boyunca plana sadık kalarak oynadıklarını söyleyerek, “Bugün planladığımız şekilde sahaya çıktık. Rakibin topa sahip olup oyun kurmaları vardı ve bu baskıları hem akan oyunda hem de normalde nasıl yapacağımızı planlamıştık. Rakibi direkt oyuna iterek, hem merkezden hem de direkt oyundan topları kazanarak oynadık. Uzatmalar hariç istediğimiz gibi, hem gol bulduk hem sayılmayan golümüz oldu. Uzatmanın 7-8 dakikalık bölümünde zaman zaman beklerken yaşadığımız sıkıntılar vardı. İkinci yarı Bartra’nın kasık ağrısı ve Abdülkadir Ömür’ün baş dönmesi sebebiyle iki zorunlu değişiklikle beraber oyun formasyonunda da değişiklik yaptık. Biraz daha fazla topa sahip olabilirdik ama rakibin sahada yayılımı çok iyiydi. Çok bir pozisyon vermedik ama oyunu daha erken kopartabilirdik. Sonuçlandırmayla ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Trezeguet, Djaniny ve Maxi’nin olduğu pozisyonlarımız vardı. Son dakikada attığımız golle maçı 2-0 kazandık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Oyunun büyük bölümünde plana sadık kaldılar. Bazen rakibe topu bırakmak zorunda kaldık, bazen doğru yaptık, bazen eksik. 36 maçtır evimizde kaybetmiyoruz. Burada en büyük etkenlerden bir tanesi Trabzonspor taraftarıdır. Bize inanılmaz destek veriyorlar. Özellikle bizim ve taraftarımızın çok alışık olmadığı son 3 deplasman mağlubiyeti yaşadık. Transfere ihtiyacımız yok, taraftara ihtiyacımız var diye de zaman zaman söyledim. 27 aydır bize koşulsuz destek oluyorlar ve hep beraber çok güzel duygular yaşıyoruz. Şampiyonluk yaşadık, kupalar aldık, bir çok rekor kırdık. Şu anda onların duygularını anlıyorum, bunu daha önce de söyledim. Bugün gol kaçıran Djaniny, Maxi Gomez ve Trezeguet’den oyun olarak faydalandık, gol kaçırdılar buna katılıyorum. Maç bittikten sonra geri bildirim toplantıları yapıyoruz, medya yapıyor, taraftar yapıyor. Bitsin ondan sonra eleştirelim, konuşalım. Şu anda herkes mutlu, 2-0 kazandık. Özellikle biz kazanarak devam etmek istiyoruz, yarışın içine her türlü girmek istiyoruz. Buralarda maç kazanmak aynı zamanda bizim önümüzde olan Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa Konferans Ligi’ne daha özgüvenli girmemiz için çok önemli. Kısa bir süremiz var, en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız. Sakatlananlar var, süreci en iyi şekilde yönetmeye çalışacağız” dedi.

Avcı, Avrupa ligleri dahil olmak üzere şampiyon olan takımların bir sonraki sezonlarına bakıldığında iyi sayılabilecek bir durumda olduğumuzun altını çizerek, “Şampiyon takımların bir sonraki senelerine baktığınızda, birçoğundan daha iyi durumdayız. Bunu şampiyonluktan sonra yaşanan zorluklar anlamında söylüyorum. Bu geçişlerde hepimizde ister istemez zihinsel rahatlamalar var. Bir de oyuncu sirkülasyonu fazla olup sakatlıklar da olunca hep yeni bir oyun kimliği aramak zorunda kaldık. Bu zamana kadar 32 resmi müsabaka oynadık, baktığınızda bir lig boyunca oynanan maçlara eşit. Fenerbahçe maçına başka bir oyunla başladık, sonra başka bir oyuna döndük. Formasyon değiştirdik ve oyun bazen buna cevap verdi, bazen de vermedi. Bize hayal ettirdi ve durdu. Basit olmak gerekirse, eski formasyonumuzun üzerinden devam etmemiz gerekiyor. Eski formasyona göre de hepinizin bildiği gibi mevki olarak eksiklerimiz var. Elimizdeki oyuncularla yeni bir şey yapmaya başladık. Bazen çabuk kırılmalarımız oldu, biraz daha tepkili, sert ve hızlı hareket etmemiz gerekiyor saha içerisinde. Bazen arabanın otobanda gittiği gibi gidecek diye düşündük, bazen oldu, bazen de olmadı. Birçok yarışın içerisinde varız. Herkesin kolay kolay yaşayamayacağı deneyimler bunlar. Hem biz, hem kulüp yani herkes. Doğru bir şekilde altyapı organizasyonunu da sağlamaya, iyileştirmeye çalışıyoruz. Umarım kısa bir süre içerisinde her şeyi stabil hale getirebiliriz. Geldiğimiz ilk sezon 3, geçtiğimiz şampiyon olduğumuz sezon da 3 olmak üzere toplamda 6 mağlubiyet aldık. Bu sene ise 5 mağlubiyet aldık. İlk geldiğimizdeki tespit takım savunmasını yerleştirmekti, sonra hücum setleri. Şükürler olsun tarihin en güzel şampiyonluğunu sizinle beraber yaşadık. Yazın şampiyonlukla beraber yaşanan süreç, oyuncu sirkülasyonu, sakatlıklar oldu. Şampiyon kadrodan 11 oyuncunun 7 tanesinin değişmesi bizi hep yeni bir kimlik arayışına itti. Bu zamana kadar denedik, yine de deneyeceğiz belki. Evimizde taraftarlarımızın verdiği destek harika. Deplasman mağlubiyetleri bizim takım savunmasındaki kırılgan yapımızı ortaya çıkardı. Formasyon değişimlerine gittik, onu düzeltirken başka bir şey çıkabiliyor. Oyunculara baktığınızda hepsi milli takım oyuncusu, çok kaliteli. Bu süreç bazen böyle gidecek. Umarım en kısa sürede bunu düzeltmiş oluruz. İnişler çıkışlar olabilecek. Trabzon yüksek enerjili bir şehir, verimli toprak. Altyapıda doğru organizasyon yaparsak kısa, orta ve uzun vade oyuncu planlamasıyla beraber her zaman yarışan ve üreten bir takım kimliği oluşturabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Teknik Patron Avcı ; Eren Elmalı, Abdülkadir Ömür ve Marek Hamsik’in sağlık durumlarıyla ilgili şu ifadelere yer verdi, “Eren Elmalı’nın aldığı bir darbe var, durumu çok olumsuz gibi durmuyor. Yarın MR sonrası net bir şey karşımıza çıkacaktır. Abdülkadir Ömür’ün ise yarın normale döneceğini düşünüyorum. Marek Hamšík, hem dünya futbolunun hem Trabzonspor tarihinin en özel futbolcusu ve insanlarından biri. Yaşadığı sakatlıklar var. Senede yüksek seviyede 50 maç ortalamasıyla oynayan bir oyuncu. Mükemmel bir profesyonel olmasına rağmen yaş ilerledikçe böyle sakatlıklar olabiliyor. Geçen hafta sakatlığından sonra çekilen MR’da ve yapılan tespitte, ortalama 4-6 hafta arası bir tedavi ve çalışma sürecine ihtiyacı olacaktı. Bunun bir haftası buz ve dinlenme olacak şekilde. Ardından benden 2-3 gün ailemin yanına gidebilir miyim diye izin istedi, ben 7-8 gün git dedim. Bir daha böyle oyuncularla çalışmak nasip olur mu bilmiyorum. Ülkesinden döndükten sonra ne yapmak istiyorsa, biz ona yardımcı olacağız. Trabzonspor ona her türlü yardımcı olur. Antrenör olacaksa da Trabzonspor bundan faydalanmak ister. Geldikten sonra birlikte yemek yiyerek, güncel sağlığıyla ilgili konuşacağız. O zaman genel ve sağlıklı bir bilgi verebiliriz.”

Avcı, oyuncumuz Maxi Gomez’in özel bir oyuncu olduğunu ifade ederek, “Maxi Gomez özel bir takım oyuncusu. Bugün cevabını verdi. Takım organizasyonu içinde faydalı olduğunu gösterdi. Zaman zaman atacak, zaman zaman takım oyuncusu olacak. Yaşı da çok genç. Trabzonspor’un organizasyonuna yardımcı olabilecek ve kulübün ürüne çevirebileceği bir oyuncu. Uruguay ile Dünya Kupası’nda oynadı, İspanya’da oynadı. Şimdi Türkiye’de Trabzonspor’da oynuyor. Bu geçişlerde zaman zaman iniş çıkışlar olabilir. O yüzden Trabzonspor Kulübü onları daha mutlu olacağı alanlar yaratıyor. Kulübümüze dünya mutfağını bilen aşçı da aldık. Makarna, Suşi vb. gibi yemekler için. Bu da onun adaptasyon sürecini hızlandırdı ve iyi bir şekilde gidiyor” cümlelerini kullandı.

Teknik Patron Avcı , Larsen’in performansıyla ilgili yaptığı değerlendirmede ise, “Danimarkalı oyuncuların iş ahlakı çok yüksek oluyor. Geldiği günden itibaren performansı hepimiz tarafından eleştirebilir. İş ahlakı, antrenman değerleri yüksek derecede. Verebileceği performansın maksimumunu veriyor. Her zaman elin altında bulunması gereken bir oyuncu gibi duruyor” görüşlerine yer verdi.

Avcı, son olarak Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında deplasmanda oynayacağımız Galatasaray maçıyla ilgili olarak da “Biz iç sahalarda yüksek enerji ve motivasyonla beraber oynadık. Taraftarımız da buna destek verdi. Galatasaray maçıyla diğer maçlar çok farklı. Galatasaray Okan Buruk hoca ve camiasıyla beraber iyi gidiyor. Dışarıya verdikleri enerji de iyi. O maçın senaryosu, her anı ve dakikası çok farklı olacak. Bugünkü ya da önceki maçlarla karşılaştırmak doğru olmaz. Uzun zamandır kazanıyorlar ama biz de kazanmak için sahaya çıkacağız. Trabzonspor bu tür maçları her maç olduğu gibi kazanmak ister” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!